10 jaar 11 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Creatief & Knutselen

{ Review } | Papiro Quilling Station – filigraan maken

Mijn dochtertje Noëmi van 7 jaar houdt enorm veel van knutselen en freubelen. Elke dag als ze uit school komt is het knutseltijd met vriendinnetjes, opa en oma of met haar broertje en nichtjes. Onze kast staat overvol met allerlei bakken met knutselgerei. Bij ons is het dan ook bijna elke zondag in de herfst of wintertijd een knutseldag. Gelukkig vinden wij dat zelf ook erg leuk!
Wat waren wij dan ook blij dat we Papiro Quilling mochten reviewen. Noëmi kon niet wachten met knutselen toen we het pakket binnenkregen. We gingen dan ook snel aan de slag!

Papiro Quilling Station

De doos zelf ziet er al heel erg leuk uit, dus gauw uitpakken en beginnen maar!
In de doos zit het Papiro Quilling Station, 3 zakjes met stroken (bestaande uit langere en kortere stroken) in de kleuren rood, blauw, geel, groen, paars, roze, oranje, zwart, wit en bruin. Daarnaast een zakje met oogjes en 2 pakjes met kaartjes (3 grote en 22 kleine).
Wellicht ken je filigraan nog van vroeger: dat is dit ook, maar dan met een fijn apparaat erbij dat je een handje helpt!

Papiro Quilling Station - papierstroken maken

Aan de slag met de Papiro Quilling Station

We gaan beginnen… Meestal starten wij gewoon met iets, zonder de gebruiksaanwijzing te lezen, maar in dit geval hebben we dat wel gedaan, dat is ook wel nodig want het is even een gefreubel.
Je begint met het kiezen van het kaartje dat je wil gaan gebruiken, wanneer je de plakfolie van het kaartje haalt zie je op dit kaartje vormpjes met daarin letters staan. Op de zakjes van de bijgeleverde stroken staan ook letters zodat je weet in welk zakje je moet zijn, het verschil hierin is de lengte van de stroken.

  • Papiro Quilling Station - papierstroken maken

Je kiest de kleur die je wil, klemt het strookje vast, zorgt ervoor dat de plakstrip goed zit en… rollen maar! Het rollen doe je door op de grote knop te drukken. Het gaat helemaal van zelf!
Als je uit bent gerold, leg je het rolletje in het vakje bij de betreffende letter. Hierdoor neemt hij de juiste grootte aan. Je haalt hem eruit, plakt hem dicht door de plakstrip weg te halen en knijpt de juiste vorm. Je kunt hem nu op het kaartje plakken, je plakt er een oogje op en voilà! Klaar!
Wat echt ideaal is, is dat alles zelfklevend is dus je hebt helemaal geen lijm nodig. Alles blijft super clean! Alleen veel rommeltjes door de stickers die je overal vanaf moet halen.

Papiro Quilling Station - papierstroken maken

Door de hoeveelheid kleuren kun je naar hartenlust combineren, net wat je zelf leuk vindt!
Wat ook handig is om te weten, is dat wanneer je kaartjes op zijn je aanvulsetjes kunt kopen. Je hebt onder andere een Papiro prinsessen en Papiro Oceaan variant.

Papiro Quilling Station - papierstroken maken

Go or No Go

Op de doos staat dat het geadviseerd wordt voor de leeftijd vanaf 5 jaar. Dit is ook echt wel de minimale leeftijd. Noëmi is dus 7 jaar en kon na 2 keer voordoen zelf vooruit. Kinderen van 5 jaar zullen echt wel hulp nodig hebben van een papa of mama. Maar dat is juist ook leuk, samen knutselen!
Voor ons was het een GO! Ze vond het echt leuk om te doen. Het vergt wel best wat concentratie, dus na ongeveer een half uurtje was ze wel weer toe aan wat anders.

Papiro Quilling Station - papierstroken maken

Papiro Quilling Station Facts


Lees ook: Dessineo tekenen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.