Inspiratie

{ Review } | Woordwizard – Toveren met woorden

Nu het weer wat eerder donker is, de dagen frisser, wordt er hier weer dankbaar gebruik gemaakt van onze spellenkast. We mochten onlangs weer een superleuk spel toevoegen aan onze kast, WoordWizard!

Waar bestaat het spel uit:

  • Blaadjes om de woorden op te schrijven
  • Zandloper
  • 6 kartonnen schermpjes
  • 6 dobbelstenen
  • 21 letterkaartjes
  • 99 fiches

Spelverloop van WoordWizard:

Er zijn 18 verschillende symbolen in dit spel. Je gooit de dobbelstenen: degene die gooit kiest als eerste een symbool uit. Daarna mag de rest een symbool kiezen. Wanneer iedereen een symbool heeft gekozen draai je een letterkaartje om. Als je de N omdraait schrijf je woorden van jouw symbool op die beginnen met de letter N. Bijvoorbeeld je kiest het symbool van dieren, dan schrijf je drie dieren op beginnend met een N: Nijlpaard, Neushoorn, Nachtaap.

Ook mag je van het symbool van je medespelers woorden opschrijven. Je mag daarvan net zoveel woorden opschrijven als dat er spelers zijn. Zijn er 3 spelers mag je 3 woorden opschrijven, 2 spelers, 2 woorden, enz.

Als de zandlopertijd om is lees je uitsluitend je eigen woorden voor. Voor elk woord krijg je 1 fiche, tenzij een van je medespelers hetzelfde woord heeft opgeschreven…dan verdien je geen fiche. Dit is dan ook direct de manier om je medespelers te dwarsbomen. En aan jou om zo moeilijk mogelijke woorden te bedenken.

Degene die als eerst 15 fiches weet te scoren is de winnaar van het spel.

woordwizard

Wat wij van WoordWizard vinden:

Eigenlijk lijkt het spel heel makkelijk, maar dat valt het in de praktijk tegen. Je moet echt razendsnel denken en handelen, maar daarbij ook nog tactisch proberen te spelen om zo je tegenstander te dwarsbomen. De symbolen zijn ook niet allemaal even makkelijk, ik weet bijvoorbeeld niet even snel drie woorden beginnend met de W van beroepen en schrijvers op te noemen. Juist omdat dit een wat meer nadenk spel is, is het leuk.

We hebben WoordWizard een keer met zijn tweeën gespeeld, een keer met zijn 3 en een keer met zijn 5en. Ik moet zeggen met wat meerdere personen het spel spelen maakt het spel wel leuker. Dit spel kan dus ook prima op gezellige avonden met vrienden. Kortom een veelzijdig spel wat niet alleen voor de kinderen is, maar ook voor ons als volwassenen voor de nodige frustratie kan zorgen.

{ Review } | Woordwizard - Toveren met woorden

Go or No Go

Wij vinden WoordWizard een Go. Het spel is officieel vanaf 10 jaar, maar onze Vinz is 9 en voor hem is het prima te spelen. Juist door zijn veelzijdigheid en dat het spel niet alleen voor kinderen is, is het hier al meermalen de kast uit gekomen.

Woordwizard facts:


Lees ook: Woordbluf

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.