Voeding en gezondheid

Thuis met kerst: genieten met de Pizzarette

Linda - Go or No Go

Yaaay, de feestdagen komen er weer aan!! Met name Kerstmis kijk ik naar uit, zeker nu de kinderen al wat ouder zijn en over Sinterklaas heen aan het groeien zijn. We besteden nog wel aandacht aan Pakjesavond, maar minder als toen ze nog geloofden. Ik hecht inmiddels meer waarde aan de warme en gezelligheid van kerst, de kerstboom, de lampjes, de cadeautjes onder de boom en het samenzijn.

Oke, het samenzijn is dit jaar wel een dingetje, want een kerst zoals ik hem mijn hele leven gevierd heb, zit er niet in. Dat is onwijs jammer, maar het is niet anders. Hopelijk is het eenmalig en kunnen we volgend jaar weer een kerst vieren zoals we allemaal zouden willen. Maar voor dit jaar gingen dus op zoek naar een alternatief

Pizza’s met kerst!

Om te beginnen is het tijdens het schrijven van deze blog nog niet duidelijk met hoeveel personen we kerst mogen gaan vieren, maar goed, dat het kleinschalig vieren wordt, is duidelijk. Normaal gesproken zouden we op kerstavond uit eten gaan, maar dat gaat hem nu niet worden. Maar gelukkig hebben we daar een super leuk alternatief voor bedacht: de Pizzarette! Een lang gekoesterde wens van onze kinderen gaat hiermee in vervulling, want zij hopen al jaren dat we thuis een Pizzarette aanschaffen. Maar omdat we al een gourmetstel en een Infrarette hadden, is het er nooit van gekomen. Maar…nu is het dan zover! Het (al jaren ongebruikte) gourmetstel heeft plaats gemaakt voor een heuse Pizzarette! Ik kan alvast verklappen dat dat de beste switch ooit was.

Een Pizzarette ken je waarschijnlijk wel, maar voor het geval dat dit niet zo is, even een korte uitleg. Een Pizzarette is een ronde pizzaoven die je op je eettafel kunt zetten. In de Pizzarette kun je mini pizza’s bakken. Je kunt hiervoor kant en klare pizzabodems gebruiken of zelf pizzabodems met deeg maken. Vervolgens beleg je je pizza met wat je maar wilt en schuif je hem de pizza oven in. Je wacht zo’n 5 tot 7 minuutjes en klaar is je pizza!

Wij hebben hem natuurlijk al een keertje uitgetest voor kerst en inmiddels is het duidelijk voor ons alle vier: wat een top ding! Ik had allerlei schaaltjes klaargezet met beleg voor op de pizza. Je kunt natuurlijk alle kanten op en je belegt je pizza met wat je lekker vindt. Wij kozen onder andere voor shoarma (even in de pan voorbakken), ham, spekjes (ook lekker om eerst even in de pan voor te bakken), champignons, paprika, uien en nog wat groenten meer. Met kerst gaan we eens testen met zalm en tonijn, wat ook heerlijk zou moeten zijn!

De pizza’s worden in een vlot tempo gebakken en het allerbelangrijkste: ze smaken heerlijk! De pizzabodems worden lekker knapperig en goed gebakken.
Bijkomend voordeel? Geen gourmet stank in je huis! De pizza’s worden vrijwel geurloos gebakken.

Wij hebben een Cool Wall Pizzarette, wat inhoudt dat de keramieken wand aan de buitenkant niet heel heet wordt. Dit is fijn als je met (jonge) kinderen de Pizzarette gebruikt. Kinderen zullen hun hand niet zomaar kunnen branden aan de wand van de Pizzarette. We hebben het natuurlijk voor je getest en je kunt prima je hand even tegen de wand aanhouden zonder je pijn te doen. Wat bijzonder is, want binnen in de pizzaoven is het maar liefst 250 graden!

cool wall pizzarette

Wij hebben de vier-persoons variant, maar je kunt ook een 6-persoons Pizzarette kiezen. Ik zag trouwens ook nog een interessante andere versie van de Pizzarette: Een 3-in-1 Pizzarette. Dan haal je dus in 1 apparaat een Pizzarette, een gourmetplaat en racletten in huis.

De Pizzarette is echt perfect voor de feestdagen, maar bijvoorbeeld ook leuk voor een kinderfeestje als je er twee hebt of combineert met bijvoorbeeld de Infrarette.

Thuis met kerst: genieten met de Pizzarette

Eerste en tweede kerstdag

De overige kerstdagen gaan we lekker zelf koken. Gelukkig heb ik een man die het leuk vindt om lekker uitgebreid te koken met kerst. Hopelijk mogen de opa en oma’s mee komen genieten van dit lekkere kerstdiner, maar dat is even afwachten natuurlijk.

Ik wens jullie graag een hele fijne kerst toe, geniet van elkaar.


Lees ook: Bescherm je eettafel met pvc tafelzeil

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.