Kerst

Maak je eigen kerstkaart gemakkelijk online

De Nijhofjes

De feestdagen zijn weer in zicht, voor ons betekent dit een periode van veel samen zijn met dierbaren, lekker eten, veel muziek en terug kijken op het afgelopen jaar. Helaas ziet dit er in 2020 heel anders uit. Dat samenzijn met vele dierbaren zit er dit jaar niet in, des te leuker is het om dit jaar meer energie te besteden aan de kerstkaarten.

Ik nam onze kids mee voor een kleine fotosessie en maakte online kerstkaarten. Een makkelijke manier om toch van je te laten horen tijdens de feestdagen! Op de website van Kaartje2go maakte ik de leukste kerstkaarten! Hoe dat in zijn werk gaat lees je in de blog!

Fotokaarten

Gezien corona vind ik het des te leuker om dit jaar een kaart te maken met foto’s van ons gezin. We kunnen tijdens de feestdagen niet naar onze familie in Nederland, maar ook vrienden in de directe omgeving moeten we overslaan dit jaar. Dit jaar blijven we lekker met ons gezin thuis. Des te leuker om fotokaarten te creëren zodat we tijdens de feestdagen toch even op bezoek zijn bij onze dierbaren.

De perfecte foto

Een mooie fotokaart valt of staat met de foto. Mensen denken vaak dat het maken van een foto gedaan moet worden met een hele dure camera. Uiteraard klopt dit deels ook wel, maar tegenwoordig hebben de telefoons zulke goede camera’s dat je hiermee ook een leuke fotosessie kunt maken. Belangrijk is dat je goed licht gebruikt. Ik vind het fijn om buitenlicht te gebruiken, omdat je hiermee de meest natuurlijk belichting hebt. Ik nam de kids mee de tuin in, we trokken de winterjassen aan en schoten in 20 minuten tijd een paar leuke winterse foto’s. Omdat je met een gezin van 7 bijna nooit iedereen leuk op dezelfde foto krijgt, koos ik er voor om van iedereen een individuele foto te maken.

Mijn kerstkaarten bij Kaartje2Go

Toen ik de foto’s (nog op de telefoon zelf) voorzien had van een zwart-wit filter heb ik ze via Airdrop naar mijn iMac gestuurd. Wat werkt dat toch fijn. Het enige wat ik nog moest doen was op zoek naar een website waar ik leuke kaartjes kon maken. Ik kwam uit bij Kaartje2go waar ik los mocht gaan!
Op de homepage zie je direct al dat je vanaf je telefoon zo foto’s kunt uploaden en kunt bewerken voor de ideale kaart. Maar goed, ik had ze inmiddels al op de iMac gezet, dus ik ging vanuit de dekstopversie aan de slag.

Tip: maak een account aan

Via de fotokaarten-pagina van Kaartje2go kun je direct aan de slag. Er staan online tal van voorbeelden die je zelf kunt bewerken, maar je kunt ook zelf een kaart ontwerpen. Het enige wat je moet doen is even een gratis account aanmaken en binnen je account jouw gewenste foto’s uploaden. Als deze er in staan kun je direct je kaart maken. Het voordeel van je account is dat hij je ontwerpen ook opslaat. Zo heb je nog even wat bedenktijd en kun je later weer verder met je kaart. Het is natuurlijk ook een makkelijk gegeven als je na afloop toch nog wat kaarten te kort komt. Je kunt op deze manier makkelijk en snel een nabestelling doen!

Fotocollage

Omdat ik meerdere foto’s had koos ik voor collage op de kerstkaart. Je kunt vervolgens in het menu aangeven hoeveel foto’s je toe wil voegen en aan de hand daarvan kun je een collage kiezen die jij leuk vindt. Als je er een uitgekozen hebt kun je de voorbeeldfoto’s vervangen voor jouw foto’s. Dit is een hele makkelijke manier om leuke kaarten te maken.

Bestaand ontwerp

Je kunt ook kiezen voor een bestaand ontwerp. Dit lijkt wel op de collagekaarten, alleen zijn er dan ook bijvoorbeeld teksten al toegevoegd. Je kunt deze geheel naar eigen smaak weer veranderen. Je gaat dan dus eigenlijk met een bestaand ontwerp aan de slag: handig voor als je niet zo goed weet wat je wil en wat hulp kunt gebruiken.

Blanco kaart

Voor de creatievelingen: je kunt ook beginnen met een blanco kaart waarmee je zelf helemaal los kunt gaan. Het bewerk programma van Kaartje2go bevat zoveel elementen dat je jouw kaart echt leuk en persoonlijk kunt inrichten. Het programma bevat diverse lettertypes in allerlei groottes en kleuren en daarnaast zijn er veel leuke stickers, kaders en spreuken om uit te kiezen.

De achterkant

Nadat je zelf een leuke voorkant voor je kaart hebt gekozen is het niet geheel onbelangrijk om de achterkant van je kaart ook een leuke draai te geven. Je kunt bij Kaartje2go namelijk ook de achterkant van enkele kaarten indelen (let op: dit kan dus niet bij de dubbele kaarten). Ik had inmiddels al zoveel leuke spreuken, kaders en stickers voorbij zien komen dat ik het niet kon laten om zelf vorm te geven aan de achterzijde van de kerstkaarten.

Bestelling plaatsen

Als je kaart klaar is kun je de bestelling plaatsen. Zodra je de vormgeving afgerond hebt kun je kiezen hoeveel kaarten je wenst en daarnaast welke grootte. soort papier, bijpassende kerst enveloppen en sluitstickers in kerstsfeer.

Bezorgen

Je kunt je kaarten bij jou thuis laten bezorgen, of direct online het adres invullen waar je kaart naar toe moet. Ik koos er voor om ze allemaal thuis te laten bezorgen, zo kan ik zelf nog even genieten van de kaartjes voordat ik ze op de post doe!

Daar zijn ze dan!

Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben met het eindresultaat! De kwaliteit van de kaart is goed, de afdruk is heel erg mooi geworden en wij hebben gewoon geweldige kaarten in huis nu. Ik denk dat het lastigste is dat ik ze nu nog echt op moet gaan sturen! Het liefst hou ik ze allemaal zelf. zo leuk zijn ze! Maar goed, dat is natuurlijk niet het doel van de kerstkaart hè?

Go or No Go

Wat ons betreft is het maken van je eigen fotokerstkaart via Kaartje2go echt een GO! Het is eenvoudig en iedereen kan vanuit zijn huiskamer een geweldige, mooie kerstgroet geven aan hun dierbaren. Het programma werkt gebruiksvriendelijk en je kunt zelfs via je telefoon een kaart ontwerpen. Wil je liever een gewone kerstkaart maken, dus zonder foto, dan kan dit natuurlijk ook. De keuze is reuze!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.