10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar Game reviews

{ Review } | Let’s Sing 2021 – Nintendo Switch

De Nijhofjes

Tijdens de wintermaanden draait de Nintendo Switch bij de Nijhofjes overuren. Daarbij zijn partyspellen het meest geliefd. Voor ons zijn dit games die we met het hele gezin kunnen spelen en waarbij een feestje gegarandeerd is. Na digitale bordspellen en dansgames werd het tijd voor ons om te zingen! Wij testten het spel Let’s Sing 2021 uit. Of dit een Go or No Go is, lees je terug in de review!

Muziek

Wij houden thuis erg veel van muziek, de hele dag door staat hier de radio aan en onze playlist is ruim. Muziek leeft bij ons thuis en als er een mogelijkheid tot dansen of zingen is, dan gaan we helemaal los. Toen we de kans kregen om Let’s Sing te testen konden we ook geen nee zeggen.

Enthousiast

Toen ik als muziekliefhebber thuis kwam met Let’s Sing was ik dol enthousiast. Mijn man dacht gelijk “nee he!”
Sem (14) en Tyke (12) waren ook niet bepaald enthousiast. Mees (8) daarentegen, die was wild, hij dacht dan ook dat dit zijn kans was om zich goed voor te kunnen bereiden op The Voice Kids. Ik had van iedereen een iets enthousiastere reactie verwacht, maar goed, wie weet komt dat nog als we gaan spelen.

Video: Sfeer impressie

Het Spel Let’s Sing 2021

In Let’s Sing draait het om, hoe kan het ook anders, zingen. Je kunt het tegen elkaar op nemen in een zingduel. Je kan het spel met maximaal 4 solo spelers spelen. Je neemt het tegen elkaar op, of je gaat alleen aan de slag als artiest. Nieuw bij de 2021 editie is de Legende modus, hier kom ik later op terug.

Meer dan karaoke

Maar hoe werkt dat nou precies? Want is Let’s Sing nou niet gewoon een karaoke spel? Je begint bij het uitkiezen van een nummer. Als je een nummer geselecteerd hebt start de zing video met de bijhorende tekst.
So far lijkt het op karaoke…maar toch is het veel meer. Je moet namelijk de strijd aan gaan met je tegenstanders. Dit doe je om binnen de lijntjes te zingen van het het lied. Je krijgt een balk te zien en hoe meer jij met je stem binnen die balk blijft, hoe meer punten je krijgt.

Lees ook de review van Let’s Sing van mamasdagjeuit.nl

{ Review } | Let's Sing 2021 - Nintendo Switch

Geen nachtegaal

Om te winnen hoef je geen nachtegaal te zijn. Het doel is om de tonen te raken, of je ze zuiver raakt of niet is niet van belang. Dit maakt het spel dus leuk voor iedereen. Hoe valser, hoe hilarischer het spel is voor je medespelers. Het grappige is dat de meeste mensen die goed kunnen zingen veel sneller buiten de boot vallen. De meeste mensen die goed zingen hebben zichzelf bepaalde riedeltjes aangeleerd waardoor je dus buiten de lijn van Let’s Sing gaat vallen en dus niet gaat scoren. Het kan dus zomaar zijn dat de slechtste stem des huizes de hoogste score haalt, puur op basis van de juiste techniek toe te voegen. Gewoon netjes binnen de lijntjes blijven dus. Dit is alleen wel wat moeilijker dan gedacht.

{ Review } | Let's Sing 2021 - Nintendo Switch

Legende modus in Let’s Sing 2021

Nieuw in 2021 is de Legende modus . In deze modus kan je jezelf blijven uitdagen en word je gemotiveerd om het nummer nog een keer te doen, gezien de moeilijkheidsgraad steeds hoger wordt. Zo is het alleen spelen van het spel ook een uitdaging op zich.

