Boeken Voeding en gezondheid

{ Review } | Het Efteling Familiekookboek

{ Review } | Het Efteling Familiekookboek
Myrthe

Als klein kind kwam ik er zelf al heel graag, en de meiden kunnen er nu ook geen genoeg van krijgen. Het liefste gaan ze ieder jaar naar dit sprookjesachtige park toe, en gelijk hebben ze. Ik vind het echt het mooiste pretpark van Nederland: de Efteling in Kaatsheuvel.

Nu ben ik als Brabander natuurlijk enigszins bevooroordeeld aangezien het pretpark zo vlakbij is, dat het een mooi park is kun je niet ontkennen natuurlijk. Met haar mooie Sprookjesbos, de angstaanjagende achtbanen en de prachtige muziek is het een fantastisch dagje uit. Om dit dagje uit nu ook een beetje naar huis te kunnen halen heeft de Efteling een heus kookboek uitgebracht. Het Efteling Familiekookboek. Als foodie en Eftelingfan is dit natuurlijk een perfect kookboek!

Etiquette

De buitenkant van het Efteling kookboek ziet er al uit als een waar sprookje. Met de bekende Efteling-letters is het zelfs voor de kids die niet kunnen lezen al duidelijk dat het om een Eftelingboek gaat. De kids zijn hier dan ook direct enthousiast! Vooraan in het boek staat een plattegrond van de Efteling, met daarbij alle recepten die in het boek staan verdeeld per attractie. Je maakt als het ware een culinaire wandeling door het park als je de recepten maakt.

Efteling kookboek

Als je gaat eten, is het natuurlijk wel van belang dat je dat doet zoals het hoort. Hiervoor is O.J. Punctuel opgeroepen om een stukje te schrijven. Hij omschrijft hoe je jezelf hoort te gedragen aan tafel. Leuk om eens door te nemen met de kinderen, ideaal ook als je met de kleintjes uit eten wil gaan!

Recepten uit het Efteling familiekookboek

Dan volgt natuurlijk het belangrijkste gedeelte van het kookboek: de recepten. Van snacks tot toetjes, er staat van alles in! Daarnaast staat er per recept ook in wat de kinderen (koksmaatjes worden ze genoemd) kunnen doen om mee te helpen. Ik vind het heerlijk om samen met de kinderen in de keuken te staan (en de kids zelf ook, haha) dus dit is wel heel erg leuk. Ook staat er bij ieder recept duidelijk of het vegetarisch, glutenvrij etc. is. Daarnaast staan er ook tips in om de recepten bijvoorbeeld glutenvrij te maken.

Efteling kookboek

Het leukste van dit boek vind ik dat ieder recept gelinkt is aan een attractie. Wat denk je bijvoorbeeld van de rood-met-witte-stippen-soep? Of de slangen van de fakir? Dit spreekt wel tot de verbeelding! Groot voordeel vind ik dat er niet alleen ‘kinderrecepten’ in het boek staan. Bij Carnaval Festival hoort bijvoorbeeld een Pokébowl, omdat je in de attractie ook langs Hawaï komt. Zo wordt het eten van bijzondere maaltijden wel gestimuleerd.

Wij beginnen simpel, met een regenboogtosti. Dit is het ontbijt van eenhoorn Zilverglans, het huisdier van mascotte Pardijntje. Het wordt een kleurrijke tosti, waar de kaas net een regenboog is. De meiden vinden het fantastisch! Helemaal omdat ze zelf mee hebben mogen helpen met het maken ervan. Wat wil je nog meer? Wij gaan binnenkort een compleet Efteling-menu op tafel zetten: zo kunnen we fakir, uhm, vaker genieten van een leuk dagje naar het sprookjesachtige pretpark.

recept efteling

Go or No Go

Het Efteling Familiekookboek is voor €14,99 te koop bij onder andere Bol.com. Door de mooie plaatjes vind ik het een heerlijk boek om doorheen te bladeren. De recepten zijn duidelijk omschreven, het enige wat ik mis is de verwachte bereidingstijd.
Het is leuk dat er bij staat wat de kids kunnen doen in de keuken en dat er wat leuke tips van O.J. Punctuel in staan. Ook staan er wat leuke spelletjes in. Voor ons is het boek een echte aanrader, omdat we enorm  van koken en eten houden. Een dikke GO dus!

Het Efteling Familiekookboek Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.