4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Game reviews

{ Review } | Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay

De Nijhofjes

Wij testen Paw Patrol Mighty Pups Save Adventure Bay op de PS4 (maar hij is ook verkrijgbaar op Switch en Xbox One). Dit wordt het 2e spel van Paw Patrol bij ons thuis, want we hebben de voorganger van dit spel op de Switch al jaren in huis. Wil je weten of dit deel net zo leuk is of misschien wel leuker? Lees dan snel verder.

Al bekend

Bij ons thuis zijn we erg bekend met de heldhaftige puppy’s, want al jaren wordt de tekenfilmserie bij ons thuis gekeken. Waar het begon met Mees (8) heeft Pipp (4) de hype helemaal overgenomen. Mees is (naar eigen zeggen) te cool (lees; oud) geworden voor de heldhaftige puppy’s. Dat we het spel nu mogen testen voor de PlayStation 4 is voor de kleine kinderen thuis erg bijzonder. Deze console wordt hoofdzakelijk gebruikt door onze pubers en oke, ook door papa Tim. Wij zijn dan ook reuze benieuwd of de jonge kids ook overweg kunnen met de PlayStation.

{ Review } | Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay

Nieuwe Pups

In de loop van de jaren zijn er nieuwe puppy’s bij gekomen en deze zitten ook in deze game. Ook zal er in de nabije toekomst een film uitkomen met de gelijknamige titel als dit spel. Dat kan haast geen toeval zijn!

Het spel: Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay

Wat ons meteen op viel, is de nieuwe stijl van dit spel. In het vorige spel moesten we nog van links naar rechts lopen en springen (zoals bijv. klassieke Mario spellen) maar nu lopen we in 3D door de levels heen!
De grootste kracht van dit spel ligt in de eenvoud, waardoor hij erg aantrekkelijk is voor de jonge gamers onder ons. Je loopt met 2 puppy’s door het level en verzamelt hondenbrokjes. Je kan ook gewoon door de levels heen lopen, zonder de brokken te verzamelen, want afgaan kun je niet. In principe heb je dus geen levens, want er kan niks met je puppy’s gebeuren. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer waarbij je kind rustig kan ontdekken wat er allemaal in het level bevindt, maar ook kan het kind hierdoor de controller en het gamen zelf in een eigen tempo leren ontdekken.

Super krachten

Tegen het einde van een missie komen je pups in de situatie waarbij alleen hun nieuwe superkracht je verder kan helpen.
In dit spel wordt er niet gevochten. Het is echt een spel voor de jongere gamer. De superkrachten van je pup maken je vooral sterker om bepaalde missies uit te kunnen voeren, bijvoorbeeld het verplaatsen van een grote steen.

Nieuwe dingen vrijspelen

Er zijn een aantal missies (levels) en vele minispellen (zoals touwtje springen) vrij te spelen. Je kind wordt op deze manier uitgedaagd en beloond als ze hun minigame halen. Dit maakt het natuurlijk extra leuk om te spelen.

Beetje hulp

Pipp (4) had af en toe wel een beetje hulp nodig in dit spel omdat er van hem bijvoorbeeld gevraagd werd snel herhaaldelijk op een knop te drukken maar hij net niet snel genoeg was om de meter vol te krijgen. Nou zit Pipp ook niet vaak te gamen dus dit was ook nieuw voor hem. Maar toch snapte hij het spel wel. Hij wist waar hij heen moest lopen en wat hij moest doen. Je eigen kind blijft je dan ook echt verbazen, erg leuk om te zien!

Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay

De kleinere gamer kan snel spelen en het wordt nooit echt moeilijk. En dat is, zeker voor deze beginnende doelgroep, echt de kracht van deze game. Voor de iets oudere gamer (8+) is dit spel snel te makkelijk, hoewel onze coole Mees het stiekem ook wel leuk vond om even te spelen. Hoewel Mees zelf aangaf dat hij het vooral leuk vond om op de PlayStation te spelen, zagen wij ook dat hij het spel zelf ook wel leuk vond om even voor een keer te spelen. De waarheid? Die houden we maar even in het midden. ūüôā

Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay

Go or No Go

Van onze jongste gamer krijgt dit spel zeker een GO! Pipp vond het enorm leuk om te spelen. Van ons als ouders krijgt dit spel ook een GO want je kind zien genieten is altijd fijn als ouder. Ook de insteek van dit spel vinden wij erg prettig. Geen geweld (voor de verandering) en een rustige bekende Paw Patrol wereld voor de kleine gamer om te ontdekken.

Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay Facts

‚ô• ‚ô• ‚ô• Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ‚ô• ‚ô• ‚ô•

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.