10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar Game reviews

{ Game Review } | Immortals Fenyx Rising

De Nijhofjes

Een spel voor tieners waarbij ze meteen een geschiedenisles krijgen en puzzels moeten oplossen. Klinkt als een spel waar een ouder wel achter kan staan. We vertelden onze 14-jarige zoon dat wij Immortals Fenyx Rising mochten testen en de blijdschap was van zijn gezicht te lezen. Of dit spel ook voor een glimlach blijft zorgen? Lees snel verder…

In de geschiedenis

Immortals Fenyx Rising is een spel voor 1 speler waarin je op avontuur gaat in de wereld van de Griekse mythologie. Veel Goden, gebeurtenissen en locaties vanuit de Griekse mythologie komen voorbij en het is enorm leuk verpakt met grapjes en woordspelingen van Zeus en Prometheus die jouw verhaal vertellen terwijl je speelt. Je mag je eigen personage maken door te kiezen uit man of vrouw, huidskleur, haar en stem. 

Immortals Fenyx Rising op de Switch

Wij mochten dit spel testen op de Switch en ik ga ervan uit dat het spel op de PS4 en de Xbox, waar het spel ook op beschikbaar is, een stuk beter er uit ziet. Het spel ziet er goed uit op de Switch maar je kan merken aan het inladen van de omgeving terwijl je rondloopt dat het spel wel het maximale uit je Switch probeert te halen. Terwijl de krachtige concurrenten (Sony en Microsoft) dit waarschijnlijk iets sneller en mooier zullen weergeven. Het voordeel van de Switch is dan weer dat je die mee kunt nemen en onderweg dit spel kunt spelen. Hoewel er grafisch misschien iets wordt ingeleverd op de Switch loopt, rent en vliegt dit spel zo soepel als maar kan. Wat een genot om zo deze wereld te mogen ontdekken!

Immortals Fenyx Rising
Immortals Fenyx Rising review game

Puzzelen

Immortals Fenyx Rising is een platform/avontuur/puzzel spel waarbij je elementen uit je omgeving moet gebruiken om verder te komen in het spel. Denk hierbij aan een zware steen op een platform leggen zodat een poort opengaat. Of met een pijl door een vlam heen schieten en met deze brandende pijl een pilaar aan te steken om zo een schatkist te ontgrendelen. Je wordt gestimuleerd om op ontdekking te gaan en dat is een feestje in deze wereld. Overal is iets te vinden. Van schatkisten tot extra uitdagingen voor betere uitrusting. Om alles te vinden in deze grote wereld ben je vele uren zoet.

Immortals Fenyx Rising
Immortals Fenyx Rising reviewgame

Concurrentie

Dit spel deed mij en mijn kinderen gelijk denken aan een ander spel. Weliswaar in een ander jasje (het Griekse jasje zit comfortabel) maar we zeiden het bijna allemaal gelijktijdig. Zelda; Breath of the Wild. En dan kom je op een splitsing. Welk spel is “beter”? Voor mensen die dit spel niet op de Switch gaan spelen maar op een andere console is het antwoord simpel. Doen! Want dit spel is een geweldig avontuur. Voor Switch bezitters is het iets lastiger. Immortals Fenyx Rising heeft goed gekeken naar Zelda en elementen geleend van dit spel. En dat is prima want beter goed gejat dan slecht bedacht toch? Maar de 2 spellen zijn wel concurrenten van elkaar en dat is knap aangezien Zelda al jaren uit is.

Vechten in Immortals Fenyx Rising

Het vechten met de monsters die je tegenkomt in Immortals Fenyx Rising gaat ook zo soepel als het bewegen in de wereld. Je hebt een lichte aanval met je zwaard en een zware aanval met een bijl. Je kan ontwijken en bij een perfect getimede ontwijk manoeuvre vertraagt de tijd en kun je een paar extra klappen uitdelen. Ook kun je aanvallen van tegenstanders pareren waardoor je ook gelegenheidsaanvallen krijgt. Dit systeem werkt super en je blijft op het puntje van je stoel (of bank) omdat elk gevecht weer vol momenten zit waarbij jij het verschil kunt maken door de juiste aanval of tegen aanval te gebruiken.

Go or No Go

Dit spel krijgt een GO. Punt… Oké, toch een kleine uitleg dan. De afwisseling tussen het ontdekken van de wereld, de puzzels en de uitdagingen die je te wachten staan zorgen voor een avontuur waarbij je de controller nog lang niet wil neerleggen. Wel wil ik nog toevoegen dat dit spel voor de jongere gamer misschien nog iets te groots is en raad ik een leeftijd van 10+ aan.

gamereview kind 10 jaar Immortals Fenyx Rising

Immortals Fenyx Rising Facts

  • Adviesleeftijd: 10 jaar en ouder (PEGI leeftijd 12)
  • Multiplayer: nee
  • Genre: actie / avontuur / vechten
  • Verschijningsdatum: december 2020
  • Consoles: PS4 en PS5, PC, Stadia, Xbox One en Xbox Series X
  • Adviesprijs: € 60,99 en online hier te koop

Lees ook: Assassin’s Creed Valhalla

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.