Inspiratie

Heksendoorn 2020 – Halloween voor het hele gezin

De Nijhofjes

De herfstvakantie staat weer voor de deur en dat betekent vaak dat de tijd van pompoenen weer is aangebroken. Op diverse plekken in het land worden ondanks Corona, kleinschalige Halloween events aangeboden. Wij bezochten het Avonturenpark Hellendoorn op zijn eerste openingsdag van Heksedoorn. Ben je benieuwd wat er allemaal voor speciaals te beleven is op dit Family Proof Halloween uitje? Lees dan snel de blog!

Avonturenpark Hellendoorn

Het Avonturenpark is voor ons wel een stukje nostalgie, wij komen er zelf al van kinds af aan en inmiddels bezoeken we het park meerdere malen per jaar voor een dagje uit met het gezin of zelfs met de hele familie. Het attractie aanbod is ruim, van achtbanen tot familiebootjes, van wildwaterbanen tot een eigen waterslidepark. Voor de jongste gasten is er een speciaal dreumesland en er zijn meerdere familie shows. Kortom, een perfect dagje uit voor het hele gezin!

Heksendoorn 2020

Sinds 2000 organiseert het Avonturenpark Hellendoorn het Familie vriendelijke Halloween Event ‘Heksendoorn’. Tijdens Heksendoorn wordt het avonturenpark overgenomen door opperheks Odela. Zij tovert het hele park om tot een waar pompoenenland met over het algemeen een vrolijke herfstige aankleding. Uiteraard mag er tijdens Halloween hier en daar gegriezeld worden. Je kan hiervoor terecht in onder andere de spookhuizen die speciaal voor Heksendoorn worden gerealiseerd op het park. Is nou echt niks je te dol en kijk je niet vreemd op van een flinke griezel met wat bloed? Dan zijn er voor jou ook speciale avonden tijdens Heksendoorn waarbij het park nog griezeliger wordt.

Video: De Nijhofjes in Heksendoorn

Wij besloten om een dagje weg te gaan met de drie jongste kinderen in de leeftijd 2, 4 en 8 jaar oud. Dit keer hadden we twee ere gasten mee, namelijk niemand minder dan Opa en Oma! Onze kinderen hadden nooit verwacht dat zij een keer met hun opa en oma naar een Halloween uitje zouden gaan. Natuurlijk moesten deze mooie herinneringen ook even vast gelegd worden. We nemen je graag mee met ons dagje uit! Nieuwsgierig geworden? Check dan hieronder de Video:

Odelia’s Hi-ha-heksenpad

Odelia heeft op het voormalige doolhofterrein van het Avonturenpark een speciaal pad getoverd voor de kleine bezoekers tot 8 jaar oud. Het Hi-Ha-Heksenpad! Als je het pad goed doorloopt kun je zelfs een echte Heksenpas krijgen. Hiermee word je tot het hulpje van Odelia bestempeld. Het heksenpad bestaat uit een avontuurlijk pad waarbij kinderen meerdere hindernissen moeten doorstaan. Onze kinderen hebben hier erg van genoten, vooral Mees (8) doorliep het parcours zonder fouten, Pipp (4) had soms wel wat meer moeite en vond de grot ook nog wel een beetje spannend, desondanks hebben ze beide het hele Hi-Ha -eksenpad doorlopen en uiteraard hun heksenpas en diploma behaald! Het Hi-Ha Heksenpad is zeker een GO!

 • Tijdens Corona tijden mag per gezelschap 1 ouder mee naar binnen.
 • Ouders kunnen zowel het parcours afleggen, als via de zijkant hun kind begeleiden.

Vogelverschrikkers in Dreumesland

Ook Dreumesland, het themagebied voor kinderen tot 120 cm, staat in het teken van Heksendoorn. Dreumesland is niet alleen versierd met mooie pompoenen, maar de attractie-medewerkers zijn overgenomen door vrolijke vogelverschrikkers. Deze vrolijke heksendoorn karakters besturen de attracties en helpen de kleinsten bij het in en uitstappen van 1 van de 9 attracties die speciaal voor de allerkleinsten zijn gemaakt.

 • Het is ivm Corona niet toegestaan om wandelwagens mee te nemen in Dreumesland. Voor je wandelwagen is een speciale parkeerruimte gecreëerd.

Koken met Odelia

Altijd al eens willen weten wat er in een echte heksensoep zit? Elke dag kun je om 15.15 uur tezamen met opperheks Odelia soep koken! Deze leuke meet and Greet met Odelia vindt plaats naast de info kiosk, palm voor de entree van het openlucht theater.

Kareltje en Jasmijn en de Heksensoep

Ook dit jaar hebben Kareltje en Jasmijn een eigen show tijdens het Heksendoorn event. Dit jaar nemen Kareltje en Jasmijn je mee in een avontuur waarbij uiteraard opperheks Odelia weer een rol speelt. Samen gaan ze op zoek naar dat ene unieke ingrediënt voor in de Heksensoep, maar ja, met Kareltje in de buurt is het dan ook maar de vraag of het goed gaat. Een ding is zeker, het is weer een heerlijke show voor jong en oud waarbij humor en muziek de overhand nemen. Wat ons betreft een GO! tijdens Heksendoorn

UPDATE nieuwe richtlijnen Theater Show vanaf 10-10-2020 ;

Voor iedereen die deze leuke familie show wil bezoeken tijdens een dagje Heksendoorn gelden er met ingang van 10 oktober 2020 nieuwe richtlijnen. Per gezin mag er 1 volwassene mee naar het theater. Op deze manier kunnen er meer kinderen genieten van de show. Daarbij is het van groot belang dat je jouw gezin van te voren aanmeld bij de winkel van het park, deze bevindt zich bij de entree. Zorg ervoor dat je op tijd inschrijft, want vol = vol. En deze leuke show wil je natuurlijk niet missen!

