4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Game reviews

{ Review } | Tobi Smartwatch – gave tool voor hippe kids

Onze zesjarige is, net als veel leeftijdsgenootjes, helemaal weg van alles wat knopjes en een camera heeft en geluid maakt. Een smartwatch stond dan ook al tijden hoog op zijn wensenlijstje. Toen de Tobi Smartwatch werd bezorgd was hij dan ook door het dolle heen en werd ik meteen gebombardeerd tot beste moeder ooit! Inmiddels heeft hij al heel veel plezier gehad met zijn nieuwe vriendje.

Strak design

Tobi Smartwatch komt in een mooi vormgegeven, doorzichtige verpakking. Helaas wel van plastic, maar het formaat van de verpakking blijft binnen de perken. Geen enorme doos waar je vervolgens iets heel kleins uithaalt, maar een strak omhulsel. Op de verpakking worden de belangrijkste functies meteen al weergegeven met vrolijk gekleurde icoontjes. En dankzij de sticker op het scherm ziet Tobi er super vrolijk en daardoor ook heel aantrekkelijk uit.

Van start met de Tobi Smartwatch

Het is ongelooflijk, maar jonge kinderen hebben altijd direct haarfijn door hoe een apparaat werkt. Bij Tobi smartwach  is dit niet anders. Even opladen en de pret kan beginnen! Opladen gaat super eenvoudig met een handige USB-aansluiting die je aan je computer of met behulp van een stekker gewoon aan het stopcontact hangt. De accu is snel vol en gaat vervolgens dagenlang mee. Mocht je toch wat hulp nodig hebben om te kunnen beginnen dan vind je in de het kartonnen doosje dat erbij zit een heldere ‘Snel van start-handleiding’. Hierin vind je korte duidelijke instructies over de belangrijkste functies en spellen die Tobi bevat.

Eindeloos speel- en sportplezier

Met de spellen en andere functies kan je kindje zich eindeloos vermaken. Nu hebben de meeste kinderen al genoeg beeldschermen in huis en is het niet altijd ideaal als ze wéér een apparaat voor games hebben, maar Tobi Smartwatch biedt gelukkig nog heel veel meer.

De spellen zijn in elk geval allemaal denkspellen zodat je kindje niet alleen maar gedachteloos zit te swipen. Kinderen kunnen sommen oefenen en Tobi uitdagen voor een spelletje Boter-kaas-en-eieren. Verder kan er uiteraard worden geoefend met klokkijken want smart of niet, Tobi blijft uiteindelijk wel een horloge.

Naast de speel- en klokfunctie biedt deze vrolijke smartwatch ook sportieve uitdagingen. In het conditie-menu kunnen activiteitendoelen voor een week worden ingesteld, kan je kindje Freeze Dance met Tobi spelen en is er het spel ‘Tobi says’ waarbij je kind Toby na moet doen. Lekker van die bank af dus en fijn bewegen!

{ Review } | Tobi Smartwatch - gave tool voor hippe kids

Nostalgie

Voor de papa’s en mama’s is Tobi een mooi stukje nostalgie. Al was de technologie vijfentwintig jaar geleden nog lang niet zover als nu, we kennen allemaal wel de digitale huisdieren die destijds helemaal hip waren. Eigenlijk is Tobi net zoiets. Een digitaal vriendjes waar je mee kunt spelen, maar dat ook verzorging en een fijn thuis nodig heeft.

Met de spellen en activiteiten verdient je kind sterren die kunnen worden ingewisseld tegen fotostickers, decoraties voor Tobi’s kamer en eten om Tobi te voeren. In het Statistieken-menu kun je vervolgens zien hoe Tobi zich voelt en wat hij nog nodig heeft.

Tobi Smartwatch is dus een heel veelzijdig apparaat. Persoonlijk vind ik wel dat kinderen van dit soort functies en het verdienen van beloningen vaak erg fanatiek worden en het apparaat nog maar moeilijk weg kunnen leggen. Toch hebben wij hier thuis die ervaring nog niet met Tobi. Waar het afsluiten van de tablet altijd met een hoop gemopper gepaard gaat legt onze zoon Tobi moeiteloos aan de kant wanneer het daar tijd voor is.

Go or No Go

Al met al is Tobi Smartwatch wat ons betreft een hele dikke GO! Het apparaat heeft een mooie vormgeving, is eenvoudig te bedienen en biedt kinderen voldoende uitdaging op zowel denk- als beweegvlak. Ik heb met Tobi echt het gevoel een veilig en verantwoord apparaat in huis te hebben waar ik mijn zoon met een gerust hart een tijd mee kan laten spelen. Het voelt niet meteen als schermtijd en ik heb na afloop geen boos, gefrustreerd kind in huis. Een fijne aanwinst dus en een mooie cadeautip voor de decembermaand.

Tobi Smartwatch Facts


Lees ook: Smartwatch voor de ouders 😉

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.