6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

Tomato: hét kaartspel voor de hele familie

Tomato: hét kaartspel voor de hele familie

Tomato is een spel van Megableu. Om te beginnen: ik merk, kijkend naar onze eigen situatie, dat mijn kinderen enorm veel leren van de spellen van Megableu. We zetten van dit merk ook diverse spellen in bij bijvoorbeeld de logopedie, maar ook bij de gebarenles van onze jongens. De spellen zijn vaak zo makkelijk aan te passen dat je er net een andere draai aan kunt geven en het daarmee toepasbaar kan maken in vrijwel elke situatie. Maar goed, genoeg daarover. Over naar de review van Tomato!

Het spel Tomato

Het spel bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 1 tomaat
  • 88 kaarten, waarvan 8 sets genummerde kaarten 1 tot 10 en 8 jokers.
  • Doel: Speel zo snel mogelijk al je kaarten weg op de twee stapels in de tomaat.
Tomato: hét kaartspel voor de hele familie

Speluitleg Tomato:

De eerste keer spelen we met zijn twee. Wij krijgen elk 40 kaarten.
De tweede keer spelen we met zijn drieën. We krijgen dan ieder 25 kaarten.

We leggen de kaarten die we krijgen met de cijfers naar beneden op een stapel voor ons neer. De tomaat bestaat uit twee delen. We leggen de helften van de tomaat in het midden van de tafel. In elke helft van de tomaat leggen we een kaart met het cijfer naar boven. De kaarten die we over hebben leggen we op een stapel, met de cijfers naar beneden naast de tomaat, dit is onze reserve stapel.

Tomato: hét kaartspel voor de hele familie

Van je eigen stapel mag je 5 kaarten in de hand nemen. We roepen GO en beginnen. Het is de bedoeling om je kaarten zo snel aan te sluiten. Bijvoorbeeld er ligt een 2 in de tomaat, dan mag je of een 1 of een 3 erop gooien. Je mag de kaarten in je hand aanvullen wanneer je wil, maar je mag nooit meer als 5 kaarten in je hand hebben. Wanneer je niet kunt, moet je wachten tot je wel weer kunt. Kan je tegenstander ook niks opgooien dan mag je twee kaarten van de reserve stapel pakken en die in de tomaat leggen.

Tomato: hét kaartspel voor de hele familie

Wat wij ervan vinden

Ik hou van kleine spellen. Tomato is zo’n klein spel met een hoog gezelligheidsfactor. Je zet het makkelijk weg in de kast, je neemt het makkelijk ergens mee naar toe. Wij vinden Tomato een leuk spel. Tijdens het meerder malen spelen van tomato zag ik bij onze jongste echt de snelheid van het “zien” veranderen. Hij zag steeds sneller wat hij moest opgooien, werd er per keer behendiger in. Dit komt voor hem weer enorm ten goede op school met rekenen.

Go or No Go

Yes een Go! Klein spel, dus makkelijk op te bergen en mee te nemen. Makkelijk te spelen, geen moeilijke spelregels, als het spel je dus onbekend is heb je meteen door hoe het spel moet.

Tomato Facts:


lees ook: Kaartspel Geen Ja Geen Nee en Kaartspel Skull

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.