4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | De Stinkies van MEGABLEU

{ Review } | De Stinkies van MEGABLEU
Myrthe

Met dit herfstige weer zitten wij wat vaker binnen dan in de zomer. Heerlijk vind ik het dan om een spel uit de kast te trekken wat we samen kunnen gaan spelen. De Stinkies is een spel met een naam die natuurlijk al tot de verbeelding spreekt. Ik bedoel: alles omtrent poep, plas en scheten is leuk, dus stank vinden de dames ook super. Kleine disclaimer alvast: het spel stinkt niet echt natuurlijk.

Wat zit er in de doos van De Stinkies?

In de doos zitten alle onderdelen om de loopband te maken, drie stinkdieren, voor ieder stinkdier een dobbelsteen, een waterreservoir (geen echte, het spel wordt zonder water gespeeld) en een stickervel om de wasstraat te pimpen. De wasstraat werkt met batterijen, deze zitten er nog niet bij. Je hebt 4 AAA-batterijen nodig om de band van de wasstraat te laten lopen. Als deze erin zitten kan het spel beginnen.

Speluitleg De Stinkies

Het doel van het spel is om als laatste op de loopband te blijven staan en niet door de wasstraat te gaan met je stinkie! Zodra je de knop aan zet begint de band van de wasstraat namelijk te lopen en door de dobbelstenen ga je vooruit. Je wil natuurlijk voorkomen dat jouw stinkdier niet meer stinkt en gewassen wordt.

Iedere speler kiest een kleur stinkdier. Bij ieder stinkdier hoort een dobbelsteen in dezelfde kleur. Op de dobbelsteen staat hoeveel stappen je vooruit moet. De oudste speler gooit alle drie de dobbelstenen tegelijk. Het getal wat op de dobbelsteen staat is gelijk aan het aantal stappen wat je vooruit zet. Op de lopende band staan echter ook pijltjes. De groene pijlen waarmee de stinkdieren een stap van de wasstraat afzetten en de rode pijlen waarmee ze juist dichter naar de wasstraat toegaan.
De lopende band stopt soms even met lopen: de spelers kunnen dan even op adem komen voor ze verder lopen. Al vrij snel heeft het eerste stinkdier de wasstraat bereikt, en kort daarna volgt ook het tweede stinkdier. Het rode stinkdier staat nog op de band en heeft nu 1 punt. Je kunt met dit spel oneindig rondjes blijven spelen. Zorg er wel even voor dat je een oneven aantal potjes speelt, zodat er een winnaar uit komt.

{ Review } | De Stinkies van MEGABLEU

Go or No Go

Het spel De Stinkies ziet er vrolijk en kleurrijk uit. De gele wasstraat en de gekleurde loopband met het blauwe, groene en rode stinkdier spreken al tot de verbeelding. Doordat de band ook echt loopt zorgt dit voor de nodige spanning tijdens het spelen. Fantastisch om te zien hoe fanatiek de meiden hier worden als hun stinkdier bijna bij het einde is. Dit moet koste wat kost voorkomen worden.

Het spel is geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder: groot voordeel is dat de cijfers extra geoefend worden, en dat in een spel!
Ik denk overigens dat het voor kinderen ouder dan een jaar of 8 wel wat te kinderachtig is.

Wat mij betreft een dikke go voor dit spel voor de kids vanaf een jaar of vier. Voor de oudere kids is het niet echt leuk meer om te spelen als er geen jonger broertje of zusje in huis is.

De Stinkies Facts

  • Leeftijd: 4 tot en met 7 jaar
  • Aantal spelers: 2 tot en met 3 spelers
  • Batterijen: 4x AAA (niet inbegrepen)
  • Speelduur: 10 minuten
  • Adviesprijs: € 24,99 en online hier te koop

Lees ook: Review van Louis Liaan

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.