3 jaar 4 jaar Educatief

{ Review } | Electro Wonderpen – Ontdek de Dino’s

{ Review } | Electro Wonderpen - Ontdek de Dino's
De Nijhofjes

Electro, het is speelgoed dat al jaren mee gaat. In mijn tijd draaide het vooral om gelijken zoeken op een bord, waarbij je de twee bij elkaar horende plaatjes moest verbinden door middel van een rood en een blauw draadje. Uren speelplezier heb ik er van gehad vroeger. Het zal je niet verbazen dat het succes van Electro nog steeds bestaat, natuurlijk niet meer met draadjes, want anno 2020 doen we vrijwel alles draadloos. Wij testten het ‘nieuwe’ Electro uit: De Electro Wonderpen – Ontdek de Dino’s. Nieuwsgierig geworden? Check dan snel deze review!

Lampje aan? Goed gedaan!

Oke, het Electro van vroeger, met de draadjes, is natuurlijk al jaren van de baan. Anno 2020 speel je het spel met een Electro pen: De wonderpen. Op de Electro bladen staan vragen en jij zoekt het juiste plaatje erbij, deze tik je aan met je pen. Is het antwoord goed? Dan maakt je pen een geluidje en kleurt het lampje op je pen groen. Is je antwoord fout? Dan reageert de pen niet. Deze Electro Wonderpen is inmiddels al jaren op de markt, maar voor mij was dit een gehele nieuwe manier om Electro te kunnen spelen.

Electro Wonderpen - Ontdek de Dino's

Electro Wonderpen – Ontdek de Dino’s

Pipp (4) had weer eens geluk, want wij mochten ‘Ontdek de Dino’s’ van Electro uittesten. Pipp is dol op puzzelen en het oplossen van raadseltjes en dat deze Electro ook nog eens in Dino stijl was, kwam helemaal goed uit, want ook dat past helemaal in zijn straatje.

‘Ontdek de Dino’s’ wordt geleverd met 6 speelkaarten die aan twee zijdes zijn bedrukt. Je hebt hiermee 12 verschillende speelopties. Tijdens het dino ontdekken krijg je de opdracht om opzoek te gaan naar de juiste kleuren, de passende schaduwen of uitdrukkingen van een dino (bijvoorbeeld ‘zoek de dino met de geopende mond’) . Spelenderwijs leren je kinderen meer over kleuren, verbanden leggen en meer.

Electro Wonderpen

‘Ontdek de Dino’s’ is een van de vele spellen van Electro wonderpen. Je hebt diverse uitvoeringen waarbij je leergierige kleuter veel kan opsteken. Zo heb je naast Ontdek de Dino’s bijvoorbeeld ook ‘Ontdek de Dieren‘ en ‘Vormen en Kleuren‘. Het leuke van deze speeldozen is dat je altijd een wonderpen meegeleverd krijgt, inclusief batterijen.

Electro Wonderpen - Ontdek de Dino's

Spelen maar!

Pipp kon bij het zien van de doos al niet wachten om er mee te spelen. Nu is hij ook dol op spelletjes spelen en als hij dan ook nog zelf op ontdekking mag wordt het helemaal een feestje. Pipp begint direct zonder uitleg en drukt met de pen op de plaatjes. Al snel komt hij er achter dat dit niet de bedoeling is. Ik leg hem uit dat op elke speelkaart een vraag staat en hij deze door middel van de plaatjes kan beantwoorden. Al snel had hij het onder de knie, echter moest mama natuurlijk wel even helpen, want hij kan zelf nog niet lezen.

Het valt mij op dat Pipp alle 12 de speelkaarten uit speelt. Dit is in mijn ogen een goed teken, want het verveelt dus niet na 4 kaarten maken. Toen hij klaar was riep hij zijn grote broer erbij en wou hij hem even leren hoe het spel werkte. Mees (8) kan natuurlijk zelf al lezen dus die wou er zelf wel even mee aan de slag. Hoewel het spel niet voor Mees zijn doelgroep is, vond hij het stiekem ook erg leuk om er nog even mee te spelen.

Electro Wonderpen - Ontdek de Dino's Facts

Pipp heeft inmiddels vaker het spel uit de kast getrokken, hij vindt het dus echt leuk, ondanks dat hij inmiddels alle antwoorden op alle vragen weet. Hij geeft zo nu en dan ook bewust een fout antwoord en zegt dan, ‘hè jammer, hij kleurt niet rood als ik het fout doe’. Hoewel hij dit inmiddels heel goed weet, probeert hij het iedere keer weer, want stel je voor….

Go or No Go

Electro Wonderpen is een leuke – voor mij nieuwe – editie van Electro. Voor kinderen is het makkelijk te begrijpen en de wonderpen is erg kindvriendelijk. Het effect van een geluidje met een lampje bij een goed antwoord vinden kinderen super leuk. Wat wij thuis wel jammer vinden is dat het lampje niet rood kleurt bij een fout antwoord. De pen heeft als het ware maar 1 functie: reageren op een goed antwoord. Pipp is net 4 en de vragen gingen hem gemakkelijk af. Nu is Pipp van nature ook een leergierig kind. Ik denk dat Electro goed bij een 4-jarige past en een leuk cadeautje is voor de feestdagen, dan wel niet voor een verjaardag. Wat ons betreft is de Electro wonderpen een GO!

Electro Wonderpen - Ontdek de Dino's Facts

Electro Wonderpen – Ontdek de Dino’s Facts


Lees ook: Leer tekenen met Dessineo van Jumbo

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.