Huis & Tuin

Poetsen met het grootste gemak: meet the Kärcher FC 7 Cordless

Poetsen: het is nu eenmaal niet mijn hobby, dat weten de meeste mensen wel van mij. Ik besteed het poetsen met liefde uit aan onze huishoudelijke hulp, want hey: zij is er goed in! En daarnaast is zij dus zo’n persoon die het gewoon leuk vindt om te poetsen…heerlijk toch!? Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik helemaal niets doe qua poetsen, maar ik maak het mezelf wel graag zo makkelijk mogelijk. De nieuwe Kärcher Floor Cleaner FC 7 Cordless klonk dan ook als muziek in mijn oren: draadloos, snel, schoon en het apparaat kan stofzuigen en dweilen tegelijk! Dat moet natuurlijk getest worden!

Kärcher FC 7 Cordless

We ontvingen een enorme Kärcher doos thuis deze week en dat betekende feest! Voor mij, manlief én voor de poetsvrouw. Want onze poetshulp vond het natuurlijk ook fantastisch om deze splinternieuwe vloerreiniger eens grondig te mogen testen.
Waar de Kärcher Floor Cleaner FC 3 en FC 5 alleen nog geschikt waren voor stof en vlekken, is de nieuwste Kärcher Floor Cleaner FC 7 Cordless ook geschikt voor haren en groffer vuil.

Shop hier jouw eigen Kärcher FC 7 Cordless:

Groffer vuil: kom maar op!

Goed, dat grof vuil moest natuurlijk meteen getest worden. Gelukkig gaan er hier tegenwoordig vrijwel geen borden en bekers meer over de grond *klopt dit snel af*. Dus de tijden van een beker drinkyoghurt of een bord stamppot op de grond zijn zo goed als voorbij. Maar mijn vloeren zijn, helaas, natuurlijk verre van schoon. Want aan zand, gras, stof en op z’n tijd wat modder hier geen gebrek in huis.
Maar om toch eens te kijken hoe de Kärcher FC 7 Cordless zich staande houdt met etenswaren, gooide we alles in de strijd. Koffie, suiker, hagelslag en niets is te gek: honing!

Alles in de keuken op de grond en de test kon beginnen. Manlief met de Kärcher in de aanslag en ik met de camera: perfecte rolverdeling als je het mij vraagt.
Het filmpje dat ik maakte laat zien hoe de Kärcher FC 7 Cordless omgaat met dit soort vuil. Het filmpje duurt maar een minuutje: de Kärcher FC 7 Cordless doet zijn werk uitmuntend en binnen de kortste keren was al het vuil weg! Yup, óók de honing!

Hoe doet-ie ‘t?

Om maar met de deur in huis te vallen: wat een heerlijk apparaat! Je beweegt super makkelijk in huis en manoeuvreert zonder moeite langs hoeken af. Het kost geen enkele kracht om een bocht te maken, de Kärcher FC 7 Cordless is echt super wendbaar. Zelfs mijn kinderen van tien jaar kunnen hem met het grootste gemak bedienen en door het huis heen rollen.
En wat natuurlijk zo heerlijk is, is dat het je gewoon 50% van je tijd bespaart! Je hoeft namelijk nu niet eerst te stofzuigen en daarna te dweilen: je doet het nu gewoon lekker in één keer!
Het feit dat hij ook nog eens draadloos is, is natuurlijk helemaal geweldig. Met een volle accu gaat de Kärcher FC 7 Cordless ongeveer 45 minuten mee, opladen duurt 4 uur.

Er zitten twee verschillende soorten microvezelrollen bij de Kärcher Premium: een voor harde vloeren (steen bijvoorbeeld) en een voor alle andere soorten vloeren, zoals hout of laminaat.
Wanneer je kiest voor de gewone Kärcher FC 7 Cordless krijg je de vier rollers voor alle vloeren.
Daarnaast kun je de rotatiesnelheid van de rollers instellen (je kunt ze op een stenen vloer harder laten roteren) en er zit een boost functie op als je een hardnekkige vlek hebt.

Je kunt met de Kärcher FC 7 Cordless ook onder de bank komen (tenzij je een hele lage bank hebt) en door het handige lampje (let op: alleen in de Kärcher FC 7 Cordless Premium) dat voor ingebouwd zit kun je ook op donkerdere plekjes zien wat je doet en of het schoon is.
Onder de verwarming of onze tv-kast past hij dan weer net niet helaas, dus af en toe dit soort plekken met de stofzuiger even langsgaan blijft wel een vereiste.

Poetsen met het grootste gemak: meet the Kärcher FC 7

Poetsen maar!

Nou ja, nu bedoel ik net iets anders dan wat je denkt waarschijnlijk. Want behalve dat de Kärcher FC 7 Cordless mijn huis lekker schoon poetst, moet het apparaat zelf uiteindelijk ook gereinigd worden. Maar…ik ben niet voor niets fan van dit apparaat: hij reinigt zichzelf! Yay! Met een druk op de knop reinigt het apparaat zichzelf binnen 2 minuten. Het enige dat ik uiteindelijk hoef te doen is de vuilwatertank te legen en de kammen schoon te maken (daar blijven de opgezogen haren in hangen). De microvezelrollen kunnen gewoon in de wasmachine (wel wassen zonder wasverzachter) en klaar is kees!

Go or No Go

Tsja, het lijkt me vrij duidelijk: ik vind het echt een top apparaat! Binnen 10 minuten heb ik mijn keuken, huiskamer en speelkamer gestofzuigd én gedweild (want ja, dat gaat dus tegelijk). Hij maakt de vloeren ook echt goed schoon, dat zie ik zowel aan de vloer (zelfs mijn kinderen zagen het verschil!) als aan het vieze water in de vuilwatertank.
Dat hij met het grootste gemak te bedienen is, is echt een pluspunt, zeker omdat ik dit klusje ook nog eens prima aan mijn kinderen over kan laten nu! 😉
Wellicht dat je ook nog benieuwd bent wat de echte pro, oftewel mijn poetshulp, van dit apparaat vindt? Ze vindt het ook een top apparaat!!

Kärcher FC 7 review vloerreiniger karcher

Kärcher FC 7 Cordless Facts

  • Accu: ja, gaat 45 minuten mee (genoeg voor een oppervlakte van 135 m2)
  • Oplaadtijd: 4 uur
  • Automatische toestelreiniging
  • Vaatwasser bestendige watertank
  • Gemiddelde droogtijd van de vloer: 2 minuten
  • Inclusief reinigings- en parkeerstation
  • Adviesprijs: FC 7 Cordless: € 549.95FC 7 Cordless Premium: € 599,95

Shop ‘m hier op bol.com:

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.