4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Creatief & Knutselen

{ Review } | Leren tekenen met Dessineo van Jumbo

Allebei mijn kinderen zijn creatief en houden van knutselen en alles wat daarbij hoort. Zo dus ook mijn zoontje Luca van 4 jaar. Luca houdt voornamelijk van kleuren. Vooral kleuren, omdat tekenen nog niet altijd zo wil vlotten en wat hij in zijn hoofd heeft niet precies zo op het papier terecht komt. Het reviewen van Dessineo was dus echt wat voor hem.

Dessineo van Jumbo

Het is best een flink apparaat, maar dat is ook al aan de doos te zien. Voor kinderen is dat natuurlijk geweldig (hoe groter hoe beter), maar voor papa’s en mama’s wat minder.. (Waar ga ik dit ding nu weer opbergen?!)
Ik zie echter een hele enthousiaste Luca, dus we gaan gauw beginnen!
Wanneer we de doos openmaken halen we er als eerste natuurlijk de tekentafel eruit.  In de doos zit ook nog een zwarte stift, 30 (!) tekensjablonen en 10 achtergrondbladen in A4.
Het valt me op dat er echt veel sjablonen bij zitten, heel erg fijn! Ook zit er een speciale opbergplek voor potloden of stiften. Handig!

Leren tekenen met Dessineo van Jumbo

Aan de slag!

We doen er gauw 4 AA batterijen in en gaan aan de slag. Het is best moeilijk om een sjabloon te kiezen als er zoveel om uit te kiezen is, maar we beginnen met de vlinder.
Het sjabloon kan je makkelijk plaatsen door de deksel omhoog te tillen, lampje aan en de deksel kan weer omlaag. Dit kan Luca na een paar keer meekijken makkelijk zelf. Het is ook degelijk materiaal dat wel tegen een stootje kan. 
Als Luca een achtergrondblad heeft gekozen en we deze goed vast hebben gelegd tussen de speciale bevestigingspunten (zo gaat hij niet schuiven) kan hij beginnen met tekenen.

Leren tekenen met Dessineo van Jumbo

Het tekenen gaat in 4 fasen. Telkens komt er wat meer bij, bij elke volgende fase draai je de schijf een stapje naar links. Dit staat ook duidelijk op de schijf aangegeven. Hierdoor blijft het lekker overzichtelijk. In no time heeft hij een hele stapel tekeningen liggen! En wat geniet hij hiervan. Hij is zo trots dat hij zelf tekeningen heeft gemaakt!
De sjablonen zijn ook heel erg leuk, zo zitten er veel dieren tussen, maar ook een coole Batman, een alien en stoere voertuigen.

Leren tekenen met Dessineo van Jumbo

Dit is het eigenlijk, zo makkelijk! De volgende dag heeft hij zelf de tekentafel gepakt en is zelf aan de slag gegaan. Heel makkelijk in gebruik dus voor een 4-jarige.
Ook zijn grote zus van 7 jaar is er mee aan de slag gegaan. Zij vond het ook erg leuk en heeft er haar eigen creaties mee gemaakt (zie foto).

Go or No Go

Een hele dikke GO! Voor de leeftijd vanaf 4 jaar is dit zeker een aanrader. Voor jongens én meisjes.
Het is degelijk materiaal en makkelijk hanteerbaar voor kinderen. Luca is 4 en kon dit ook makkelijk zelf. Het tekenen gaat stapsgewijs dus het blijft overzichtelijk. Als Luca eenmaal begint met tekenen is hij hier echt een flinke tijd zoet mee en komt elke tekening enthousiast en vol trots laten zien. Heerlijk toch?!

Leren tekenen met Dessineo van Jumbo

Dessineo Facts

Leren tekenen met Dessineo van Jumbo

Lees ook: Papiro Quilling Station

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.