8 jaar Game reviews

10x leukste spellen apps voor een 8-jarige

spellen apps 8 jaar apps voor een 8-jarige

Zoek je leuke spellen apps voor kinderen van 8 jaar? Bij deze een overzicht met de leukste spellen apps voor een 8-jarige voor op de tablet of op de telefoon.

Spellen apps voor een 8-jarige

In dit overzicht zitten er ook een paar vechtspelletjes tussen. Wellicht vind je dit niks voor jouw zoon of dochter, sla hem dan mooi over.
Hierbij onze top 10 spellen apps voor een 8-jarige!

10. Fight

Fight is een spelletje van de Angry Birds. Bij Fight neem je het op tegen een andere speler. Dit spel begint met eenzelfde soort spel als Candy Crush (je kent het wel, met die snoepjes) waarbij je 3 op een rij of meer moet combineren. Hoe groter je combinatie, hoe meer punten. Doel is om in een minuutje tijd zoveel mogelijk punten te verzamelen. Zodra de tijd om is, gaat jouw Angry Bird figuur het opnemen tegen het Angry Bird figuur van de tegenstander. Hoe meer punten, hoe meer kans dat je wint. Je hoeft hier verder niets meer te doen, het is puur afwachten of je wint of niet. Als je wint, ga je naar de volgende level.

Bij dit spel is een internetverbinding vereist.

9. Pokémon Go

Pokémon Go is een spelletje waarbij je Pokémon zoekt, overal. De echte wereld wordt overgenomen op je telefoon in Pokémon Go en je kunt dus Pokémon vinden in je huis, op de hoek van de straat of in de winkel. Ik heb er al vaak over geschreven en de jongens spelen inmiddels al ruim een jaar dit spel. Inmiddels spelen ze het lang niet meer zo fanatiek als toen, maar ze vinden het nog steeds erg leuk. Zeker omdat Pokémon Go steeds vernieuwd wordt door bijvoorbeeld nieuwe Pokémon aan het spel toe te voegen. Een van de leukste apps voor een 8-jarige denk ik!

Bij dit spel is een internetverbinding vereist én je batterij gaat er snel doorheen helaas.

10x de leukste spellen apps voor een 8-jarige

 

8. Beyblade Burst

Deze app is van de tv-serie Beyblade Burst. Mijn jongens zijn helemaal fan van die serie en dus ook van de app. In de serie en ook in de app ‘vechten’ tollen tegen elkaar. De tol die als laatste overblijft, is de winnaar. Natuurlijk hebben de tollen allemaal hun eigen kracht en special move. De tollen bestaan trouwens ook in het echt, wij hebben er ook meerdere van in huis en ook die worden vaak gebruikt om mee te spelen. De serie ben ik niet zo kapot van, ik vind het maar een beetje raar allemaal, maar goed, de jongens vinden het prachtig.

7. Slug it Out 2

Ook deze app is gebaseerd op een tv-serie die werd uitgezonden op Disney Channel. Slug it Out 2 is qua spelidee vergelijkbaar met candy crush: zorg voor 3 of meer identieke figuren, in dit geval slakken, op een horizontale of verticale lijn en je scoort punten. Hoe meer je scoort, hoe beter en hoe meer je zult winnen. Na iedere ronde kun je elementen zoals schatkisten en edelstenen ontgrendelen.

6. Hay Day

Waarschijnlijk ken je dit spel al wel, want het is een van de populairste spellenapps van de afgelopen jaren. Bij Hay Day bouw je je eigen boerderij op. Je verzorgt je dieren, je gewassen en je zorgt voor de omzet. Je kunt bijvoorbeeld brood bakken, kaas maken, truiten weven en zelfs goudstukken maken. Ook heb je machines om voedsel te maken voor je dieren, die je daar weer mee kunt voeren. En uiteraard krijg je weer producten van je dieren zoals melk van de koe, waar je je kaas mee kunt maken. Cirkeltje rond! Een erg leuk en vermakelijk spel, waar naast het verzorgen van je boerderij het ook altijd leuk is om je boerderij zo leuk mogelijk in te richten.
Probeer trouwens ook dit regenwoud spel eens als je Hay Day leuk vindt. Ook erg vermakelijk!

