10 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Review } | Super Mario 3D All-Stars voor Nintendo Switch

Xenia

Super Mario bestaat 35 jaar en ik kan wel zeggen dat ik met deze loodgieter inclusief grote snor ben opgegroeid. Als klein meisje speelde ik al een grote rol in de avonturen van Mario en nu doe ik dit eigenlijk nog steeds. Het is ontzettend leuk om te zien dat ook mijn kinderen groot Super Mario fan zijn. 

Met Super Mario 3D All-Stars heb je een collectors item te pakken. Ontdek en speel maar liefst 3 van de grootste Mario spellen met Super Mario 3D All-Stars. Namelijk Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy.

Elke dag Super Mario

Super Mario is eigenlijk dagelijks in ons huis te vinden, zo worden er spelletjes gespeeld op de Gamecube, WII en op de Nintendo Switch. Maar ook worden er stickers geplakt met de Nintendo figuren en slaapt mijn kleinste zoon het allerliefste in zijn Mario pyjama.Super Mario 3D All-Stars: Super Mario 64

Super Mario 64 stamt al uit het jaar 1997 en met deze game maakte Mario zijn debuut in de wereld van 3D. Het bleek een tijdloze te zijn want vanaf dat moment komt deze besturing terug in alle 3D avonturen.  Je kunt hiermee tegen muren opspringen, achterwaartse salto’s maken en je kunt zelfs vliegen.

Super Mario 3D All-Stars: Super Mario Sunshine

Deze Super Mario Sunshine is wat “jonger” en is van het jaar 2002 en met dit spel waan je jezelf in de zon, zomer en het avontuur.

Mario gaat op vakantie samen met zijn vrienden naar het prachtige en tropische Isle Delfino. Eenmaal aangekomen ontmoet Mario niet vrienden en loopt niet alles volgens plan. Hij moet het eiland schoonmaken en ontdekken wie hem in de val heeft gelokt. Mario kan in dit spel op een unieke manier door de werelden heen reizen, met magische waterpomp op zijn rug. En heel handig is dat hij hier het eiland heel goed mee kan schoonmaken.

Super Mario 3D All-Stars: Super Mario Galaxy

Dit spel is de jongste van de drie en wellicht voor de meeste ook de bekendste. In Super Mario Galaxy gaat Mario op missie in de ruimte om Rosalina te helpen en prinses Peach te redden van Bowser. Je kunt de zwaartekracht in en over planeten heen springen. Het leuke is dat je dit samen kan doen met een vriend in de Co- Star mode.

Wat vinden we ervan?

Net als ik vroeger groeien mijn jongens met de Nintendo personages op. Het is super leuk om te zien dat deze loodgieter nog altijd aanwezig is. Zelf blijf ik de spelletjes van Mario geweldig vinden en was dan ook heel benieuwd naar Super Mario 3D All-Stars.
Wij vinden het super leuk dat je met Super Mario 3D All-Stars weer oude games weer kunt spelen en nu op onze favoriete spelcomputer; de Nintendo Switch. Alle drie de spellen hebben nu meer resolutie dan de originele versies en zijn geoptimaliseerd voor een soepelere ervaring op de Nintendo Switch.

Het is leuk om te zien dat iedereen hier thuis een andere voorkeur heeft. Zelf vind ik Mario Galaxy het leukste om te spelen en de kinderen vinden Mario Sunshine heel erg leuk.

Wat trouwens ook ontzettend leuk is, is dat dit spel een muziekspeler bevat met muziek uit alle drie de games. Je kunt zelfs als het scherm is uitgeschakeld genieten van jouw favoriete Mario muziek. Heerlijk toch! 

Super Mario 64 en Super Mario Sunshine zijn spellen die je alleen speelt. Bij Mario Galaxy kun je wel samen spelen. Wat natuurlijk heel leuk is om zo samen optimaal te genieten van dit spel.

Go or No Go

Om te beginnen een minpuntje. Want wat jammer is, is dat het spel niet op de Nederlandse taal gezet kan worden. Je kunt verschillende talen kiezen maar Nederlands niet. Voor de grotere spelers is Engels waarschijnlijk geen probleem, maar voor de kleine Mario vrienden is het toch lastig. Je begint altijd met een verhaal en ook de aanwijzingen zijn dan lastig te volgen.

Super Mario 3D All-Stars is tijdelijk te verkrijgen en dit maakt het spel al uniek. Als echte Super Mario fan wil je dit spel gewoon hebben. Het is leuk om weer terug te duiken in wat nostalgie en nog meer te genieten van een iets verbeterde versie. Hoewel ik in het begin niet heel enthousiast was (ik ben net begonnen met een spel dat mij minder lag), ben ik dat nu na iets vaker gespeeld te hebben wel! Ook de kinderen zijn super enthousiast!
Wij hebben nog lang niet alle werelden gezien, maar hebben zeker zin om dit spel te gaan uitspelen. Wat ons betreft krijgt Super Mario 3D All-Stars een GO!!

kind Super Mario 3D All-Stars voor Nintendo Switch

Super Mario 3D All-Stars Facts

 • Leeftijd: vanaf 7 jaar (PEGI leeftijd 7 jaar)
 • Multiplayer functie aanwezig: ja, maar niet bij alle drie de spellen
 • Genre: Avontuur
 • Console: Nintendo Switch
 • Taal: Engelstalig (en andere talen, maar niet Nederlands)
 • Releasedatum: september 2020
 • Adviesprijs: € 59,99 en te koop bij bol.com

Benieuwd naar meer reviews van Mario Nintendo Switch games? Bekijk ze hier:
– Mario Kart 8 Deluxe
– Mario en Sonic op de Olympische Spelen
– Mario Tennis Aces
– Mario Odyssey
– Super Mario Bros. U Deluxe
– Super Mario Maker 2
Trollhunters

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.