12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar Game reviews

{ Review } | Tennis World Tour 2

Tennissen: dat vind ik dus écht een leuke sport. Ik beoefen hem nooit meer trouwens, maar ik vond het vroeger erg leuk om op vakantie een potje te tennissen. En het is ook echt zo’n sport waarvan ik denk: stél dat een vriendin op tennis zou willen, ga ik zeker mee! Maar goed, vooralsnog is het niet zover en wordt er dus niet getennist. Ofja, eigenlijk wel, maar niet op de baan, maar op de bank. Ik mocht namelijk Tennis World Tour 2 reviewen, dus als je benieuwd bent wat ik er van vond, lees dan lekker door!

Tennis World Tour 2 review

Maak je eigen tennisheld

De game begint met het uitzoeken van een tennisser. We kunnen onze eigen tennisser maken en Daan en Jesse hebben de grootste lol. Allerlei raar gevormde neuzen, oren en ogen komen voorbij. We kunnen zelfs instellen wat voor kreuntje onze tennissen moet maken bij het opslaan!
Persoonlijk had ik liever voor de kant en klare Kiki Bertens gekozen, maar goed, de heren hadden hun eigen voorkeur.

{ Review } | Tennis World Tour 2

Naar de tennisschool

Natuurlijk begon ik zeer optimistisch aan het spel en startte ik direct een single player potje op. Binnen no time werd ik compleet weggeslagen. Ik heb denk ik twee ballen raak geslagen, verder vlogen de ballen me om de oren. Goed, de lol was daar al gauw vanaf: ik had geen idee.
Gelukkig zag ik toen ik terug ging naar het hoofdmenu een tennisschool staan. Mooi, dat helpt! Stap voor stap oefen ik alle slagen in de game. Van opslag tot een scherpe bal en ik leer hoe ik naar een bal toe kan rennen. Dat helpt enorm, want in mijn eerste potje kwam ik inderdaad voor vrijwel alle ballen te laat aan gewandeld.

  • { Review } | Tennis World Tour 2
  • { Review } | Tennis World Tour 2

Tijd voor het echte werk

Nadat ik alle lessen in de tennisschool positief afgerond heb, is het tijd voor een potje tennis. Deze keer kies ik voor een dubbel: samen met een partner neem ik het op tegen een ander team. Mijn partner is trouwens niet de minste: niemand minder dan Roger Federer schiet mij te hulp!
Eenmaal gestart blijkt toch maar weer dat de tennisschool net wat makkelijker is dan een echt potje tennis. Nadat ik 2 games achter elkaar in no time verloren heb, wil ik het potje eigenlijk gauw weer afsluiten. Maar wanneer ik op de optie-knop tik zie ik ineens ‘niveau’ tevoorschijn komen. Hey, dat klinkt goed: ik kan dus de moeilijkheidsgraad instellen!
Van ‘normaal’ zet ik hem op vrij gemakkelijk. Na 1 minuut blijkt dat ook dit te hoog gegrepen is en schakel ik snel over naar ‘zeer gemakkelijk’.
In deze modus kan een beginner als ik redelijk mee. Het spel gaat ietsje rustiger en de ballen worden niet belachelijk hard in elke hoek geslagen zonder dat ik een enkele kans maak.

dubbel tennis game

Carrière maken

In Tennis World Tour 2 kun je ook kiezen voor een carrière. Het doel is hier om nummer 1 van de wereldranglijst te worden. Iets wat je kunt bereiken met héél veel oefenen en spelen. Je speelt toernooien, demonstratiewedstrijden en liefdadigheidsevenementen. Tijdens deze carrière kom je ook managers tegen waarmee je deals kunt sluiten.

{ Review } | Tennis World Tour 2

Kies je baan

Wanneer je een potje tennis gaat spelen, kun je kiezen tegen welke tegenstander je wil spelen, in wat voor stadion en op wat voor tennisbaan.
Wanneer je gaat spelen, blijft er wel een soort van computersturing in mijn tennisser merk ik; als ik niet sla wanneer de bal komt, slaat mijn tennisser automatisch. Echter komt deze bal vrijwel elke keer in het net terecht, dus geen idee waarom dit zo ingesteld staat. Soms is het ook irritant, want wanneer ik nog nét even wil wachten met slaan, komt mijn tennisser automatisch in actie.

{ Review } | Tennis World Tour 2

Verder merk ik dat het wel echt heel lastig is om echt goed te mikken en bijvoorbeeld een keer een korte bal te slaan. Dat mikken is sowieso lastig omdat je mikt met de joystick die tevens ook je looprichting bepaalt. Dat is best snel schakelen.
Maar goed, een professioneel gamer op het gebied van tennis ben ik dan ook niet, dus dat kan ook zeker aan mijn skills liggen.

Go or No Go

Tennis World Tour 2 heeft een mooie vormgeving en het feit dat je je eigen tennisser helemaal kunt stylen valt bij de heren in de smaak. Het tennissen zelf is toch nog wel erg lastig voor 10-jarigen merk ik, Daan en Jesse haken al gauw af wanneer ze voor de zoveelste keer een bal niet raken of verliezen.
Als volwassene vind ik het best een vermakelijke game, maar niet een game die ik uren achter elkaar zou willen spelen. Maar voor zo tussendoor even een potje tennis spelen, is het een leuke game.

{ Review } | Tennis World Tour 2

Tennis World Tour 2 Facts


Lees ook: Farmer’s Dynasty voor PS4

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.