Overige Speel modi

In de Klassieke modus ga je de strijd solo aan of met je vrienden. In de Feat modus kan je door middel van samenwerken de hoogste scores halen. In de Mixtape modus kan je medleys maken en met de Juxebox modus kan je een afspeellijst maken voor je volgende party! In de Party modus kan je met teams tegen elkaar spelen.

Online

Lets Sing 2021 biedt ook een online* modus. Zo kan je de wereldwijd de strijd aangaan, door het online op te nemen tegen andere gamers. Ook kun je online je liedjeslijst upgraden door een pakket toe te voegen, bijvoorbeeld een ‘best of 90’s’ pakket. Zo kun je je lievelingsgenre dus toevoegen! Maar een pakket van nieuwe liedjes kost wel extra geld.

*Hiervoor heb je een Nintendo Online Abonnement nodig, dit kost € 19,99 per jaar.

Microfoons

Je speelt de game met een microfoon passend bij je console. Er is een editie waarbij een microfoon wordt bijgeleverd. Heb je geen microfoon tot je beschikking dan kun je via de App Store van je smartphone de Let’s Sing app downloaden en is smartphone je microfoon. Wij gebruikten deze optie en deze werkt prima.

Conclusie

Daar waar moeders laaiend enthousiast begon, waren het de pubers des huizes die inmiddels met het spel weg lopen. Sem en Tyke vinden het spel echt super leuk en spelen dit ook geregeld samen. Zij hebben ook beide een telefoon waardoor het voor hun ook wat makkelijker is. Het is een leuk spel en wat ons betreft meer geschikt voor de wat oudere kinderen. Je moet immers de teksten wel kunnen lezen. De meeste nummers hebben veel Engelse teksten waardoor het voor onze Mees (8) wat moeilijker was. Die ging vooral voor zijn eigen interpretatie van Dance Monkey en had vooral veel plezier van het idee dat hij de ster was. Voor de echte game modus moet je toch wel wat ouder zijn om de juiste techniek goed onder de knie te hebben. Sem was bij ons thuis echt de beste in het spel, maar zoals gezegd, je hoeft geen nachtegaal te zijn om dit spel te kunnen winnen 🙂

Let's Sing 2021 - Nintendo Switch

Go or No Go

Wat ons betreft is het spel een Go voor de wat oudere kinderen. De bekende hits komen voorbij en wij begrijpen goed dat kinderen van een jaar of 10 t/m 16 dit graag met hun vrienden spelen. Het geeft een sfeertje, het is gezellig, je neemt het tegen elkaar op en ondertussen hoor je jouw favoriete hits. In de party modus kan je het tegen elkaar opnemen in groepen. Bijvoorbeeld met twee actieve microfoons waarbij je met 2 groepjes van 4 het tegen elkaar kan opnemen. De legend en online modus zorgen ervoor dat het ook leuk is om als solo artiest aan de weg te timmeren.

Wij adviseren het spel vanaf een leeftijd van 10-12 jaar (PEGI-leeftijd is ook 12 jaar) (afhankelijk van hoe het Engels van je kind is). Dit omdat de techniek best lastig kan zijn en het lezen van een Engelse tekst niet altijd even eenvoudig is voor jonge kinderen. Daar komt natuurlijk bij dat je, wanneer je zelf geen microfoons hebt, je afhankelijk bent van een telefoon. Ik kan wel zeggen dat het inmiddels een spel is dat bij ons thuis het meest gespeeld wordt door de kinderen die het hardst riepen dat het hun niks aan leek! 🙂

Let’s Sing 2021 Facts

  • 30 internationale hits en originele videoclips
  • Multiplayer: Ja, t/m 4 personen in solo modus of 8 in teams
  • Adviesleeftijd: vanaf 10-12 jaar (PEGI-leeftijd 12 jaar)
  • Genre: zingen / muziek
  • Taal: Engelstalig
  • Releasedatum: 13-11-2020
  • Adviesprijs: € 39,99 en te koop bij Bol.com

Song list Let’s Sing 2021


Lees ook: { Review } | Fitness Boxing 2 op de Nintendo Switch

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.