Voeding en gezondheid

Een leeg werkblad of niet: hoe ziet jouw keuken eruit?

Een leeg werkblad of niet: hoe ziet jouw keuken eruit?

Voor sommige mensen is een leeg, of in ieder geval zo leeg mogelijk, werkblad in de keuken een absolute must. Zij hebben tijdens het koken veel ruimte nodig, maar bovenal ook overzicht en rust. Ze willen dat er niets in de weg kan staan, en dat ze genoeg plek hebben om alle ingrediënten en alles dat ze nodig hebben bij de bereiding van een gerecht netjes neer te zetten.

Dat is echter bij lang niet iedereen het geval. Er zijn zelfs steeds meer keukens waarin het bijna zoeken is naar een leeg stukje werkblad. Het steeds verder toenemende aantal apparaten dat niet mag ontbreken in je keuken, heeft daar vast en zeker mee te maken.

Steeds meer machines voor in de keuken

In onze keukens hebben de afgelopen jaren steeds meer apparaten hun intrede gedaan. Van de handmixer, die we na gebruik gewoon opruimden, stapten we steeds meer over op staafmixers, blenders en complete keukenmachines die nauwelijks in een keukenkastje op vielen te ruimen.

We wisselden de fluitketel, die een vast plekje op het fornuis had, om voor een waterkoker, die ergens op het werkblad moest komen te staan. Een broodrooster en een losse grillplaat, ook die kom je in steeds meer keukens op een permanente plek tegen, net als een luxe, grote koffiemachine. Allemaal hartstikke mooie apparaten, die er vaak zo prachtig uitzien dat het bijna zonde is om ze te gebruiken, maar ze nemen wel aardig wat ruimte in beslag.

Hoeveel ruimte heb jij nog?

Zeker als je graag in de keuken bezig bent, is de kans groot dat je inmiddels al voor heel wat apparaten bent gezwicht. Een leeg werkblad zie je in bijna geen enkele keuken meer, maar wel is een duidelijke andere trend zichtbaar: we willen steeds meer werkruimte in onze keuken. Alleen zo blijft er, nadat alle apparaten zijn geplaatst, genoeg ruimte over om aan te werken.

Zijn al deze apparaten ook echt nodig? Nee, niet in de zin dat je er niet zonder kan. Maar ze maken het werk in de keuken vaak wel een stuk makkelijker, en kunnen door hun uiterlijk een keuken ook nog eens behoorlijk mooi ‘inrichten’. Veel mensen kiezen ervoor om al hun apparaten van hetzelfde merk te kopen, en deze mooi uit te stallen in de keuken. Wie eenmaal een KitchenAid waterkoker in huis heeft, vaak in een opvallende kleur, zal een keukenmachine al snel uit dezelfde serie uitzoeken. Het is vervolgens een kwestie van tijd tot er ook een KitchenAId blender de keuken zal betreden, want die past er zo goed bij. Heb je de ruimte, en ben je van plan de apparaten te gaan gebruiken, is er niks dat je tegenhoudt. Is de ruimte beperkt, dan moet je er misschien nog eens over nadenken. Of, waarom ook niet, overwegen een grotere keuken te laten plaatsen.


Keukenfoto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.