4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Gezelschapsspel Louis Liaan

Myrthe

Heb je zin om met zijn allen te lachen, gieren en brullen? Pak dan het kleurrijke spel Louis Liaan er eens bij, en houdt tijdens het springen van Louis de andere spelers in de gaten. Te grappig om te zien!

Louis Liaan

Als je de doos bekijkt zie je een heel vrolijk spel. Louis de aap lacht je vanaf de voorkant tegemoet: dit kan alleen maar een leuk spel zijn! In de doos zitten twee palmbomen, een onderstel wat je in elkaar klikt en waar je de palmbomen in schuift, een aap, dobbelsteen en bananen, vleermuizen en andere kleurrijke dingen die je in de liaan kunt hangen. Tussen de twee palmbomen zit namelijk een liaan, hier hang je Louis aan voor je het spel gaat beginnen.

{ Review } | Gezelschapsspel Louis Liaan

Louis Liaan speluitleg

Als je gaat spelen begin je met het omhoog schuiven van de kaketoe. Hierdoor komt er iets minder spanning op de liaan te staan. Heel voorzichtig hang je Louis de aap aan de liaan. Dan kan het spel echt beginnen! Louis hangt namelijk niet graag alleen aan de liaan. Hij vindt het leuk om zijn vriendjes mee te nemen. Daarnaast heeft hij ook behoorlijke honger: hij wil graag zoveel mogelijk fruit meenemen terwijl hij in de liaan hangt. Ik weet het: zijn ogen zijn vast groter dan zijn maag maar hier luistert hij niet naar. Eigenwijze aap hoor, haha.

De spelers gooien om de beurt met de dobbelsteen. Hierop staan de plaatjes die corresponderen met de spullen die je in de liaan kunt hangen. Doel is natuurlijk om zoveel mogelijk fruit aan de aap te hangen, zonder dat alles er vanaf valt. Dit doe je het beste door alles in evenwicht te laten. Voor de kids goed om zo een beetje inzicht te krijgen in hoe ze het evenwicht het beste kunnen bewaren. Het kan echter zomaar zijn dat Louis een beetje schrikt. Nou ja, een beetje… hij kan zich ineens een hoedje schrikken van de liaan afspringen! Dit ziet er hilarisch uit, vooral omdat het voor ons ook nogal schrikken is, haha. Je weet namelijk nooit wanneer de aap zijn gekke sprongen zal gaan maken. De speler die als laatste iets aan Louis kan gangen voordat hij van de liaan springt heeft gewonnen.

Louis Liaan

Go or No Go

Doordat het spel vrij gemakkelijk te spelen is, en niet zo lang duurt, is het ook voor de jongere kinderen geschikt. Vanaf een jaar of 4 kun je dit spel prima spelen. Doordat er een echt schrikeffect in zit is het ook voor de wat oudere kinderen leuk om te doen. Let eens op de gespannen gezichtjes en de tongen in de mondhoek als er fruit aan Louis de aap gehangen wordt, haha.

Volwassen vrienden onder elkaar kunnen er zelfs een borrelspel van maken, maar ja, dat is met een beetje fantasie overal van te maken natuurlijk. Wat mij betreft is het spel een echte Go! Even een spelletje spelen op de zondagmiddag kan prima, doordat het niet zo lang duurt en iedereen kan gezellig meedoen!

Verkiezing Speelgoed van het jaar 2020

Louis Liaan is genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar 2020 verkiezing. Wil je dat Louis Liaan wint én wil je zelf kans maken op gave prijzen? Stem dan hier!

Louis Liaan Facts


Lees ook: Leuke gezelschapsspellen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.