4 jaar 5 jaar

{ Review } | Pick-up Pete: stapelen maar!

Linda D

De herfst heeft officieel zijn ingetreden gedaan en dat merken we allemaal maar wat goed! Regen, storm en rond dwarrelende bladeren! Dat resulteert wat ons betreft in heerlijke knusheid binnenshuis. Zelf was ik echt toe aan de rust en warmte in huis, maar dat heeft vast ook met mijn zwangerschap te maken. Lekker cocoonen met een leuke film, koekjes bakken, knutselen en spelletjes spelen! 
En wat betreft dat laatste, heb ik een leuke tip voor jullie!

{ Review } | Pick-up Pete: stapelen maar!

Gekke spelletjes!

Eerder schreef ik al eens dat ik fanaat ben van verrassende en gekke spelletjes, die een welkome aanvulling zijn naast de denk- en bordspellen die hier ook veelvuldig gespeeld worden. 
Ik heb er weer eentje mogen testen hoor die absoluut in dit rijtje thuis hoort! Het spel heet “pick-up pete” en is binnen enkele minuten startklaar! 

Pick-up Pete

In de doos zit een gemotoriseerde auto, genaamd Pete en kleine plastic stoeltjes in vier verschillende kleuren! Van iedere kleur stoel vind je er zes! 
Het enige wat je nog nodig hebt om te starten met het spelletje zijn batterijen (2 x AA), zodra je die geplaatst hebt kunnen jullie starten! 

Speluitleg Pick-up Pete

Je kunt het spel spelen met maximaal vier personen. Iedere speler kiest een kleur en verzameld de zes stoelen in de desbetreffende kleur. Hierna gaan alle spelers rondom Pete zitten. Dit kan dus aan tafel zijn, maar nog leuker wellicht; op de grond! 
Zet Pete “aan” en hij gaat rondjes rijden! Hij blijft gewoon in de buurt, zodat het spelelement het beste gespeeld kan worden. Namelijk, stoelen stapelen!

Het doel is om als eerste al je stoelen kwijt te zijn, wat wil zeggen dat deze gestapeld zijn op Pete!
Handig is dat de eerste stoel geplaatst wordt in een viertal gaatjes, zodat de basis stevigheid biedt. Hierna is de combinatie van stapelen en de wagen die tegelijkertijd rond rijdt een beste uitdaging. 
Telkens wanneer Pete bij jou langs komt gereden heb je de kans om een stoel te stapelen. Blijft hij niet staan? Probeer het dan een volgende ronde nog eens! Degene die de stapel stoelen laat omvallen, ligt uit het spel. Degene die al eerste al zijn / haar stoelen heeft kunnen stapelen, wint!

pick-up pete review

Go or No Go

Siem speelt Pick-up Pete ook graag alleen. Dan daagt hij zichzelf uit om zoveel mogelijk stoelen in alle kleuren te stapelen! Ook dit zorgde voor veel speelplezier!
Het is een spelletje wat je qua tijdsduur zelf kunt organiseren. Gemiddeld duurt één ronde circa 10 à 15 minuten. Het is een spel wat makkelijk te spelen is en vooral ook snel klaar staat. Dat maakt het geschikt voor een snel spelletje in de avond of met vriendjes en vriendinnetjes. Wij geven dit verrassende, leuke spel een GO! 

pick-up pete

Pick-up Pete Facts


Lees ook: Pen Silly: het doldwaze schrijfspel!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.