Gastblog Inspiratie

Gemak dient de mens!

Linda - Go or No Go

Heb je een jong gezin en werk je daarnaast? Dan gaat er al een groot deel van jouw tijd hiernaartoe. Daarnaast heb je ook nog een sociaal leven en moet je het huishouden doen. Voor dit laatste heb ik een aantal tip voor je. Het is namelijk wel zo prettig om dit te kunnen doen terwijl je jouw kids in het gareel houdt. En waarom zou je extra werk verrichten? Als je het jezelf gemakkelijk maakt, wordt het allemaal een stuk leuker. Zelfs die afwas die elke dag weer terugkomt.

Maak er een spelletje van

Geef je kinderen een taak als ze oud genoeg zijn. Maar ook als je nog peuters in huis hebt, dan kun je ze betrekken bij het huishouden. Probeer niet voor je kinderen in te vullen wat ze vinden. Zelf heb je misschien een hekel aan het huishouden, zij zien het zeer waarschijnlijk meer als een spelletje. Een goede tip is om dit zelf ook wat meer zo te zien. Zie het niet als iets dat moet, maar als iets leuks! Ga bijvoorbeeld samen met ze de was ophangen. Met het wasgoed kun je tussendoor ook nog ‘kiekeboe’ doen. Theedoek voor je gezicht houden en ‘Waar is papa/mama nou?. Pret gegarandeerd!

Meng het aangename met het mindere

Eigenlijk borduurt deze tip verder op de vorige. Het is een soort van combinatie. Een spelletje ergens van maken is namelijk ook leuk (en daarmee aangenaam). Toch is het goed om deze tip op zichzelf te zien. Nog belangrijker is om het uit te proberen. Het maakt eigenlijk niet uit waarmee. Of je nu de afwas aan het doen bent of gaat stofzuigen, het is altijd leuk om er een lekker muziekje bij aan te zetten. Je kunt er dan ook nog lekker bij bewegen of dansen. Dit is dan gelijk een beetje extra beweging. Altijd goed! Ben je niet zo’n muziekliefhebber? Je kunt ook je favoriete serie aanzetten en dan de was gaan opvouwen. Doe datgene waar jij blij van wordt en probeer dat te integreren in jouw huishoudroutine.

Maak gebruik van hulpmiddelen

Er zijn zoveel handige gadgets te krijgen tegenwoordig. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een hulpje op de markt die jou kan ondersteunen met je werkzaamheden. Die hulpjes hoeven echt niet altijd hoogstaande technische snufjes te zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een ouderwets afdruiprek. Hiermee kun je flink wat tijd besparen doordat je niet meer hoeft af te drogen. Ideaal!

Doe het samen

Naast de hulpmiddelen die je flink wat werk uit handen kunnen nemen, kun je natuurlijk ook gewoon om hulp vragen. Hiermee bedoel ik niet dat je een interieurverzorger, oftewel een schoonmaker, in dienst moet nemen. Ga eens samen met je partner het huis door met een poetsdoek, in plaats van alleen. Ook is het niet altijd nodig om de bedoel smetteloos schoon te hebben voordat je vriendin langskomt. Je kunt haar ook vragen om je even te helpen. De een kan bijvoorbeeld de afwas doen terwijl de ander gaat stoffen. Tussendoor kun je dan nog steeds gezellig bijkletsen. Trek misschien nog een flesje wijn open. Dan meng je gelijk het aangename met het onaangename. Maar het belangrijkste is, gedeelde smart is halve smart!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.