10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 9 jaar Boeken

Leestip: Gouden Paarden Serie – Voor Paardenliefhebbers

De Gouden Paarden reeks is een serie eBooks voor de echte paardenliefhebbers. De eBooks zijn bedoeld voor jeugd vanaf 9 jaar tot en met 16 jaar. In deze blog lees je alles over deze prachtige paardenboeken!

eBook of audioboek

Er zijn zes Gouden Reeks boeken in deze serie. De boeken zijn alle zes verkrijgbaar als eBook of audioboek. Als je kind het heerlijk vindt om bijvoorbeeld op de fiets lekker naar een audioboek te luisteren (geloof me, bij een verre fietstocht vliegt de tijd!) of ‘s avonds voor het slapen gaan, dan zijn de luisterboeken echt een aanrader.
Vindt je kind het toch fijner om zelf te lezen, dan zijn de eBooks een fijne optie. Lees de eBooks dan op je Kobo eReader, via Kobo Plus of luister het audioboek op de Kobo app. Je kunt de Gouden Paarden op een Kobo eReader lezen met Kobo Plus. Een Kobo eReader is wellicht ook een leuk kerstcadeau, je shopt ze vanaf € 99,99.

Gouden Paarden boekenreeks

Zoals gezegd zijn er zes eBooks/audioboeken in deze reeks. Dat gaat om de volgende boeken.

Boek 1: Aurea de wilde pony
Op een ruige vlakte in Engeland krijgt merrie Darinde een veulen: Aurea. Het leven voor de pony’s van de vlakte is mooi, maar hard. Aurea wordt op 2-jarige leeftijd meegenomen door mensen en moet dus zonder haar moeder verder. Ze leert tijdens haar reis andere paarden kennen, maar ook mensen. En niet al die mensen hebben het goed met haar voor.

Boekentip: Gouden paarden reeksen - boeken voor paardenliefhebbers

Boek 2: De zoektocht van Pico
Pico voelt zich vanaf zijn geboorte al ongewenst. Zijn prachtige moeder had nooit een veulen mogen krijgen van een appaloosahengst. Hij wordt verkocht en komt op een rancht terecht met allemaal appaloosas. Hij voelt zich direct thuis. Hij maakt vrienden en is gelukkig bij zijn nieuwe baasje. Maar dan loopt alles mis en moet hij weg van de ranch…

Boek 3: Maisa de dappee arabier
Maisa maakt veel indruk met haar prachtige uiterlijk en mensen die haar komen bekijken kijken hun ogen uit. Maar plotseling wordt de kostbare merrie midden in de nacht door onbekenden meegenomen, die haar in een oude, afgelegen schuur stallen. Ze probeert te ontsnappen, maar raakt hierbij flink gewond.

Boek 4: De ontsnapping van Rafal
Rafal is een konik en hij leeft met zijn kudde in een natuurgebied midden in Nederland. Tijdens een strenge winter blijkt dat er niet voldoende voer is voor de paarden en moeten ze het gebied uit om eten te zoeken. Alleen moeten ze daarvoor wel een met sneeuw bedekte ijsvlakte oversteken. Rafal is bang voor het ijs, maar hij beseft dat hij geen andere keuze heeft. Zal hij de overkant halen?

Boekentip: Gouden paarden reeksen - boeken voor paardenliefhebbers

Boek 5: De droom van Fabio
Fabio is een haflinger en enorm goed in dressuur: hij wint veel wedstrijden. Hij heeft alleen het idee dat zijn baasje minder enthousiast wordt: ze komt steeds minder vaak met hem rijden en wordt steeds strenger. Zo mag hij niet meer vrij in de wei staan om geen risico te lopen op blessures.
Dat brengt Fabio aan het twijfelen: aan zijn baasje Lara, aan zichzelf en aan zijn leven als dressuurpony. Natuurlijk wil hij graag goed presteren, maar hij wil ook zo graag de wind door zijn manen voelen waaien in de wei.

Boek 6: De redding van Roan
Roan is gelukkig op zijn stal in Friesland, met zijn baasje Dieuwertje. Maar als Dieuwertje op een dag huilend op stal komt, stort Roans wereld in. De moeder van Dieuwertje kan het paard niet langer betalen en Roan wordt verkocht. Bij zijn nieuwe baasje heeft hij het, ondanks dat hij een nieuwe paardenvriend krijgt, lang niet zo fijn en komt hij in lastige situaties terecht.

Het paard vertelt het verhaal

In alle verhalen staat altijd het verhaal van één paard centraal. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van het paard. Dat maakt deze boeken zo uniek en bijzonder, want als lezer voel je je echt betrokken bij het lot van het paard. Het paard maakt in ieder boek een of meerdere moeilijke of heftige situaties mee. Ieder boek is spannend en als lezer wil je graag blijven doorlezen om te weten hoe het afloopt.

Benieuwd naar deze mooie boeken?

Benieuwd naar de prachtige eBooks en audiobooks van de Gouden Paarden reeks? Je vindt ze op de website van Kobo, waar je gratis 30 dagen een abonnement kunt proberen en de eBooks of audioboeken tijdens deze periode gratis kunt lezen of luisteren.
De boeken zijn ook los te koop: een audioboek kost € 12,99 en een eBook kost € 9,99. Voor meer informatie, kijk hier.

Like it? Pin it!

Boekentip: Gouden paarden reeksen - boeken voor paardenliefhebbers

Lees ook: Paarden en meiden

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.