Gastblog

Theeleuten opgelet!

Theeleuten opgelet! thee
Linda - Go or No Go

Als je eenmaal kinderen hebt, kom je erachter dat tijd een kostbaar goed is. Tijd gaat veel te snel. Je kinderen groeien als een malle op. Het ene moment leg je ze over de schouders om een boertje te laten doen, en het andere moment zwaai je ze uit omdat ze hun eerste schooldag hebben.

Daarnaast heb je vaak te weinig tijd. Vooral als je je kinderen nog volop moet verzorgen en ze nog niet in staat zijn om alleen naar school te fietsen bijvoorbeeld. Tijdens de tropenjaren is het prettig om tips en adviezen te krijgen. Dan heb ik het natuurlijk wel over dingen waar je daadwerkelijk iets aan hebt, geen goedbedoelde adviezen. Dit laatste zijn dan meestal verkapte commentaren over hoe jij je kinderen opvoedt, waar je helemaal niets aan hebt. Zeker op dat moment niet.

Zelf ben ik een enorme theeleut. Dit heeft ook als reden dat ik je de volgende tip ga geven… Koop een goede en mooie thermoskan! Hiermee wil ik gelijk even uitwijken om het te hebben over een prachtig Deens merk, Eva Solo.

Eva Solo is een Deense fabrikant van woonaccessoires, keukenproducten en artikelen voor in de tuin. Met hun producten bewijst het merk dat design meer is dan de uiterlijke vormgeving van een product. Daarbij maakt de combinatie van esthetiek, functionaliteit en de keuze van het juiste materiaal, dat het resultaat een groot plezier is. Ernaar kijken en de dingen gebruiken is fijn. Dit is ook niet zo gek gezien het merk een sterke focus op design, functionaliteit en kwaliteit heeft. Een filosofie waar  Eva Solo sinds 1913 perfect aan voldoet.

Om terug te komen op mijn tip. De reden dat ik vind dat iedere theeleut met (jonge) kinderen een thermoskan moet aanschaffen, heeft te maken met twee dingen. De eerste reden is; je hebt altijd heet water bij de hand. Je hoeft niet eerst water te koken en te wachten. Zoals gezegd is tijd hetgeen dat je altijd tekort komt. De tweede reden heeft te maken met veiligheid. Als theeleut drink je waarschijnlijk het liefst grote koppen thee, maar deze hete drank is gevaarlijk met kinderen in de buurt. Wanneer je een thermoskan hebt, kun je regelmatig kleine kopjes drinken. Die koelen sneller af en heb je eerder op.

Theetip

Naast de gouden tip van het aanschaffen van een thermoskan (zodat je altijd een lekker warm kopje thee hebt), wil ik je nog een goede theetip meegeven. Wellicht dat je zelf al je favoriet(en) hebt, maar iets nieuws uitproberen kan natuurlijk altijd.

De Mokalbari zomerpluk van Simon Lévelt. Dit is een heerlijke zeer aromatische en krachtige thee uit india. Het is een echte Assam thee. De oude naam van deze thee was ‘Mokalbari red sunrise’. Een naam die wat mij betreft perfect past bij wat je ziet en de smaak. Als je de thee in glas schenkt, zie je een prachtige rode kleur die doet denken aan de gloed van een zonsopgang. Geen idee waarom ze de naam hebben veranderd, maar gelukkig smaakt hij nog altijd even lekker. Deze thee is heerlijk om in de middag te drinken!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.