Gratis uitstapjes en activiteiten Herfstvakantie

Top 5 herfst uitjes 2020: lekker naar buiten!

Gelukkig mogen we deze herfstvakantie nog wel lekker naar buiten met de kinderen. Ik besloot een lijstje samen te stellen van herfst uitjes 2020 die coronaproof zijn en leuk om te doen.

Top 5 herfst uitjes 2020: lekker naar buiten!

1. Naar het bos

Natuurlijk, de aller makkelijkste optie. Waarschijnlijk heeft iedereen wel een stukje groen in de buurt. Je kunt er heen gaan om te wandelen, om spelletjes te spelen of natuurlijk om spulletjes te verzamelen waar je even later thuis dan weer lekker mee kunt knutselen. Zo heb je meerdere activiteiten in één te pakken. Trek je laarzen aan en neem een tasje mee voor het eventueel meenemen van de spulletjes en je bent altijd op alles voorbereid. Op sommige plaatsen is er zelfs een klimbos gevestigd, ook dit is een hele leuke activiteit voor de afwisseling!

2. Het strand

Wie zegt dat het strand alleen bedoeld is voor mooie dagen? Op het strand kun je natuurlijk heerlijk uitwaaien met iets minder zonnig weer. Je kunt er de mooiste foto’s maken en in het zand is ook genoeg te beleven. Zo nam ik laatst een aantal auto’s mee en liet mijn kinderen een racebaan tekenen met stokjes. Toen de racebaan af was konden ze met hun autootjes eroverheen tekeer gaan. Het was fantastisch om naar te kijken!
1 tip; neem auto’s mee die je makkelijk schoon kunt maken, dat scheelt je achteraf weer.

3. Speeltuinen

Dan bedoel ik natuurlijk de buitenspeeltuinen. Heel erg afhankelijk van het weer, maar ik hoop er maar op dat moeder natuur ons goed gezind is. Wat zal ik blij zijn als we een redelijk droge herfst krijgen. Dan is een speeltuin namelijk een fantastisch idee. Glijbanen, duikelrekken, speelhuisjes en wat je allemaal nog meer kunt vinden. Ben je niet van het meespelen? Op het terras of de bankjes naast de speeltuin kun je vaak afstand genoeg houden dus ook dit is veilig. Zo heb je ook nog een beetje rust voor jezelf, heel misschien wel een win/win situatie.

4. Wandelen

Het klinkt misschien saai maar wandelen in de buurt kan ontzettend leuk zijn. Je leert meer over je buurt want je ziet dingen die je normaal niet opvallen. Daarnaast kun je ook de step of skelter meenemen natuurlijk. Lekker gezamenlijk op pad, bijvoorbeeld in de middag na het eten.
Wij deden dit met de avond4daagse en het is ons ontzettend goed bevallen. De kinderen hebben er enorm van genoten en vroegen zelf of we dit niet vaker konden doen. Ik moet zeggen dat ik steeds meer mensen een wandeling zie maken, echt een aanrader dus.
Wat het natuurlijk nog leuker kan maken is als de wandeling toevallig langs de snackbar loopt waar je een ijsje o.i.d. kunt halen.

5. Pluktuin

Ik zie het nu steeds meer voorbij komen, mensen die langs de pluktuinen gaan. Zelf deden wij dit afgelopen herfst. We plukten appels en zijn een andere dag pompoenen gaan zoeken in het veld. We mochten ze zelfs nog mooi insnijden en versieren.
Toen we daar waren namen we nog allerlei verse groentes mee waaronder courgettes. Van die courgettes maakten we die middag nog een heerlijke soep! Zo hadden we een hele dag gevuld en een heerlijke lunch! Er zijn door het hele land pluktuinen te vinden. Zo kun je van de vele appels die je verzameld ook een appeltaart bakken of verse appelmoes maken. Wat zal het huis heerlijk ruiken!

Bij deze mijn top 5 herfst uitjes 2020! Stiekem gaf ik ook al wat opties mee voor binnen. Het valt ook allemaal zo makkelijk te combineren soms. Nu alleen nog maar hopen op mooi weer! Laten we er met z’n allen een fantastische vakantie van maken, dat hebben we wel verdiend.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.