10 jaar 11 jaar 12 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Review } | Kirby Fighters 2 voor de Nintendo Switch

review Kirby Fighters 2 voor de Nintendo Switch
Linda - Go or No Go

Kirby is geen onbekende hier in huis. Daan en Jesse hebben al een hele tijd Super Kirby Clash op hun Switch staan. Deze game kun je gratis downloaden. De ideale manier om te kijken of je kids Kirby leuk vinden. Zo ja, dan kun je wellicht overgaan op de nieuwste, betaalde versie: Kirby Fighters 2. Deze game is in september 2020 uitgebracht in de Nintendo eShop en in deze review lees je wat wij van deze game vinden.

Kirby Fighters 2

Kirby Fighters 2 draait om, de naam zegt het natuurlijk ook al, vechten. Maar wel op een lieve manier, namelijk met kleurige, schattige figuurtjes die allerlei speciale moves kunnen maken.
Je kunt kiezen uit 22 Kirby karakters met ieder hun eigen naam en speciale kracht. Ook hebben ze ieder hun eigen aanvallen, sommige hebben wel 12 verschillende soorten aanvallen. Ik moet zeggen dat ik niet bij kan houden hoe ik allerlei verschillende soorten aanvallen kan doen. Het staat wel in de uitleg, maar tijdens het vechten kan ik het echt niet onthouden. Mijn kinderen zijn daar wel iets flexibeler in, maar ook zij onthouden niet alle mogelijke combinaties.

review Kirby Fighters 2 voor de Nintendo Switch

Het vechten gebeurt is een soort arena. Je kunt zelf uit 19 arena’s kiezen waar je wil spelen. Iedere arena is op zijn manier weer een uitdaging: in de ene level moet je uitkijken voor een reuzehand die je punten afneemt en in de andere level komt een robot je lastig vallen.

De meeste karakters en arena’s moet je aan het begin van het spel wel nog vrijspelen. Dit kun je doen door punten te verzamelen door de gevechten. Uiteraard levert een winst meer op dan wanneer je verliest. In het begin gaat het lekker hard, maar hoe verder je komt, hoe meer punten je nodig hebt om een level-up te gaan.

 • review Kirby Fighters 2 voor de Nintendo Switch
 • review Kirby Fighters 2 voor de Nintendo Switch
 • levels review Kirby Fighters 2

Items

Tijdens het vechten vallen er allerlei items in de arena, waar je extra health van krijgt, of een superpower. Ook kun je aanval-items krijgen zoals een raket waar je je tegenstanders mee kunt raken.

Soms gaat het, wellicht mede door de items, zo snel met aanvallen dat ik ineens gewonnen heb zonder dat ik ‘t door heb. Of een special doe waarvan ik het niet in de gaten had. Het zal de leeftijd wel zijn wederom, want ook hier hebben Daan en Jesse totaal geen last van. Waarschijnlijk helpt het hen ook mee dat ze al ervaring hadden met de gratis Kirby variant op de Switch.

Verhaalmodus in Kirby Fighters 2

In Kirby Fighters 2 zit ook een verhaalmodus: Eeuwige rivalen, bestaande uit 5 hoofdstukken. Koning Dedede en Meta Knight willen Kirby dwarsbomen en dagen hem uit om te komen vechten. Kirby neemt in het verhaal wel een teamgenoot mee waar hij samen mee gaat vechten. Als je alleen speelt, wordt je partner door het spel zelf bestuurd. Je kunt er ook voor kiezen om met z’n tweeën te spelen, dan spelen jullie beide dus een karakter en vorm je een team.
Het begint natuurlijk redelijk makkelijk, maar hoe verder je komt, hoe lastiger het wordt. Gelukkig krijg je wel hulp door bepaalde items die je (tijdelijk) sterker maken of die je kunnen healen.

Solo of in teams

Je kunt in Kirby Fighters 2 solo vechten tegen de rest, of in teams. In de solo variant vecht je tegen drie andere Kirby’s. Je kunt zelf kiezen tegen welke Kirby’s je wil spelen en hoe sterk zij zijn. Ook stel je de moeilijkheidsgraad van het gevecht in: dat kan van heel gemakkelijk tot heel moeilijk en alles daar tussenin.
Wanneer je in teams speelt, speel met 2 tegen 2. Ook hier kun je kiezen met welke Kirby je een team wil volgen.

Kirby Fighters 2

Je kunt ook met meerdere spelers samen in teams vechten. Er kunnen in totaal vier mensen meespelen op 1 Nintendo Switch, maar je kunt ook met elkaar teamen als meerdere spelers een eigen Nintendo Switch en dit spel hebben.
Tot slot kun je ook online gamen tegen onbekenden, maar hiervoor is wel een Nintendo Switch Online abonnement vereist.

Super Smash Bros. Ultimate

Wat geinig is, is dat het spel ons doet denken aan Super Smash Bros. Ultimate. Daar is het ook de bedoeling dat je elkaar verslaat met verschillende karakters in verschillende arena’s. We zouden er dan ook niet raar van opkijken als de Kirby’s hun aantrede maken in Super Smash Bros bij een update: ze passen er perfect in.
Maar als je kind dus graag Super Smash Bros. Ultimate speelt, dan zal ook Kirby Fighters 2 zeker in de smaak valt.

Go or No Go

Daan en Jesse geven Kirby Fighters 2 een GO! Ze vinden het erg leuk om te vechten met de Kirby’s en voor hen is het geen enkel probleem dat je snel moet vechten en allerlei combinaties kunt maken om nog beter te worden. Ik snap zeker waarom de jongens dit spel wel kunnen waarderen, maar zelf zou ik dit spel niet heel vaak gaan spelen. Conclusie: een leuke, kindvriendelijke fight-game!

Kirby Fighters 2

Kirby Fighters 2 Facts

 • Leeftijd: vanaf 7 jaar (PEGI leeftijd 7 jaar)
 • Multiplayer functie aanwezig: ja
 • Aantal spelers offline: 1 – 4
 • Aantal spelers online: 1 – 4 (PlayStation Plus account vereist)
 • Genre: Vechtspel
 • Console: Nintendo Switch
 • Taal: Nederlands
 • Releasedatum: 24 september 2020
 • Adviesprijs: € 19,99 en te downloaden in de Nintendo eShop

Lees ook: Paper Mario: The Origami King voor de Nintendo Switch

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.