10 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Creatief & Knutselen

{ Review } | Glitter Dots Sparkle Station Deluxe – Crayola

{ Review } | Glitter Dots Sparkle Station Deluxe - Crayola
Myrthe

Ken je dat? Dan wordt er thuis lekker geknutseld en dan worden de glitters erbij gehaald. In no time ligt het potje glitters over de tafel en de vloer waardoor ik nog wekenlang glitters aan het wegpoetsen ben: die krengen blijven overal tevoorschijn komen…aargh! Gelukkig kan er tegenwoordig ook geknutseld worden met glitters zonder dat het hele huis onder ligt. Crayola heeft namelijk de Glitter Dots bedacht!

Glitter Dots Sparkle Station Deluxe!

De Glitter Dots Sparkle Station Deluxe zit in een vrij grote doos. Als ik de doos open zit er een zakje in waar alle benodigdheden voor het knutselen in zitten. De doos had de helft kleiner gekund als ik het zo zie…dat was qua opbergen wel wat praktischer geweest, maar goed. In de doos zitten twee pakketjes met de Glitter Dots. Dit zijn een soort lijmcapsules met glitters erin. Verder zit er een mini placemat in, wat je als ondergrond kunt gebruiken. Daarnaast een stuk gereedschap waarmee je de glitter dots kunt uitwrijven, een paar plastic vellen die je gebruikt om de dots uit te wrijven, stiften, vormpjes, en een aantal kleurplaten en lege postkaarten. Wij kunnen wel aan de slag hoor! Genoeg glitters om onze fantasie de vrije loop te laten!

{ Review } | Glitter Dots Sparkle Station Deluxe - Crayola

Kleuren met glitters

Het kleuren met de glitters is even wennen. Op de kleurplaten zitten kleine hoogteverschillen. In de lager gelegen stukken is het de bedoeling dat je de glitters daar uitwrijft. Dit doe je door een bolletje met glitters erop te leggen, hier een plastic vel op te leggen en erna de glitters uit te wrijven. Dit zorgt er niet alleen voor dat de glitters mooi verspreid worden, maar ook dat niet alles onder de glitters zit.

Glitter Dots Sparkle Station Deluxe - Crayola

Het werken met de Glitter Dots is echt wennen: doordat je op de dots moet drukken om ze open te laten barsten verspreiden ze zich vrij snel, maar niet per se even egaal. Dit is even een handigheidje wat je erin moet krijgen. De oudste van bijna 8 lukt dit na even oefenen wel, de jongste van 6 heeft er het geduld niet voor. Gelukkig houd ik ook van knutselen en vind ik het heerlijk om hiermee aan de slag te gaan. Een aantal stukken van de kleurplaten liggen niet lager en kunnen met de bijbehorende stiften ingekleurd worden. Zo ontstaat er toch een vrolijke kleurplaat! Met de glittertouwtjes die in het pakket zitten kun je ze, net als een echt schilderij, thuis ophangen om zo je eigen Glitter Dot museum te maken!

Glitter Dots Sparkle Station Deluxe - Crayola

Kaarten maken

Naast het inkleuren van de kleurplaten met stiften en glitters kun je ook zelf kaarten maken! Helemaal in deze tijd is het natuurlijk superleuk om een zelfgemaakte kaart te versturen naar opa/oma of de buurvrouw. De dots wrijf je tussen twee plastic vellen uit, eventueel kun je meerdere kleuren gebruiken voor een heel tof effect. Met de uitsteekvormpjes die erbij zitten kun je van de glitters leuke vormpjes maken. Deze plak je erna op de kaart. Na een uurtje drogen zitten de glitters goed vast en kun je de kaarten beschrijven en versturen. Echt unieke kaarten om te versturen!

Glitter Dots Sparkle Station Deluxe - Crayola

Go or No Go

Wat ons betreft is het een GO, maar wel voor meiden vanaf een jaar of 7. Volgens de doos is het geschikt vanaf 5 jaar, maar dit vind ik vrij jong.

Glitter Dots Sparkle Station Deluxe Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.