Inspiratie

Een nieuw jaar: tijd om naar je zorgverzekering te kijken

Zorg voor jezelf met een goede zorgverzekering

Zoals ieder jaar is het ook nu weer slim om je zorgverzekering eens onder de loep te nemen. En geloof me, ook ik ben zo iemand die daar eigenlijk geen zin in heeft of tijd voor wil maken, maar we hebben het over serieus veel geld dat het je op kan leveren!

Ieder jaar denk ik weer: “Ach, ik zit toch goed”, maar ieder jaar denk ik gelukkig ook: “Kom op, even een uurtje of twee vrijmaken en het even goed uitzoeken”. En ieder jaar weer is dat een goede zet, want bijna jaarlijks verander ik iets aan mijn zorgverzekering waardoor het beter matcht met mijn situatie én goedkoper is.

Vergelijk zorgverzekeringen op punten die voor jou belangrijk zijn

Om te beginnen heb ik een hele fijne tip voor je als je van plan bent om je zorgverzekering te wijzigen. Zet op een rijtje wat je echt belangrijk vindt binnen jouw zorgverzekering. Er zit zoveel verschil in, bijvoorbeeld in aantal fysiobehandelingen, vergoeding van zwangerschapsyoga, tandartsvergoedingen en nog veel meer. Als je voor jezelf niet opschrijft wat je belangrijk vindt, dan wordt zorgverzekeringen vergelijken een enorme klus. Je ziet dan namelijk door de bomen het bos niet meer. Dus: schrijf op welke onderwerpen jij belangrijk vindt en ga daar op vergelijken.
Stel dat je graag zwanger zou willen worden komend jaar, dan is het heel belangrijk om dat hoog op je lijstje te zetten.
Denk je veel fysiobehandelingen nodig te hebben, dan is dat goed om op te letten. En als je een zoon of dochter hebt die gaat beugelen komend jaar, dan is het slim om goed te kijken naar de aanvullende verzekering voor tandartsvergoedingen.

Online vergelijken

Je gaat nu de belangrijkste punten vergelijken in verschillende zorgverzekeringen. Dat kun je op papier doen, waarbij je zelf elke zorgverzekering er even bij zoekt op internet…of je gebruikt een online zorgverzekering vergelijker. Dat laatste werkt super handig en snel, dus kan ik je zeker aanraden. Zodra je alle punten op een rijtje hebt met daarbij de vergoedingen en kosten van verschillende zorgverzekeringen, ga je kijken welke zorgverzekering het beste bij jou past in 2021. Zowel qua vergoedingen, als qua kosten. Wellicht dat een zorgverzekering van een euro per maand duurder wel veel meer vergoed wat jij belangrijk vindt dan die van een euro goedkoper. Zo weet je zeker dat je de juiste zorgverzekering kiest voor jouw situatie.

Laat je niet verleiden

Nog een tweede tip: laat je niet verleiden door cadeaus die zorgverzekeringen bieden als je naar hen overstapt. Deze cadeaus zijn leuk meegenomen, maar moeten niet bepalend zijn. Zie het als een extraatje als de zorgverzekering goed bij jou past en jouw eerste keuze was.

Je eigen risico

Tot slot wil ik je aanraden goed en weldoordacht naar je eigen risico te kijken. Het kan veel geld per maand schelen als je deze omhoog zet. Zelf heb ik jarenlang mijn eigen risico op het maximale gezet, maar als er dan een keer wel iets gebeurt, heb je ook een flink eigen risico dat je eerst moet betalen voor je in aanmerking komt voor de vergoedingen vanuit de zorgverzekering.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.