Bouw & Constructie

{ Review } | Gravitrax Vertical Pro knikkerbaan

{ Review } | Gravitrax Vertical Pro knikkerbaan

Hier in huis zijn we al jaren fan van Gravitrax. Daan en Jesse spelen er vrijwel iedere week wel een keer mee en dat al minstens drie jaar lang. Ik kan met recht zeggen dat dit het meest gebruikte speelgoed in ons huis is. En dat zegt wat, want we hebben een grote collectie speelgoed in huis kan ik je zeggen ;-).

Dat is trouwens niet alleen bij Daan en Jesse: ook met vriendjes die komen spelen wordt er regelmatig een baan gebouwd. Ik sta iedere keer weer versteld van de creativiteit die ze zelf hebben in het bouwen van de banen. Ze bouwen ze zonder voorbeelden en elke keer komt er weer iets gaaf uit.
Zeker met alle uitbreidingen die je hebt van Gravitrax worden de banen steeds gaver. De uitbreidingen voegen écht iets toe aan je baan en ik zou zeker aan willen raden om enkele uitbreidingen toe te voegen aan je set.

{ Review } | Gravitrax Vertical Pro knikkerbaan

Gravitrax Vertical Pro

Maar voor nu even genoeg over de uitbreidingen, want ik wil jullie in deze blog graag meer vertellen over de állernieuwste Gravitrax starterset: Gravitrax Vertical Pro! Deze nieuwe set is sinds september 2020 verkrijgbaar en voor ons is deze set eigenlijk alles waar we op zaten te wachten!

knikkerbaan hoogte bouwen

We hebben natuurlijk al een aantal jaar bouwervaring met Gravitrax en op een gegeven moment merk je dat je hoger en meer wil. Met Gravitrax bouw je de hoogte in door torens te maken van losse hoogtestenen. Hoe meer je die op elkaar stapelt, hoe hoger je gaat. Maar die heb je natuurlijk wel ook nodig voor de hele baan, en daarom kun je niet al te ver de hoogte in: dan kom je er te kort in de rest van je baan. Deze hoogtestenen zijn niet los te koop, dus dat maakte het lastig om in de hoogte te gaan. Tot nu, want met de Gravitrax Vertical Pro set is dat dus opgelost! In deze set zitten namelijk torens die je kunt gebruiken om de hoogte in te gaan.
Tussen die torens kun je platen zetten, waar je vervolgens je baan op gave wijze weer mee uit kunt breiden. In die platen kun je namelijk speciale houders klikken, zodat je nog verder je baan kunt uitbouwen. Daarnaast zitten er sommige torens gaten, zodat je je baan door een toren heen kunt laten gaan.

{ Review knikkerbaan bouwen

Je hoeft trouwens, als je al een gewone Gravitrax Startset hebt, niet perse de Gravitrax Pro starterset te kopen om de hoogte in te kunnen bouwen. Er is namelijk ook een losse Pro uitbreiding set te koop met de torens en wanden, zodat je met je huidige set óók perfect de hoogte in kunt!

153 onderdelen

In de nieuwe Gravitrax Vertical Pro starterset zitten 153 onderdelen. De eerste keer dat je de set opent moet je de torens zelf nog in elkaar zetten. Wij begonnen daar vol goede moed aan zonder de handleiding te raadplegen, maar na tien minuten bleek dat geen slimme optie. Met handleiding erbij lukte het gelukkig wel, dus mocht je vastlopen bij het in elkaar zetten van de Gravitrax Vertical Pro torens, bekijk dan rustig even de handleiding die bij de set zit.

{ Review } | Gravitrax Vertical Pro knikkerbaan

Naast de hierboven genoemde nieuwe onderdelen vind je in deze set ook gave bochten waarmee de knikker in een soort halve draai omlaag gaat.
Kortom, eigenlijk alles om aan de slag te gaan met een super vette baan!

Hoe meer, hoe epischer!

