6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Geestenvlucht – het spel met een drone!

Myrthe

Geestenvlucht, het klinkt als een spannend spel. Ideaal om op een donkere herfstavond te spelen. Perfect om tijdens Halloween uit de kast te pakken…durf jij het aan?!

Inhoud van het spel Geestenvlucht

De doos ziet er, ondanks het vriendelijk lachende spookje, toch wat eng uit. Een volle maan met vleermuizen ervoor belooft een heel eng avondje! Als ik de doos open zie ik een soort cirkel, het platform voor de drone blijkt later, vier lange stokken met een soort katapult, spookjes en een drone. Dat laatste ziet er natuurlijk fantastisch uit! Hoe gaaf is het om een spel te spelen met een drone erin, helemaal van deze tijd. De oudste staat dan ook al te springen om te gaan spelen.

Eerst stop ik de batterijen in het platform. De drone laad ik even op met het bijbehorende USB-kabeltje. Het opladen van de drone is overigens in no time gebeurd: nog geen 10 minuten en je kunt het spel al gaan spelen!

geestenvlucht

Speluitleg Geestenvlucht

Het doel van het spel is om je spookjes zo snel mogelijk alle drie met de drone mee te sturen. Alleen door met de drone op te stijgen zal de geest bevrijd worden… Dat is natuurlijk wat je wil! Iedereen kiest een kleur uit en krijgt drie spookjes in dezelfde kleur. Je gaat aan de kant zitten waar de katapult dezelfde kleur is als jouw spookjes. En dan kan het spel echt gaan beginnen! Schiet met de katapult de spookjes op het platform van de drone. Heel even geduld, en dan zal de drone opstijgen om jouw geest te bevrijden! Superspannend, de fanatieke dames hier kunnen er geen genoeg van krijgen. Doordat de drone nog heel even wacht als er een geest op staat heeft de rest nog de kans om er geesten tegenaan te schieten om te voorkomen dat de drone op zal stijgen. Hier wordt het spel met rode koontjes gespeeld! De speler waarvan alle drie de spookjes succesvol met de drone zijn opgestegen heeft het spel gewonnen. Zorg er wel voor dat er geen planten op tafel staan, geen lampen die kapot kunnen boven de tafel hangen en dat alle kids goed zijn geïnstrueerd dat ze de drone niet pakken of aanraken. Dit kan namelijk voor vervelende situaties zorgen…

{ Review } | Geestenvlucht - het spel met een drone!
Lastig, zo’n vliegende drone fotograferen 🙂

Go or No Go

Het spel is volgens de verpakking geschikt voor kinderen van 7 jaar of ouder. Hoewel de jongste hier 6 is, kan zij ook prima mee spelen! Ik denk dat de leeftijd er meer op staat om te voorkomen dat kleinere kinderen naar de drone gaan grijpen. Hier is een duidelijke instructie echter voldoende om ervoor te zorgen dat de dames de drone met rust laten. Het schieten van de geesten met de katapult lukt de jongste ook prima. Sterker nog: het eerste potje wordt door haar gewonnen! Potverdikkie, hadden we nu toch maar de minimale leeftijd aangehouden…dan hadden wij wellicht een kans gehad, haha.

Het is een erg leuk spel, met name de drone zorgt ervoor dat het leuk is om te spelen. Dit geeft echt een extra dimensie aan het spel. Temeer omdat wij nog nooit een spel gespeeld hebben waar een drone bij zit. Ik vind het de moeite meer dan waard: een dikke GO vanuit ons dus!

{ Review } | Geestenvlucht - het spel met een drone!

Geestenvlucht Facts

  • Leeftijd: Vanaf 6 jaar
  • Aantal spelers: 2 – 4 spelers
  • Speelduur: 15 minuten
  • Batterijen: 4x AAA
  • Adviesprijs: € 24,99 en bij bol.com te koop
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.