10 jaar 11 jaar 12 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Review } | Pikmin 3 Deluxe voor de Nintendo Switch

De Nijhofjes

Deze keer mogen we aan de slag met een Nintendo klassieker genaamd Pikmin 3 Deluxe! Terwijl ik dat zeg, kijkt mijn vrouw naar me met een blik in haar ogen die wil zeggen; Dit zullen onze kinderen geweldig vinden, maar daar gaan we weer, weer een videogame!

Bij ons thuis geldt inmiddels de regel dat ik, papa Tim, dan wel ook aan de slag ga met de review. Vind ik geen probleem overigens, kom maar op! Maar als we eenmaal onderweg zijn met het gamen, blijkt moeders ineens ook interesse te tonen voor het spel… Dat gaat wat worden dus!

{ Review } | Pikmin 3 Deluxe voor de Nintendo Switch

Bekend met Pikmin

Wij zijn thuis al bekend met Pikmin, omdat we de originele versie gespeeld hebben op de Wii U. Ben je ook zo benieuwd of de Pikmin Deluxe versie erg verschilt van het origineel? Lees dan snel verder!

{ Review } | Pikmin 3 Deluxe voor de Nintendo Switch

De trend van Nintendo

Nintendo heeft al vanaf dat de Switch is uitgekomen een nieuwe trend ontwikkeld waar ze oudere Nintendo spellen opnieuw uitbrengen in een Deluxe versie. Denk aan Mario kart 8, New Super Mario Bros. en de recent uitgekomen Super Mario Allstars 3D. Hierbij maken ze gebruik van een geweldige verzameling topspellen die ze na een oppoetsbeurt weer kunnen verkopen. Persoonlijk ben ik erg blij dat Pikmin 3 Deluxe deze behandeling heeft gekregen want het was op de Wii U al een erg vermakelijk spel.

{ Review } | Pikmin 3 Deluxe voor de Nintendo Switch

Wat is Pikmin?

Pikmin is in feite een puzzelspel waarbij je de juiste Pikmin moet gebruiken in specifieke momenten. Bijvoorbeeld de rode Pikmin kan tegen vuur en gebruik je dus tegen vuurspuwende vijanden, terwijl je de blauwe Pikmin nodig hebt om dingen uit water te halen omdat de andere Pikmin dat niet kunnen. Zo zijn er nog meer soorten Pikmin en nog veel meer problemen maar die ga ik liever niet verklappen want dat hoort ook bij de charme van dit spel.

{ Review } | Pikmin 3 Deluxe voor de Nintendo Switch

Even oppoetsen en klaar?

Is deze versie alleen mooier en verder hetzelfde als het origineel? NEE! Nintendo heeft het spel echt verbeterd door de details aan te passen. Het mikken gaat soepeler, er zijn moeilijkheidsgraden waaruit je kan kiezen en verder krijgen we nu hints en tips die er voor zorgen dat de kleinere gamers ook verder kunnen komen wanneer ze het zelf even niet meer weten. Verder zijn er een proloog en een epiloog toegevoegd wat betekent dat er zeker 2 uur extra gameplay is te ontdekken. Je kan badges verzamelen en is er een Piklopedia waar je alle vijanden kunt opzoeken die je verslagen hebt.

De mooiste toevoeging aan Pikmin 3 Deluxe

Er is nog iets toegevoegd wat ik nog niet benoemd heb omdat ik dat apart in het zonnetje wil zetten. Namelijk een co-op stand. Dat betekent dat, in tegenstelling tot het origineel, je nu het verhaal samen kunt doorlopen. Erg leuk om samen met je kind/broer/zus/partner te doen. Samen de puzzels oplossen maakt het spel makkelijker en daarvoor is de “normale” moeilijkheidsgraad eigenlijk te makkelijk. Je kunt ook buiten het verhaal tegen elkaar spelen in een versus mode, maar tijdens het verhaal draait het echt om teamwork om zo verder te komen.

pikmin deluxe nintendo switch

Het Pikmin verhaal

In dit spel draait het om de 3 kapiteins van een ruimteschip die zijn gestrand op een vreemde planeet. Je begint als een kapitein in een wonderlijke wereld waar je vreemde wezens tegen komt. Pikmin! Samen met je nieuwe vrienden ga je opzoek naar je andere kapiteins en ontdek je verschillende soorten Pikmin en vijanden. De Pikmin heb je nodig om puzzels op te lossen en de vijanden te verslaan.

pikmin deluxe nintendo switch

Wat zegt mama?

Dus, tijd voor mijn blik op dit spel. Nou daar gaan we weer…mama en gamen. Iedere keer als ik mijn kinderen vraag of ze een nieuw spel willen testen, zijn hun diegene die laaiend enthousiast zijn en ik denk, oei, weer een beeldscherm…
Ik moet ook heel eerlijk zijn dat ik de gamereviews ook vrijwel altijd overlaat aan mijn kinderen en mijn man. Die verdiepen zich er net wat meer in. Maar beste mama’s, nu moeten jullie even opletten. Pikmin is namelijk een spel dat ook voor ons heel erg leuk is! Ik zal zeggen, probeer het eens! In het begin was het voor mij even zoeken naar wat ik moest doen, maar als je even doorspeelt….
Ik kwam er al heel snel achter dat de dagen* in het spel voorbij vliegen en je soms tijd te kort hebt op een dag om een missie te voltooien. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je weer een dag verder wil gamen. Elke dag ontdek je weer nieuwe puzzeltjes dat je moet oplossen om verder te komen. Ik vind het echt een geweldig spel waarbij samenwerken, denken in oplossingen en fantasie samen komen. Het is dan ook super leuk om het spel samen met je kinderen te spelen. Wat mij betreft een leuke game voor het hele gezin!

*Pikmin werkt met dagen ipv levels. (wil het toch even vermelden, voordat de lezer denkt dat ik echt dagen achter elkaar speel)

Go or No Go

Dit spel krijgt van ons hele gezin zeker een GO! Het is een schitterend spel dat je bezig houdt. Het samenspelen van deze game maakt het nog leuker en aantrekkelijk voor jong en oud. Door de moeilijkheidsgraden kun je het verhaal vaker gaan spelen, want wie wil er nou niet de topscore behalen binnen het gezin! Pikmin 3 Deluxe is een game dat voor de decembermaand een geschikt familiecadeau zal zijn om samen thuis op ontdekking te gaan!

Pikmin 3 Deluxe Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.