Attractieparken Evenementen Herfstvakantie Overijssel Vakantie in Nederland

Western Wish Fall – Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Western Wish Fall - Attractie- en Vakantiepark Slagharen
De Nijhofjes

De oktobermaand is begonnen en dat betekent dat het weer tijd is voor de Herfstvakantie. De afgelopen jaren zijn herfst events niet meer weg te denken en komen pretparken en dierentuinen met eigen events. Daar waar meeste parken in deze periode zich uitleven rondom Halloween, doet Vakantie- en Attractiepark Slagharen het al jaren op hun eigen manier. Na maar liefst 15 jaren Miracle of lights werd het in seizoen 2020 tijd voor een nieuw herfst event ‘Western Wish Fall’. Benieuwd wat er allemaal te beleven is? Lees dan de nieuwe blog!

Geen Halloween voor Slagharen

Daar waar bijna alle parken in de maand oktober zich klaar stormen voor Halloween is er in Vakantie en Attractiepark Slagharen nog nooit een Halloween event geweest. Slagharen heeft ook geen Halloween nodig, gezien zij al jaren hun eigen event ‘Miracle of Lights’ hadden. Opvallend is het dan ook dat dit succesvolle event juist in 2020 plaats maakt voor een nieuwe event. Miracle of lights zou in 2020 het 15e jaar in gaan, wat ons betreft reden genoeg voor een mooi feestje. Mogelijk dat Corona hier roet in het eten gegooid heeft, desalniettemin heeft Slagharen gezorgd voor een geheel nieuw event.

Western Wish Fall

Tijdens het Western Wish Fall kleuren niet alleen de blaadjes aan de bomen, maar ook het Attractiepark staat in het teken van de herfstkleuren. Zo is het park versierd met pompoenen, strobalen, vogelverschrikkers en vind je op diverse plekken in het park lampionnen. Slagharen is sowieso al een leuk familie uitje, maar tijdens de Western Wish Fall is er net nog even iets meer te beleven. De western sfeer is met dit event weer helemaal terug! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Farmer Frank

Farmer Frank had een wens, hij wenste dat al zijn vogelverschrikkers tot leven kwamen en deze wens kwam uit! Je vindt deze vogelverschrikkers overal terug in het park. Charly, Robin en Nicky zijn daarbij ook nog eens vrienden van Farmer Frank. Ze staan Farmer Frank bij in zijn activiteiten.

De Wensboom

Farmer Frank moest vast en zeker heel blij zijn geweest dat zijn wens uitgekomen was, want hij heeft zelfs een eigen wensboom geplaatst zodat alle kinderen een wens kunnen doen. Deze wens hangt Farmer Frank dan in de boom. Tezamen met zijn vogelverschrikkers Charly, Robin en Nicky bewaakt hij de wensboom en zorgt hij er voor dat er geen Red Bandits bij de boom kunnen komen. Niemand zit er natuurlijk op te wachten dat een Red Bandit er ineens met een droom vandoor gaat. Tip : Bekijk de wensboom ook even in het donker, dit is echt een magisch gezicht!

Doe een wens

Je kunt dit jaar dus zelf een wens doen tijdens Western Wish Fall. Iedere week worden er wensen uit de boom gehaald en gaat er een wens in vervulling! Je kunt de wens doen bij de wensboom op het park zelf, maar je kan hem ook van te voren al indienen via de website van Slagharen.

De wens van Mees

Onze Mees (8) deed thuis al een wens via de website van Slagharen. Mees wil later zijn eigen pretpark hebben en om alvast in de leer te gaan leek het hem leuk om te wensen dat hij voor 1 dag de directeur van Slagharen kan zijn. Toen we aan kwamen in het park vertelde Mees gelijk zijn wens aan Farmer Frank. ‘Oh, die heb ik voorbij zien komen Mees! ik weet waar die hangt!’ Samen met Mees gingen ze op zoek naar de wens in de boom. En ja hoor, hij hing er!

Doolhof

Tijdens de Western Wish Fall vind je ook een Doolhof in het park. Speciaal voor dit event is er met schuttingen een doolhof gemaakt. Onze kinderen vonden het vooral erg leuk om er met elkaar tikkertje in te spelen. Lukt het jou om de uitgang te vinden? Je vindt het Doolhof achter op het park bij de molen van Randy en Rosie.

