Gezelschapsspellen Gratis uitstapjes en activiteiten Kerst

Kerst spelletjes voor kinderen en volwassenen

Kerst spelletjes voor kinderen en volwassenen
Linda - Go or No Go

De decembermaand is (bijna) aangebroken! De Kerstboom mag het huis weer in, de lampjes komen tevoorschijn en de cadeautjes verschijnen onder de boom. Een periode waar ik altijd ontzettend naar uit kijk. De gezelligheid, het samen zijn en lekker met elkaar veel spelletjes spelen. Wij zijn nu eenmaal dol op spelletjes, dus we spelen graag Kerst spelletjes met familie en met de kinderen. Maar als de kinderen op bed liggen spelen we ook regelmatig kerst spelletjes voor volwassenen. Vandaag alles over Kerst spelletjes voor kinderen en volwassenen!

Je kunt natuurlijk alle kanten op. Je kunt kerst spelletjes in de klas spelen met de kinderen of gewoon lekker thuis, kerst spelletjes met cadeautjes of juist zonder en kerst spelletjes buiten of gewoon lekker warm binnen. Wellicht vind je het ook leuk om deze sensopatische kerst spelletjes te lezen.

Bij deze een aantal leuke kerst spellen voor jullie op een rijtje. Voor binnen en buiten en voor jong tot oud.

Een Kerst speurtocht buiten

Het is natuurlijk heerlijk om lekker naar buiten te gaan met Kerst. Hopelijk ligt er een laagje sneeuw, want dan is alles net een beetje magisch. Wellicht juist voor het eten om alvast wat honger te kweken, of na het eten om uit te buiken. Een gezellig idee om je lekker te vermaken is om een Kerst speurtocht buiten uit te zetten. Voor zowel jong als oud super leuk en je kunt er alle kanten mee op. Denk bijvoorbeeld aan een Kerst fotospeurtocht, waarbij je een paar dagen vooraf foto’s maakt in jouw buurt van versierde huizen in Kerst sfeer en ‘gewone’ foto’s van monumenten, beelden, straatnamen, speeltuinen, bijzondere gebouwen, noem maar op. Met jonge kinderen maak je het iets makkelijker, met alleen volwassenen juist iets moeilijker.
Ben je met een grote groep, dan ga je in groepjes naar buiten. Het groepje dat de meeste foto’s heeft gevonden wint! Ben je met 1 groep, dan krijgt ieder de foto’s voor zich. Diegene die als eerste alle foto’s gevonden heeft, wint. Ga je ‘s avonds op pad, neem dan zaklampen mee! Handig om de foto’s goed te kunnen bekijken en lekker sfeervol!

Spellenspektakel

Het perfecte kerst spel voor binnen

30 Seconds! Ik kan een mooie inleiding houden van leuke spelletjes voor kerst, maar dit is wat mij betreft HET kerstspel van, naja eigenlijk van ieder jaar. Het is een tijdloos spel wat geweldig is om te spelen met familie en vrienden. 30 Seconds staat garant voor plezier, tranen over je wangen, fanatiek spelen en gezelligheid.
Bij 30 Seconds krijg je een kaartje en moet je zo snel mogelijk omschrijven welk woord er op je kaartje staat. Zonder dat woord te gebruiken natuurlijk. Als er veel kinderen mee doen: Er is ook een junior versie die perfect is vanaf een jaar of 7.

Met kerst de bossen in

Geen kerst speurtocht, maar een kerst wandeling. Maar wel met een doel! Deze is overigens vooral voor de creatieve groepen heel leuk. Je gaat namelijk lekker met z’n allen de bossen in en gaat mooie spulletjes uit de natuur zoeken. Takken, stammen, dennenappels en noem maar op. Je maakt de wandeling zo kort of lang als je zelf wil, aangepast aan de deelnemers. Op de eindbestemming leg je alle gevonden spullen bij elkaar en ga je samen creatief aan de slag. Je maakt mooie kerstversiering van je gevonden spullen. Zo ben je lekker een poosje bezig en heb je nadien een mooie herinnering.
Zorg bij een langere route onderweg voor een plekje waar warme chocomel gedronken kan worden, zodat het ook echt leuk blijft.

Ezeltje prikje met Rudolph de Red Nose Reindeer

Een grappig spelletje voor kinderen: Ezeltje prik met Rudolph de Red Nose Reindeer. Je maakt op een groot bord een rendier na. Zijn gewei, zijn oogjes en zijn mondje. De neus laat je eraf. Om het makkelijk te houden knip je gewoon een aantal rondjes uit een rood vel papier, zo heb je lekker veel rode neusjes. Door de rode neusjes doe je een punaise heen en de kinderen krijgen een blinddoek om. Vervolgens mogen ze proberen het rode neusje op de juiste plek op het bord te prikken. Een Oud Hollands spel, maar gegarandeerd veel plezier!

