Huis & Tuin

Een huis kopen in 2020-2021: laat je niet gek maken!

Met je gezin een nieuw huis kopen: waar let je op?

Voor iedereen die eens een huis gekocht heeft is het bekend: de spanning rondom het kopen van je droomhuis. En ik denk dat het nóg spannender is als je daarbij ook nog een eigen huis te verkopen hebt.

Momenteel zitten we in een hele bijzondere, rare en snelle huizenmarkt. Ik spreek uit eigen ervaring, want met meerdere bezichtigingen, biedingen en een eigen huis in de verkoop ben ik inmiddels een ervaringsdeskundige. Er zal geen enkele makelaar ontkennen dat 2020 een apart jaar is. Van 20 geplande bezichtigingen in anderhalve week tijd tot verkoopprijzen van 15.000 euro of hoger boven de vraagprijs: het is een gekkenhuis.

Kopen en verkopen

Je moet er dus momenteel wel wat voor over hebben om te kopen. De huidige huizenmarkt is eigenlijk de perfecte markt om je huis te verkopen maar de slechtste tijd om een huis te kopen. Natuurlijk kun je, om je droomhuis toch te kunnen kopen, besluiten om een lening af te sluiten, maar daar moet je wel goed over nadenken. Geld lenen brengt risico’s met zich mee. Mocht je wel bewust de keuze maken om geld te lenen, dan is het verstandig om goed uit te zoeken waar je dat wil doen. Je kunt vaak als je goed zoekt goedkoop lenen, maar denk er wel aan om altijd de voorwaarden goed te raadplegen.
Daarnaast is het ook interessant om verschillende leenvormen te bekijken, zodat je uiteindelijk kiest voor een lening die bij je past. Denk aan een doorlopend krediet lening of een persoonlijke lening.

2021

De kans dat de huizenmarkt in 2021 vergelijkbaar blijft qua gekte, is vrij hoog. De kans dat de vraag naar huizen groter blijft dan het aanbod, is namelijk groot. Een belangrijke tip als jij een huis wil kopen in 2021? Laat je niet gek maken. En geloof me, dat is lastig. Want wat je vaak ziet is dat je een half uur de tijd hebt voor een bezichtiging en vervolgens daarop jouw besluit moet baseren. Vaak is er geen tijd voor een tweede bezichtiging en hoe meer voorwaarden jij aan je bod stelt, hoe kleiner de kans is dat je uitgekozen wordt. Maar probeer ondanks dat tóch je eigen gevoel te volgen. Twijfel je en wil je nog een tweede keer kijken? Vraag of dit kan. Kan dat niet en blijf je twijfelen? Dan is het advies altijd: bij twijfel niet doen.

De kinderen

Vergeet ook niet om de huizenjacht met je gezin samen te doen. Door de snelheid wordt soms vergeten om kinderen mee te nemen in het hele verhaal. Want waar je vroeger een tweede bezichtiging vaak met je kinderen inplande, is dat nu meestal niet mogelijk vanwege de strakke tijdsplanning. Als dat echt niet kan, kijk dan samen met je kind de brochure van het huis rustig door en bespreek het huis samen. Rijd samen ook eens langs het huis, zodat je kind weet waar het is en de buurt een beetje kan verkennen.

Maar wat je ook doet: denk goed na, maak eventueel een voor- en tegen lijstje van het huis en vooral: volg je gevoel.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.