Boeken

{ Recensie } | In Afrika met Avi en Kumbi

Ga je met mee? Dan gaan we op reis in de geschiedenis van Afrika. Samen met Avi en Kumbi leer je alles over de geschiedenis van Afrika. In dit intrigerend boek leer je alles op een toegankelijke manier alles over de geschiedenis van Afrika.  Het boek is geschreven door Khize Wamazambezi, een Zuid Afrikaanse hoogleraar geschiedenis. Dat is terug te zien en te lezen in het boek wat op een toegankelijke manier zoveel vertelt over Afrika. De duidelijke kleurrijke illustraties van Sanelisiwe Singaphi en Bulelani Booi maken het boek helemaal af.

In Afrika met Avi en Kumbi

Een woensdagmiddag, Senn heeft een vriendinnetje te spelen. Samen zitten ze aan de playmobil. Ze spelen dat ze in Afrika zijn. “Ik ben Mansa Moussa”, hoor ik hem zeggen en al mijn goud delen we samen. Afrika was lang het land van de leeuwen, tijgers en olifanten voor Senn. Het land waar veel donkere meisjes wonen, wat hij zo mooi vindt. Juist daarom vonden wij het extra leuk om het boek “In Afrika met Avi en Kumba” te mogen ontvangen.

{ Recensie } | In Afrika met Avi en Kumbi

Prachtig helder vormgegeven

De vormgeving van dit boek doen ze heel goed. Het nodigt uit tot lezen. Wanneer je kind nog niet zo heel vlot is in lezen maakt dit boek het visueel toegankelijk. De tekst wordt ondersteunt door prachtige illustraties. Voor onze Senn ideaal, want hij vindt lezen niet zo leuk en ook nog wat moeilijk. Door de duidelijke illustraties begrijpt hij sneller wat hij leest en is de koppeling zo gemaakt. Daarbij nodigt het uit tot verder te lezen. Want als hij weer een illustratie ziet, wil hij er alles van weten.

Opbouw boek/hoofdstukken

Avi en Kumbi nemen je mee in de geschiedenis van Afrika. Aan de hand van “de tijdperken” word je meegenomen. Hoe leefden de vroege mensen in Afrika? Hoe kwamen ze aan hun voedsel en waarom verzamelden ze voedsel? Op een hele heldere, duidelijke manier. De begrippen die verder uitgelegd dienen te worden, worden aan de hand van duidelijk illustraties begrijpend gemaakt. Aan de ene kant wordt het verhaal “verteld” tegen Avi en Kumbi. Daarna nemen Avi en Kumbi je mee om het te verdiepen en duidelijker te maken. Door het hele boek heen spelen Avi en Kumbi een belangrijke rol.   

{ Recensie } | In Afrika met Avi en Kumbi

Go or No Go

Heb je een kind dat ook altijd alles wil weten? Altijd waarom vragen stelt en een brede interesse heeft? Dan is dit boek een absolute GO. Laat je verrassen door dit boek, dat je meeneemt in de geschiedenis van Afrika. Wedden dat je er als vader of moeder ook veel van opsteekt?

In Afrika met Avi en Kumbi facts:

  • Leeftijd: 7 – 12 jaar
  • Aantal pagina’s: 48
  • Genre: Geschiedenis
  • Verschijningsdatum: september 2020
  • Adviesprijs:  € 13.99 en hier te koop

Lees ook: De kleine gans recensie

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.