Kerst sjoelen

Sjoelen is en blijft een geweldig spel, voor jong en oud. Ben je heel creatief, dan kun je natuurlijk iedere sjoelsteen versieren met een kerstplaatje of een sticker, maar stiekem is dat best wat werk. Daarom zou ik zeggen: lekker de gewone sjoel stenen houden. En je kunt natuurlijk afspreken dat je een kerstcadeau uit mag pakken als je wint mt het sjoelen.

Koekhappen met kerstkransjes

Nog een leuke variant op een Oud Hollands spel: In plaats van peperkoek happen ga je kerstkransjes happen! Iedereen een blinddoek om, kerstkransjes aan een touwtje hangen en happen maar! Geen verdere uitleg nodig, lijkt me.

kerstspel leuk voor kind

Een Kerst bordspel spelen

Je kunt natuurlijk simpelweg een Keezenspel (deze versie is voor 2 t/m 6 spelers) of gewoon Ganzenbord spelen, maar veel leuker is het om een bordspel met een Kerst tintje te spelen, toch? Het gewone ganzenbord kun je namelijk perfect omtoveren tot een Kerst ganzenbord. Geen zorgen, dat hoef je niet zelf te doen met Paint of zoiets, daarvoor hebben we natuurlijk gewoon Pinterest en Google. Het internet staat vol met leuke Kerst versies van bijvoorbeeld ganzenbord.
Je print hem in kleur uit en extra leuk is het om zelf wat opdrachten erbij te verzinnen.
Wat voor opdrachten? Niet te moeilijk denken!
– Zing een kerstliedje en je mag 3 stappen vooruit. Iets meer uitdaging nodig? Neurie het liedje: als de anderen het raden, mag je 3 stappen vooruit.
– Ho ho ho! De Kerstman is verdwaald, ga terug naar 10.
– Woesjjj…Het heeft gevroren en het is overal spekglad. Je glijdt zo 6 plaatsen vooruit.
– Boem! Daar ging de kerstman met zijn slee. Alle cadeautjes kwijt. Begin helemaal opnieuw.

Wil je toch echt niet al die opdrachten zelf verzinnen, download dan het Kerst Ganzenbord spel van Flair. Die is kant en klaar, met spelregels en al.

Kerst spelletjes voor kinderen en volwassenen ganzenbord kerst spellen

Kerst spelletjes en puzzels voor kinderen

Zoek je wat vermaak voor de kinderen, terwijl jullie lekker een wijntje drinken? Kerst doolhof puzzels zijn er in overvloed en mijn kids vinden die echt geweldig. Ik heb er een aantal voor je bij elkaar gezocht en natuurlijk vind je er nog heel veel meer op Google en Pinterest.

In deze blog lees je onze favoriete kerst gezelschapsspellen

Kerst spelletjes voor kinderen en volwassenen doolhof

Kerst quiz

Een andere leuke manier om Kerst met volwassenen of met kinderen te vieren is met een Kerst quiz. Dit kun je natuurlijk op allerlei manieren aanpakken. Bijvoorbeeld 10 vragen over Kerstmis. Hoe heten de Drie Koningen, waar werd Jezus geboren, wat brachten de Drie Koningen voor cadeaus mee en ga zo maar door. Natuurlijk kan het ook iets minder serieus: Je kunt een Kerst quiz met foto’s maken. Photoshop bijvoorbeeld over een stuk of 20 foto’s een kerstman-emoticon over iemands gezicht heen. In teams moet iedereen raden wie er op de foto staat. Dit kunnen ze zien aan bijvoorbeeld de kleding of aan de locatie waar de foto genomen is.
Ook kun je bijvoobeeld in een aantal foto’s een klein Kerstmannetje of Kerstboompje photoshoppen en die foto’s op tv laten langskomen. Een beetje een Waar is Wally idee. De eerste die het verstopje Kerstmannetje of Kerstboompje ziet, heeft een punt. En wie er als eerste 10 punten heeft, mag een cadeautje openen.

Tot zover een aantal leuke Kerst spelletjes voor volwassenen en kinderen op een rij.

Met deze afbeeldingen kun je heel gemakkelijk deze Kerst spelletjes voor volwassenen of kinderen op Pinterest bewaren ♥

Zoek je leuke Kerst spellen om te spelen met familie of vrienden? Ideeën voor Kerst vieren met Kerst spelletjes voor kinderen en volwassenen vind je hier!
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 7 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.