4 jaar 5 jaar 6 jaar Boeken

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is – Doe boek

Linda D

De eerste speelgoedboeken lagen bij ons al op de deurmat!
Siem bladert er al lustig op los en de eerste verlanglijstjes worden al in elkaar geknutseld. Ik moet ook toegeven dat ik al sinds augustus zachtjes aan wat aan het verzamelen ben.

Een grote, gevulde tas staat alweer goed verstopt op zolder. Nu moet ik mezelf even de halt toeroepen en samen met Siem gaan bekijken wat hij echt heel graag wenst. Zodat er daarvan ook iets te vinden is in de aanloop naar of op 5 december!
Ondanks dat het dit jaar heel anders zal zijn dan we gewend zijn, verheug ik me enorm op die gezellige sinterklaastijd. Jij ook?

Unieke en bijzondere cadeautjes

Wat ik heel leuk vind, is wanneer ik unieke en bijzondere cadeautjes vind! En precies daarmee hoop ik ook jullie te inspireren.
Want hetgeen wat ik nu aan jullie ga laten zien is echt super origineel en een schot in de roos als verjaardagscadeautje of dus voor de decembermaand!

Doe boek “Maak dit boek groen” van Elise de Rijck

Zoals ik eerder al eens vertelde is Siem dol op “Doe boekjes”. Samen werk je dan bladzijde voor bladzijde een boekje door en op zelfstandige wijze voltooit hij de meeste opdrachten. Daarnaast is groen zijn ultieme lievelingskleur. Het doe boek “Maak dit boek groen” van Elise de Rijck zou dus niet anders dan een voltreffer moeten zijn! Maar of dat ook zo is, ga ik je vertellen.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is - Doe boek

Hoe werkt dit doe boek?

Elise de Rijck is onder andere de schrijfster van het bekende “Bucketlist boek”. Onlangs heeft ze een reeks uitgebracht van gekleurde boekjes. Wij kozen namelijk voor de variant “Maak dit boek groen”. Maar deze is ook verkrijgbaar in de kleuren, blauw, geel en roze! 
Het boek daagt je kindje uit om aan de slag te gaan met materialen die ze thuis en onderweg kunnen vinden. In ons geval dus in de kleur: Groen!
Wij zijn gestart met het huis doorzoeken naar alle tinten groene stiften, kleurpotloden en wasco. Hiermee konden we starten aan de eerste opdracht; het inkleuren van allemaal cirkeltjes, waarna er zachtjes aan een prachtig palet aan allerlei tinten groen ontstond. 

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is - Doe boek

Vervolgens gingen we in de weekfolders op zoek naar de letters van zijn naam en het cijfer van zijn leeftijd in, je raadt het al, de kleur groen! Hiermee moest ik Siem even assisteren, want dit bleek een aardig taakje voor onze lieve kleuter. Samen is het gelukt en ook die bladzijde hebben we gevuld.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is - Doe boek

Op de rechterpagina werden we uitgedaagd een foto te maken van Siem in een groene outfit. Let wel, van top tot teen! Die opdracht houden we in ons achterhoofd en voeren we op een later moment uit. Geen probleem, want Siem heeft heel veel groene kleding. 

Een doe boek vol creatieve opdrachten

Het boek bestaat dus uit dit soort creatieve opdrachten, maar ook een aantal ‘vieze’ en opmerkelijke opdrachten. Zo is er een opdracht waarbij hij een smerige brij van lijm en groene verf mag maken en dit onder een getekende neus mag smeren. Als zijnde een snotneus. Dat wordt nog dikke pret en gaan we ook zeker doen! Het vieze gedeelte, welke je absoluut niet te serieus moet nemen, is bijvoorbeeld het onderstaande citaat welke hoort bij deze “snotneus opdracht”:
Maak een smerige brij van lijm, groene verf, papier, de schimmel tussen je tenen en andere groene dingen die je kan vinden. Maak het vies, vuil, walgelijk en smeer het uit op deze pagina’s.
Neem de uitleg van deze en een aantal andere van dit soort opdrachten met een korreltje zout en het komt helemaal in orde! 😉 

Verrassende uitdagingen

Het boek staat bomvol verrassende uitdagingen en ik wil er graag nog een aan jullie laten zien. Hierbij ging Siem namelijk de tuin in en verzamelde uit de heg meerdere blaadjes. Dat gaf een ontzettend mooi resultaat resultaat zoals je op de onderstaande foto kunt zien.

kleur dit boek doe boek

Go or No Go

Wij zijn nog wel een poosje zoet met dit leuke doe boek en zullen er zo nu en dan wat opdrachten van gaan uitvoeren. Een dik pluspunt is dat het geen passief boek is, waarbij je samen aan tafel de een na de andere opdracht invult. Het boek daagt je uit om binnen en buiten het huis op zoek te gaan naar materialen die je kunt gebruiken! Alle zintuigen worden hierbij gebruikt! 

De prijs van het boek is ook het vermelden waard, want voor dit bomvolle verrassende doe boek met harde kaft betaal je slechts € 10,99! 
Wij geven het boek een duidelijke GO!

Specificaties

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.