Ik krijg regelmatig de vraag van lezers of bekenden of Gravitrax een leuk cadeau is voor hun zoon of dochter. Altijd antwoord ik volmondig en zonder enige twijfel: ja! Wel benoem ik er altijd bij dat Gravitrax eigenlijk een beetje zoals LEGO is: Hoe meer je er van hebt, hoe leuker je ermee kunt spelen. Want meer Gravitrax betekend langere en hogere banen en dus meer mogelijkheden. De uitbreidingen maken je baan helemaal next level, want die zijn het gaafste om in werking te zien. Een trampoline waar de knikker op verder butst of een lift waarmee je opnieuw de hoogte in kunt gaan op je baan en nog véél meer.

{ Review } | Gravitrax Vertical Pro knikkerbaan

Pro uitbreidingen

Bij de nieuwste Gravitrax Vertical Pro starterset zijn ook al twee Pro uitbreidingen uitgebracht. Dat zijn de mixer en de splitter. De mixer laat drie knikkers bij elkaar komen en laat ze vervolgens een willekeurige kans op schieten door je baan heen. De splitter heeft een valluik: gaat je kogel hard, dan valt hij er waarschijnlijk niet door heen. Gaat hij zacht, dan valt hij er door heen en gaat hij vervolgens verder op de baan die je eronder gebouwd hebt. Heel gaaf om hier je baan dus op af te stemmen!

{ Review } | Gravitrax Vertical Pro knikkerbaan

Go or No Go

Na het lezen van deze review zal het je wel duidelijk zijn: De Gravitrax Vertical Pro set krijgt zeker weten een GO en ja: voor alle kinderen vanaf een jaar of 8 is Gravitrax echt een aanrader.
De Gravitrax Vertical Pro is trouwens wel een tikkeltje lastiger om mee te bouwen: het is ook niet voor niets een pro set natuurlijk. Als je voor de eerste keer kennis maakt met Gravitrax, is de gewone starterset wellicht de beste keuze.
Is je kind al iets ervaren in het bouwen van Gravitrax banen, dan is de Pro set zeker weten de juiste keuze!

Gravitrax Vertical Pro Facts

Hier in huis zijn we al jaren fan van Gravitrax. Sinds september 2020 is er een nieuwe starterset: Gravitrax Vertical Pro. Kijk maar mee!
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments

 • Reply
  Laura
  18 november 2021 at 09:28

  Hi. Mijn zoon heeft de gravitrax starterset met verschillende uitbreidingen. Nu wil hij ook de hoogte in. Heb ik dan genoeg aan de uitbreiding PRO of kan ik dan beter de starterset kopen?

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   18 november 2021 at 09:58

   Hoi Laura,
   De hoogte in kan inderdaad met de Pro set het beste, dus dan zou ik die zeker aanraden.

  • Reply
   Eva
   25 november 2021 at 13:27

   Bedoel je de uitbreiding PRO of de starterset PRO?

   Wij twijfel ook tussen deze 2 als aanvulling op de gewone starterset. Maar hebben de indruk dat prijs-kwaliteitsgezien je meer waar voor je geld krijgt bij de starterset PRO.

   • Reply
    Linda - Go or No Go
    25 november 2021 at 13:49

    Hoi Eva,
    Ik zou inderdaad voor de starterset PRO gaan, als je de hoogte in wil bouwen!

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 10-jarige jongen - Go or No Go
  5 oktober 2021 at 14:16

  […] hoe meer je hebt, hoe gaver de banen worden. Er is een groot basispakket (ook in PRO versie, lees hier onze review daarvan) en daarnaast zijn er vele uitbreidingen. Niet zomaar uitbreidingen: echt hele […]

 • Reply
  Gravitrax knikkerbaan met alle Gravitrax uitbreidingen - Go or No Go
  3 februari 2021 at 14:55

  […] Sinds 2020 is er ook een Pro versie: Gravitrax Vertical Pro knikkerbaan […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.