Boeken

{ Boek recensie } | De herfst van Kleine Gans

Het leuke van lid zijn van een bibliotheek is dat je veel soorten boeken tegenkomt die je anders niet snel zou lezen. Zo liep ik laatst de bieb binnen en viel mijn oog op een heel mooi nieuw prentenboek over de herfst. Alleen voor de uitstraling had ik het prentenboek al mee naar huis genomen. Warme oranje tinten met heldere witte letters, een tekening die een gansje in het bos laten zien en als je verder kijkt dan het gansje dan zie je dat het gansje niet alleen is in het bos.  

De herfst van Kleine Gans  

Het prentenboek waar ik het over heb is De herfst van Kleine Gans, geschreven door Elli Woollard en geïllustreerd door Briony May Smith. Het prentenboek laat kinderen zien wat er gebeurt met de natuur en de bosdieren wanneer het seizoen wisselt van de zomer naar de herfst. Zodra de bomen beginnen te verkleuren voelen ook de dieren aan dat er iets staat te gebeuren. Zo bouwen de bevers een huis van hout, begraven de eekhoorns nootjes in de grond en verzamelen de beren blaadjes om in te gaan slapen tijdens hun winterslaap. Kleine gans probeert het allemaal, maar het is het toch net niet. Ze voelt zich eenzaam en weet dat ze iets moet doen, maar wat zou het zijn? 

De herfst van Kleine Gans is in rijm geschreven en de stukjes tekst zeggen precies wat er gebeurt. Door de gedetailleerde illustraties naast de rijmende tekst wordt het verhaal voor kinderen bijna echt. Ze maken de rijmende zinnen af en leven mee met de Kleine Gans, maar ook met de andere bosdieren. Daarnaast geeft het boek de kinderen een kijkje in de natuur tijdens het wisselen van de seizoenen. 

Over de schrijfster 

Elli Woollard is de schrijfster van dit mooie prentenboek. Ze heeft 7 jaar in Thailand gewoond en woont nu samen met haar gezin in London. Elli heeft al veel prentenboeken geschreven en maakt daarnaast ook kindergedichten. Eerder dit jaar verscheen van haar het prentenboek De lente van Kleine Beer.  

Briony May Smith woont in Devon en heeft de mooie illustraties in het prentenboek verzorgd. Voor de tekeningen in dit boek liet zij zich inspireren door de wandelingen in het bos samen met haar hond. Zij is gespecialiseerd in het illustreren van kinderboeken maar schrijft en tekent ook haar eigen verhalen.  

Go or No Go 

De herfst van Kleine Gans is een mooi prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar met een vrolijk, warm, maar ook wel zielig verhaal. Kinderen zullen zich soms in het eenzame stukje van Kleine Gans herkennen, omdat ook zij hun eigen plekje nog moeten vinden in deze grote wereld. Het is geen prentenboek die na één keer lezen in de kast blijft staan. Door de mooie platen, de rijmtekst en kleine verstopte details blijven kinderen geboeid.  

Leuke tip! 

Bij de website van uitgever Lemniscaat staat een lessuggestie klaar zodat er in groep 1 en 2 een week lang met dit boek gewerkt kan worden rond de hoofdthema’s herfst en dieren. Deze lessuggestie vind je hier.

Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.