Educatief

Wat zijn de beste laptops voor school?

WAT ZIJN DE BESTE LAPTOPS VOOR SCHOOL?
Linda - Go or No Go

We ontkomen er bijna niet meer aan… Het wordt steeds normaler en gebruikelijker om al op jonge leeftijd op school gebruik te maken van een laptop. Of je kind nu naar de middelbare school gaat of gaat studeren, er zijn een paar belangrijke punten waar je rekening mee moet houden wanneer je een laptop voor school aanschaft. Benieuwd wat deze punten zijn en welke laptops het meest geschikt zijn voor school? Lees dan snel dit artikel verder!

Eisen waar een laptop aan moet voldoen

Er zijn een aantal belangrijke hoofdpunten waar een laptop aan moet voldoen wanneer deze voor school moet worden gebruikt. De belangrijkste eis is dat de accu van de laptop lang genoeg mee moet gaan. Niks is vervelender dan continu een laptop aan de lader te moeten hangen of nog erger: geen gebruik ervan te kunnen maken wanneer de oplader per ongeluk een keertje is vergeten. Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met het formaat van de laptop. Aangezien de laptop elke dag mee moet worden genomen in een (rug)tas is het fijn als die niet te groot en te zwaar is. De laatste eis waar een school laptop aan moet voldoen, is dat ‘ie voldoende opslagcapaciteit heeft. Wordt er liever online gewerkt? Dan is een chromebook ook geen slecht idee om aan te schaffen.

ComputerComputer

Verschil tussen een normale laptop en chromebook

Misschien ben je niet zo bekend met alle laptop termen en vraag je je af wat het verschil nu precies is tussen een normale laptop en een chromebook. Een chromebook is een laptop die draait op een besturingssysteem genaamd Chrome OS. Voor middelbare scholieren is een chromebook een uitstekende keus aangezien er met het officepakket van Google makkelijk gebruik kan worden gemaakt van onder andere Microsoft Word en PowerPoint. Ook heeft een chromebook een lagere prijs, zijn ze vaak multifunctioneel en hebben ze een lange accuduur.

Verschillen in gebruik

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken voor welke taken de laptop moet worden gebruikt. Wanneer je kind gaat studeren en op zoek is naar een studenten laptop is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten of er gebruik wordt gemaakt van foto- en videobewerking aangezien de laptop dan weer aan andere eisen moet voldoen. Denk hierbij aan een goede videokaart en een processor die minimaal een i5 processor heeft.

Tips voor het kopen van een school laptop

Kortom, bedenk eerst vooraf waar de laptop allemaal aan moet voldoen en overleg dan welk budget jullie over hebben voor een goede laptop voor school. Op onder andere StudentenWegwijzer.nl kunnen jullie terecht voor de beste laptop aanbiedingen en deals. Vergelijk ook verschillende soorten laptops met elkaar zodat jullie alle opties goed hebben bekeken en meteen de juiste laptop aanschaffen!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.