Creatief & Knutselen Rollenspel

Pimp je ikea Düktig keukentje met deze (magnetische) stickers

Linda D

Zoals heel veel gezinnen in Nederland (en ver daarbuiten) hebben wij een IKEA speelgoed keukentje in huis. Maar heel eerlijk? Buiten het blanke hout genomen zijn ze nou niet bijzonder mooi, maar wél degelijk! En sowieso staan ze garant voor uren speelplezier. Tijd voor een Ikea Düktig keukentje make-over!

PIMP JE IKEA DÜKTIG KEUKENTJE MET DEZE (MAGNETISCHE) STICKERS
Voor de make-over!

Het Ikea keukentje: een echte musthave!

Wij hebben het Ikea Düktig keukentje al jaren in huis en de veelvuldigheid waarmee er gespeeld wordt fluctueert. Hierbij heb ik gemerkt dat de spulletjes die ik erbij plaats, zoals bijvoorbeeld boodschappen of de mini’s van Albert Heijn die je een paar jaar geleden kon sparen, wel tot spel uitnodigen. Maar ook zeker de plek waar het keukentje staat bepaalt het spel. Zo heeft ons exemplaar al vaker beneden gestaan, maar ook in de speelkamer of op de slaapkamer van Siem. Hierbij staat hij niet altijd tegen de muur, maar ook regelmatig andersom. Op de laatste manier is het een soort van kraampje of winkeltje. Voor deze optie (winkeltje) kocht ik tweeënhalf jaar geleden een super toffe sticker bij ZoeyZo kids concept. Hiermee toverde we ons exemplaar om tot heuse burgertent! 

STCKRS!

In de tussentijd is het gehele concept van ZoeyZo overgenomen door onderneemster Astrid en is deze gave webshop nu bekend onder de naam STCKRS. Ik vind het fantastisch om de ontwikkelingen rondom dit concept te volgen en ben dan ook vereerd dat wij een product mochten testen wat uit haar koker komt. Astrid heeft namelijk niet alleen de bestaande ontwerpen overgenomen, maar de shop nog veel verder uitgebreid. Hierbij kun je denken aan stickers om de voorzijde van het keukentje een andere kleur te geven, webbing stickers om op de raampjes te plaatsen en sinds kort ook magnetische stickers om de achterzijde van het keukentje regelmatig van een ander thema of spel te kunnen voorzien.
Alles is sowieso mega mooi! Wat mij op dit moment het meest aansprak, waren de webbing stickers (interieur proof!) en de zogenaamde “voorkant stickers”. Hierbij hoef je dus niet eindeloos te ontvetten, schuren, van een primer te voorzien, schilderen, wachten en nog eens schilderen! Nee hoor, simpelweg een 12-delige stickerset plakken. 

PIMP JE IKEA DÜKTIG KEUKENTJE MET DEZE (MAGNETISCHE) STICKERS
De transparante raampjes verbergen niets!

Pimp je Ikea Düktig keukentje

We kozen voor de “voorkant stickers” in de kleur Soft grey in combinatie met de webbing raamstickers. De stickerset bestaat uit 12 delen en wordt in ruim formaat geleverd, aangezien door de jaren heen het ontwerp van het keukentje zo nu en een dan een kleine transformatie doorgaat. Op deze wijze passen de stickers op ieder keukentje en kun je ze, indien ze te ruim zijn voor jouw type keukentje, handig bijsnijden. 

De stickers worden geleverd met een duidelijke werkbeschrijving. Na het keukentje te hebben ontvet, de instructies te hebben gelezen, de handvaten te hebben verwijderd en de benodigde materialen klaar te hebben gelegd, ging ik aan de slag. 

Het eerste veelbelovende resultaat

Aan de slag met STCKRS

Ik ben gestart met de kleinste stickers om er even een gevoel bij te krijgen. Wat ik merkte, is dat de kleefkracht erg goed is en je de sticker bij voorkeur dus in één keer goed plakt. Tevens ontdekte ik dat de stickers zich heel eenvoudig laten plaatsen en dat een luchtbelletje nog erg goed weg te vegen is naar de randen toe. Met een klein stanleymes kon ik verrassend strak de randen passend maken. Op deze manier kreeg ik een algeheel strak resultaat en werd mijn reeds aanwezige enthousiasme nog wat extra gevoed. Dat leidt tot een stuiterende versie van mezelf! Zo leuk en zo ontzettend gaaf om met minimale moeite een megaresultaat te krijgen. Tot slot heb ik de originele plastic handvaten vervangen door een lederen variant voor een totale make over.

Het prachtige eindresultaat

Go or No Go

Toen mijn schoonmoeder het gepimpte keukentje spotte, vroeg ze me of we een nieuw keukentje hadden? Dat is toch een droom reactie! Niets is minder waar, maar ik begrijp volledig waarom ze dit dacht. Het keukentje heeft namelijk echt een nieuwe look gekregen en naast dat het weer uitnodigt voor nieuw spel, past het ook perfect in ons interieur.
Super blij zijn wij met het eindresultaat en ik kan het het een ieder die zijn / haar keukentje wil transformeren aanraden. Een duidelijke GO dus!

De voorkant stickers zijn verkrijgbaar in 16 verschillende trendkleuren en daardoor is er voor ieder wat wils. Ga jij voor een meer uitgesproken kleur of juist voor een naturel tint? Alles is mogelijk! En ben je na een tijdje toe aan een nieuwe kleur? Dan plak je gewoon een nieuwe stickerset!

Like it? Pin it!

Zoals heel veel gezinnen in Nederland hebben wij een IKEA speelgoed keukentje in huis. Tijd voor een Ikea Düktig keukentje make-over!
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.