6 jaar 7 jaar 8 jaar Game reviews

{ Review } | Super Puzzle Pack voor de Nintendo Switch

Xenia

Gek op puzzelen? Super Puzzle Pack is een van de nieuwere spellen op de Nintendo Switch. Je hebt bij dit spel keuze uit meer dan 400 unieke puzzels in 5 verschillende spelletjes. Speel het gezellig samen thuis met familie of vrienden of gewoon lekker alleen!

Puzzelen is goed voor je

Door te puzzelen houd je jouw hersens actief. Hoe meer uitdaging, hoe beter het voor je hersenen is. Met puzzelen ontwikkel je ook het vermogen om probleemoplossend te denken. Puzzelen is niet alleen goed voor de hersenen, het werk ook mindful. Tijdens het puzzelen, als je een juist stukje weglegt, komt het gelukshormoon vrij. Hierdoor word je blij, voel je jezelf voldaan en heb je heel veel zin om een puzzel af te maken. Puzzelen zorgt voor minder stress en meer ontspanning. Hoe moeilijk de puzzel ook is!

Super Puzzle Pack

Super Puzzle pack heeft honderden unieke maar ook uitdagende puzzels. Er zijn met dit spel 5 verschillende spellen te spelen. Probeer het alleen op te lossen of doe het gezellig samen met iemand. Met de multiplayerfunctie op het grote scherm kun je gezellig samen aan de slag met de puzzel.

  • 2048 challenge

Een spel om je vaardigheden en denkvermogen uit te dagen. Je kunt het alleen spelen en op deze manier je eigen high score verbeteren of je doet het samen en kijkt wie de beste is! Het is een soort rekenspel, je moet dezelfde getallen met elkaar matchen.

2048 challenge
  • Match 3 Pirates

 Een spel om je vaardigheden te testen. Je volgt een verhaal en krijgt steeds moeilijkere levels om te spelen, te ontdekken en op te lossen. Ontdek geheimen die al eeuwenlang verborgen zijn. Je moet met dit spel een soort van 3 op een rij maken. Alles in het thema van de piraat.

Super puzzle pack
  • Jigsaw Fun, Piece it together

Dit spel kun je met maximaal 4 personen spelen en je kunt kiezen uit maar liefst 200 unieke puzzels. Wat fijn is dat je ook het aantal puzzelstukjes kunt kiezen. Je kan meestal kiezen uit 30, 120 of 300 stukjes. Zo kan er door klein en groot worden gepuzzeld.

Super puzzle pack
  •  Gem of Magic

De spel lijkt er op het spel Jigsaw .Het wordt omschreven als een sprookjesland vol edelstenen. Zoek de zelfde kleuren en match deze om ze op te lossen. Elk veld worden er andere dingen van je verwacht.

Super puzzle pack gem of magic
  • Yum Yum line

Er zijn wezentjes die gebruik willen maken van jouw denkvermogen om de  “velden” op te lossen. Het is uitdagend en je moet goed nadenken over welke zet je zet. Probeer steeds jouw eigen record te verbreken of versla jouw tegenstander.

Wat vonden wij van Super Puzzle Pack

Wij zijn gek op puzzelen, we kunnen hier zeker in de winter dagen mee druk zijn. We maken plek vrij op de tafel en proberen de 1000 stukjes puzzel met elkaar op te lossen. Naast rustig puzzelen met elkaar spelen we ook graag op de Switch, de jongens vinden het heerlijk om te gamen.

Puzzelen op de Switch is toch heel anders dan gewoon echt een puzzelstuk leggen. Op de tv is het nog wel aardig, maar als je het gewoon op de Switch handheld modus speelt vinden wij dit toch minder leuk.
Met elkaar voor de tv puzzelen is leuk, maar wij kiezen toch liever voor een echte puzzel. De challenge is zeker leuk en heel goed om je werkgeheugen te verbeteren. Als juf zie ik me dit wel inzetten in mijn praktijk: snelheid en rekenen, dat zijn 2 vliegen in 1 klap. Ook de game Yum Yum is een geinig spel waar je goed moet nadenken en proberen een tactiek te verzinnen. Twee andere spellen doen me erg denken aan Candy Crush, wat ze hier thuis graag spelen op de Ipad. 

Het leuke aan de puzzels van Super Puzzle Pack is dat kinderen vanaf 3 jaar het kunnen spelen, al dan niet met een beetje hulp, maar dat je als ouder ook zeker een uitdaging kunt hebben tijdens het spelen. Voor klein en groot geschikt dus!
Een mooi pluspunt van de game is dat je het met meerdere samen kunt spelen én dat het Nederlandstalig is.

Super puzzle pack

Go or No Go

Super Puzzle Pack is een leuk spel voor iedereen die gek is op denkspellen. Dat je het op de tv samen kunt spelen met het gezin vinden wij de grootste plus aan het spel.
Het spel is zeker leuk, maar ik zou het niet voor de volle 100% aanraden aan vrienden. Ik merk aan de jongens hier in huis dat het niet een spel is dat ze heel graag uit zichzelf willen doen. Natuurlijk is het afhankelijk van de interesses van je kind of van jou als volwassenen: als je van puzzelgames houdt, dan kun je je uren met dit spel vermaken.

Super Puzzle Pack Facts


Lees ook:
Slide Stars Review
Pikmin 3 Deluxe voor de Nintendo Switch
Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay
Kirby Fighters 2 voor de Nintendo Switch
51 Worldwide Games voor de Nintendo Switch
Umihara Kawase BaZooKa for PS4 and Nintendo Switch
Tennis World Tour 2
WRC 9 – FIA World Rally Championship

Asterix & Obelix XXL Romastered voor PS4 en Nintendo Switch

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.