Gastblog Verjaardag & Traktaties

Kind jarig in coronatijd? Zo zorg je toch nog voor een feestelijke verjaardag

Kind jarig in coronatijd? Zo zorg je toch nog voor een feestelijke verjaardag
Linda - Go or No Go

We zijn natuurlijk allemaal een beetje zuur over de gevolgen van corona. We hebben er al vele maanden mee te maken, en dat betekent dat veel mensen hun verjaardag of andere viering al aardig in het water hebben zien vallen. Dat is natuurlijk erg vervelend en jammer, maar wij als volwassenen kunnen hier nog enig begrip voor opbrengen. Voor kinderen is het een hard gelag als hun verjaardag niet is wat ze zich ervan voorgesteld hadden. Hoe kun je toch nog zorgen voor een feestelijke verjaardag in coronatijd voor je kind?

Vraag mensen om cadeaus te laten bezorgen

Voor een kind is er één ding het allerbelangrijkste op zijn of haar verjaardag: veel cadeaus krijgen. Maar als je bijna niemand van de familie of kennissen kunt uitnodigen, dreigt dat natuurlijk enorm in het water te vallen. Als ouder weet je maar al te goed dat je kind dat als een grote teleurstelling gaat ervaren. Vraag daarom al ruim van tevoren aan familie en vrienden of ze bereid zijn je kind tóch een cadeau te geven ondanks het feit dat er geen feest is. Dit zouden ze online kunnen bestellen en bij jou laten bezorgen. Zo kun je je kind alsnog overladen met cadeaus op zijn of haar verjaardag.

Extra groot uitpakken met versiering

Het op één na belangrijkste voor een kind op zijn of haar verjaardag, is dat het huis versierd wordt. Daar hoort natuurlijk op z’n minst een verjaardag ballon, veel ‘gewone’ ballonnen én slingers bij. Het feit dat je geen feest viert, betekent niet dat het niet nodig is om alsnog het huis te versieren. Misschien moet je juist wel extra groot uitpakken om het gebrek aan bezoek te compenseren. Versier dus ruim dit jaar!

Verjaardagstaart met foto

Dit het jaar om de onvermijdelijke taart met foto te laten maken als je dat in eerdere jaren nog niet gedaan had. Zo maak je de verjaardag van je kind nog een stukje persoonlijker en indrukwekkender. Welk kind wil er immers nu niet een stuk taart met zijn of haar eigen hoofd erop kunnen opeten? Omdat er weinig bezoek is, behoort een tweede stuk taart misschien zelfs ook nog tot mogelijkheden.

Een kinderfeestje kan wel!

Zijn de vriendjes of vriendinnetjes van jouw kind 12 jaar of jonger? Dan mag je ze wél gewoon uitnodigen. Onderling hoeven ze dan niet eens anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Uiteraard moet je wel even overleggen met de ouders van de andere kinderen of ze hiervoor openstaan voordat je je kind iets toezegt. Qua entertainment is er buiten de deur niet al te veel mogelijk, maar je kunt natuurlijk wel leuke spelletjes doen of ze samen een leuke film laten kijken.

Het is dus mogelijk dat je dit jaar een stapje extra moet zetten om je kind tevreden te stellen. Maar dat hebben we er als ouders natuurlijk wel voor over!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.