6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Dogman – aanval van de vlooien

Dav Pikley: die naam doet bij jullie wellicht een belletje rinkelen. Schrijver van Dogman en ook de populaire Kapitein onderbroek serie. De serie Dogman boeken is hier een grote hit bij ons jongste. Hij was dan ook bijzonder enthousiast toen dit té leuke spel werd werd bezorgd. Dogman: de aanval van de vlooien!

Inhoud van Dogman – aanval van de vlooien

 • Spelbord
 • 6 supermaatjes spionnen: Dogman, Kid, Kat, Bliksem Boy, Karel, Baas en Pien Petjeaf
 • Spinner
 • 20 hulpchips
 • Robo-Brontosaurus

Doel van Dogman – aanval van de vlooien: De vlooien gebruiken de Robo-brontosaurus om de stad te vernielen! Kruip in de huid van de supermaatjes en werk samen om de vlooien te stoppen voordat ze de stad in puin achterlaten. Vernietig de Robo-Brontosaurus voor die het eind bereikt!

{ Review } | Dogman - aanval van de vlooien

Speluitleg Dogman – aanval van de vlooien

Eerst leggen we alles op de goed plek en zetten we de Robo-Brontosaurus in elkaar. Dit gaat makkelijk en is geen lastige klus. De hulpchips leggen we op de aangegeven plek op het speelbord.

We kiezen allemaal een Supermaatje uit! De keus is lastig want ze zijn allemaal zo leuk. Degene die als laatste een boek van Dav Pikley heeft gelezen mag beginnen. We draaien aan de spinner, deze verteld je hoeveel stappen je vooruit of achteruit mag. Je mag zelf kiezen welke kant je opgaat. Je mag het hele bord over maar moet wel de rode of gele “lijn” volgen. Nadat we allemaal een beurt hebben gehad is de Robo-Brontosaurus aan de beurt. Wij deden deze om de beurt verzetten.

{ Review } | Dogman - aanval van de vlooien

Op het bord liggen de hulpchips. Wanneer je hier op komt mag je er 1 pakken. Er zijn 4 verschillende soort hulpmiddelen:

 • Krimppistool à Vernietig,  hiermee kun je een onderdeel uit de Robo-Brontosaurus halen.
 • Heikopter à Kom overal, hiermee kun je naar een vak van keuze op het speelbord.
 • Onzichtbaarheidsspray à Beweeg sneller, je kunt jezelf twee keer zo snel bewegen.
 • Draai en ga terug à Hiermee kun je de Robo-Brontosaurus terug sturen.

Je kunt diverse hulpchips met elkaar combineren om zo een “dubbele” aanval te kunnen inzetten. God en slim samenwerken is hier de sleutel! Verslaan we samen de Robo-Brontosaurus? Of wint de Robo-Brontosaurus het van ons?

Wanneer de Robo-Brontosaurus verslagen is, moet je proberen om zo snel mogelijk weer naar huis te gaan. Als de Robo-Brontosaurus wint vernietigd hij de “stad”.

anval van de vlooien

Wat wij ervan vinden:

Wij vinden het een leuk goed te spelen spel. Niet te ingewikkeld als je het eenmaal doorhebt. Het was bij het lezen van de speluitleg wel een confrontatie met mezelf, dat ik toch echt wat ouder wordt. Speluitleg had van mij wel in normale letters gemogen. Dan was het wat makkelijker te lezen geweest. Onze Senn (7) is echt helemaal weg van het spel. Het is een mooi vormgegeven spel waardoor het uitnodigend is om te spelen.

Go or No Go

Wij vinden het een absolute musthave om in de spellenkast te hebben staan Niet te moeilijk. Hilarisch. Mooi. Om de Robo-Brontosaurus te verslaan moet je samenwerken. Ik vind dat zelf altijd een erg leuk element in een spel. Het spel is makkelijk te spelen. We hebben er al veel plezier mee gehad. En er gaan nog veel plezierige speelrondes volgen. Met name onze jongste (7) is helemaal weg van het spel. Voor ons dus een GO!

{ Review } | Dogman - aanval van de vlooien

Dogman aanval van de vlooien facts:

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.