Lampionnen optocht

Elke avond is er een lampionnen optocht, welke vooral een leuke GO is voor de gasten van het vakantiepark. Zodra het park gesloten is en de lampjes het park overnemen is het tijd om te verzamelen bij de fontein. Hier staan Farmer Frank te samen met zijn vogelverschrikkers op je te wachten. Tezamen met je lampion wandel je via de mainstreet naar de andere kant van het park. Eenmaal aan de andere kant aangekomen heb je een gezellig dans festijn met niemand minder dan Randy en Rosie.

Gezellige zitjes bij de fontein

Bij de fontein is er een leuke overkapping gemaakt met Foodtucks. Onder deze overkapping zijn gezellige zitjes gemaakt van strobalen en schommelstoelen. Als een echte Farmer kan je hier even bij komen en wat lekkers nuttigen.

Schaatsen in Oktober

Wat ons betreft is dit de meest gezellige toegevoegde attractie: de ijsbaan. Hoe leuk is het dat je gewoon in oktober al kunt schaatsen! De ijsbaan staat garant voor winterse sferen met hier en daar al een kersttintje. De ijsbaan vind je in de western village achter de kids country. Naast de ijsbaan is er een leuke picknickplaats gecreëerd en kan je er terecht voor onder andere warme dranken. Een coole activiteit met een warme sfeer!

  • Het gebruik van de ijsbaan is gratis tijdens je bezoek of verblijf aan het vakantie en attractiepark Slagharen
  • Het is toegestaan om je eigen schaatsen mee te nemen
  • Tegen een meerprijs van 5 euro kan je ook schaatsen huren

Vakantie in Slagharen

De naam zegt het al, Vakantie- en Attractiepark Slagharen. Dit betekent dat je ook kunt overnachten in Slagharen. Zo kun je verblijven op de camping met je eigen kampeerspullen, maar je kunt ook kiezen voor een luxe wigwam. Wil je liever in een huisje? Geen probleem! Het vakantiepark kent meerdere soorten huisjes. Wil je liever wat meer rust en luxe? Dan biedt de Racoon Lodge een uitkomst.

Wij verbleven in een Cowboy Cottage, een 6 persoons accommodatie geheel in cowboy sferen.

Leuke extra’s voor de vakantiegasten

Tijdens je verblijf heb je alle dagen entree tot het park, tevens kan je genieten van leuke extra’s die je als dag gast niet hebt. Wat dacht je van een bezoekje aan het zwembad Aqua Mexicana? Een Mexicaans water-avontuur met vele glijbanen. Ook kun je genieten van de kidsclub en wat dacht je van een digitale bingo? Geheel coronaproof kun je vanuit je eigen huisje mee doen met de bingo. Het meest avontuurlijke is tot wel de speurtocht. Tezamen met de Red Bandits neem je deel aan een speurtocht die je aflegt door een inmiddels gesloten en donker Attractiepark. Hoe cool is dat?

Go or No Go

Western Wish Fall in Attractiepark Slagharen is een super leuk uitjes tijdens de herfstvakantie. De herfstige decoratie met als eyecatcher de wensboom zorgen voor een heerlijke sfeer. Zodra het schemerig wordt zorgen de vele lampjes en lampionnen toch weer voor een lichtjes sfeer die je ook kent van de Miracle of Lights. De ijsbaan is natuurlijk wel het meest speciale, want waar kan je in de herfstvakantie nou al schaatsen? Western Wish Fall brengt weer wat meer western style in het park, een thema die wat ons betreft thuis hoort in dit park en die zeker voort gezet mag worden! Hoewel wij groot fan zijn van de Miracle of Light en wij stiekem hopen dat we hiervan toch nog iets terug gaan zien tijdens de winter opening van het park, vinden we Western Wish Fall een GO als het gaat om een uitje voor de herfstvakantie! Een vakantieverblijf tijdens dit event is ook zeker een aanrader. Het biedt net even iets meer. Wie wil er nou niet ‘s avonds door een pretpark lopen die al gesloten is?

Western Wish Fall in Slagharen is te zien van 9 oktober t/m 8 november 2020.

Howdy en tot snel in (winter) Slagharen!

De Nijhofjes

Hier nog een paar leuke plaatsjes van Slagharen in het donker.


lees ook: Duinen Zathe – Verkeers- & Atractiepark in Friesland

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.