5. Minecraft

Dit spel heeft waarschijnlijk weinig uitleg nodig, maar toch nog even kort. In Minecraft kun je je eigen wereld bouwen. Als je eenmaal begonnen bent met bouwen hoef je niet meer opnieuw te beginnen. Je kunt wel af gaan, bijvoorbeeld als je verdrinkt of door een zombie, maar dan start je gewoon weer waar je gebleven was. Je kunt ook spelen met zogenaamde ‘cheats’ waardoor je allerlei bouwmaterialen krijgt en je niet extra hoeft te zoeken. Ook kun je spelen zonder zombies, zodat je je volledig kunt richten op het bouwen.
Minecraft is de enige app in dit overzicht waar je voor moet betalen om hem te kunnen downloaden, maar wat ons betreft was het die aankoop helemaal waard. Het is bij ons een favoriet onder de spellen apps voor een 8-jarige.

10x de leukste spellen apps voor een 8-jarige

4. Rayman Adventures

Als je Rayman al kent van de Nintendo Switch of Xbox: dit is hetzelfde, maar dan voor op de tablet. Een super leuk spel waarbij je zoveel mogelijk eieren moet vinden in de levels, die de heilige boom in leven houden. Door te swipen kan je figuurtje springen, klimmen, rennen, vechten nog nog veel meer. Ook kan hij zweven door de lucht trouwens. In allerlei verstopte hoekjes vind je extra beloningen, dus het is zaak om de levels goed te doorzoeken. Je kunt spelen met Rayman zelf of met een van zijn vriendjes Barbara, Globox of Teensy Wizard. Rayman Adventures is zeker een van onze favoriete apps.

3. Plants vs. Zombies (Heroes)

Nog zo’n bekend spel en mijn kids vinden het geweldig. Bij Plants vs. Zombies is het de bedoeling dat je met je planten de zombies verslaat. Ieder plantje heeft zijn eigen kracht, zo kan de een heel snel schieten en de ander meerdere richtingen op schieten. Er zijn meerdere versies van het spel dus als je klaar bent met alle levels van Plants vs. Zombies 1 kun je door naar 2. Er is ook weer een nieuwe versie van dit spel uit, Plant vs Zombies Heroes. Die krijg je niet zomaar op de tablet als je tablet al iets ouder is. Gelukkig vond ik online een manier om Plants vs. Zombies toch op onze oude tablet te krijgen, namelijk door hem te downloaden met de APK-bestanden. Op Google kun je hier handleidingen voor vinden.

2. Banana Kong

Banana Kong is een soort ‘racespelletje’ waarbij er een aap door de jungle rent. Door hem te laten springen en bukken baant hij zich een weg door de jungle, maar komt hij ook terecht in andere werelden; onderwater, op het strand en hoog bovenin de bomen.
Je moet zoveel mogelijk bananen verzamelen, waar je weer leuke items mee kunt kopen in de shop. Een super leuk en verslavend spel, ook ik ben er stiekem een beetje aan verslaafd!

1. Clash Royal

Clash Royal is geschikt voor kinderen en volwassenen. In Clash Royal is het de bedoeling dat je torens van de tegenstander veroverd. Om dit voor elkaar te krijgen, stel je je eigen team van vechters op. Je kunt vechten met bijvoorbeeld een reus, een heks, een kanon, een prinses een varkensruiter en noem maar op. Je verdedigt met je eigen samengestelde leger je torens, want de tegenstander wil natuurlijk jouw torens kapot maken. De speeltijd van een duel is 3 minuten en uiteindelijk wint diegene die de meeste eigen torens heeft weten te behouden en dus meer torens van de tegenstander kapot heeft gemaakt. Nieuw in het spel is dat je ook in teams kunt spelen. Je kunt samen met een andere speler tegen twee tegenspelers spelen. Deze manier van spelen heeft wat ons betreft nog meer de voorkeur.
Clash Royal speel je online, want je speelt tegen mensen over de hele wereld. Er zit geen chat functie op tijdens een duel, dus je hoeft niet bang te zijn dat er vreemde dingen worden getypt naar je kinderen. Er kunnen tijdens een duel alleen standaard teksten verzonden worden zoals ‘wauw’, ‘veel succes’ en ‘goed gespeeld’.
Tot slot kun je je aansluiten bij een clan, waar je bijvoorbeeld klasgenoten of vriendjes in kunt uitnodigen. Zo kun je tegen elkaar of met elkaar spelen.

Bij dit spel is een internetverbinding vereist.

spellen apps voor 8-jarige

Lees ook:
De leukste spellen apps voor peuters
De leukste spellen apps voor 2-jarigen
De leukste spellen apps voor 3-jarigen
De leukste spellen apps voor 4-jarigen
De leukste spellen apps voor 5-jarigen
De leukste spellen apps voor  6-jarigen
De leukste spellen apps voor 7-jarigen
De leukste spellen apps voor 9-jarigen
De leukste spellen apps voor 10-jarigen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 8 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.