 • Vanwege corona is er op dit moment maar plek voor 30 personen per show, wees er dus op tijd bij!
 • Er zijn per dag 3 shows (13.00, 14.30 en 16.00 uur)
 • Je vindt de show in het Theater (Naast de oldtimers)
 • In het theater geldt een mondkapjesplicht

Dit jaar hebben Kareltje en Jasmijn ook elke dag om 12.00 uur een disco show. Deze meezing en meedans show vind je op het plein bij de fonteinen (omgeving rioolrat) .

Horror Hotel

In Heksendoorn is er ook plaats voor echte waaghalzen. Voor een meerprijs kan je het Horrorhotel bezoeken (vanaf 8 jaar) . In de kelder van het Hotel loop je door de donkere gangstelsel opzoek naar de uitgang. Uiteraard kom je onderweg allebei spannende obstakels tegen.

 • Het horror Hotel is geopend vanaf 13.30 uur.
 • Als je online een ticket koopt, kost deze slechts 3 euro
 • het dragen van een mondkapje is verplicht

Toverstaf

Al dat gegriezel klinkt natuurlijk best spannend. Helemaal als er op een later tijdstip – tijdens de heksendoornavonden – meer griezels in het park rondlopen. Je bent echt niet de enige die dit spannend vindt, Odelia vond het waarschijnlijk ook erg spannend en bedacht er iets op. Odelia’s toverstaf houdt alle griezels op afstand, het enige wat je moet doen is je staf op steken en de griezel drift zich weg. Toveren was nog nooit zo leuk!

 • Je koopt de Toverstaf voor 3,50 euro in de winkel van het park.

Heksendoorn Griezelavonden

Tijdens de Heksendoorn avonden kan je extra lang genieten van Heksendoorn. Het pak is dan langer geopend en je kan dus extra lang griezelen. Dit jaar is het park op deze speciale avonden zelfs tot 22:00 uur geopend! Let op, vanaf 18.00 uur betreden de scare-actors het park, waardoor het voor de kleinere gasten misschien wel te spannend kan worden.

 • de Heksendoornavonden zijn op 14, 17 en 24 oktober 2020.
 • Na 18.00 uur lopen er door het Horror Hotel ook extra veel griezels
 • je dient voorafgaand aan je bezoek wel een tijdzone te reserveren bij de ingang van het park
 • Tijdens de griezelavonden is er nog een extra spookhuis ‘ Death Lab’ waar je tegen betaling in kan, ook hier geldt een mondkapjes plicht.
Heksendoorn 2020

Ideale uitje tijdens de Hersftvakantie

Het event Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn is een ideaal gezin uitje tijdens de Herfstvakantie. Heksendoorn is geschikt voor jong en oud. Het Avonturenpark biedt sowieso veel plezier aan het hele gezin, maar deze herfstige Halloween editie is ook nog eens familie vriendelijk.

Heksendoorn 2020

Er op uit met Opa en Oma

Wij bezochten het park tezamen met Opa en Oma, die heerlijk konden genieten van alle attracties. Onze kinderen hebben daar weer van kunnen genieten. Want als ze met opa en oma op stap zijn worden ze verwend met zoetigheden en een ijsje. Maar wat dacht je van met opa en oma in de attracties te gaan? Dat is toch een feestje! Met opa in de achtbaan over kop! Met oma in het schommelschip en met de hele familie in de wildwaterbaan. In Hellendoorn kan het allemaal! Het park heeft voldoende attractie aanbod, geweldige familie shows, prima looppaden en is qua grote perfect af te leggen voor jong en oud. Je kan wel zeggen dat het Avonturenpark Hellendoorn het meest familie vriendelijke attractiepark van Nederland is. Wat ons betreft dus een GO! voor de hele familie!

Dus heb je tijdens de herfstvakantie geen vakantiedagen meer omdat Corona ervoor zorgde dat je extra veel thuis moest zijn bij de kinderen? Of verblijven jouw kinderen ook bij opa en oma tijdens de herfstvakantie? Stuur ze dan samen met Opa en Oma naar Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn. De opa en oma van Pipp en Mees zeggen Heksendoorn is een absolute ‘GO!’

Avonturenpark App

Het avonturenpark heeft een eigen interactieve app die je kunt vinden in de Appstore. Eenmaal geïnstalleerd heb je de ideale digitale map op zak om je route zorgvuldig en veilig voort te zetten. Alle informatie die je nodig bent voor een veilig dagje uit kan je vinden in deze app. Je kan zelfs via de app eten bestellen!

Wist je dat? – een paar leuke Heksendoorn 2020 facts!

 • Tijdens Heksendoorn er wel meer dan 2000 pompoenen in het avonturenpark te vinden zijn?
 • De Tornado tijdens Heksendoorn zijn laatste rondjes draait met zijn huidige trein?*
 • Er in 2020 Kareltje, Jasmijn en Odelia maar liefst 3 keer per dag voor jullie staan met een show?
 • Heksendoorn dit jaar al 20 jaar bestaat?
 • Dat Heksendoorn zijn eigen verkeersborden heeft? ‘Pas op: rondvliegende Heksen’
 • Odelias Toverstaf ook werkt voor volwassenen? Nu is er geen reden meer om niet naar Heksendoorn te gaan
*Exit Tornado

De wel bekende Vekoma achtbaan De Tornado maakt tijdens Heksendoorn 2020 zijn laatste ritjes met zijn huidige trein. De baan zelf krijgt een opfrisbeurt en de trein wordt vervangen voor een nieuwe. Daarmee zijn de schouderbeugels ook voorgoed verleden tijd, want de nieuwe trein krijgt een heupbeugel. Dit geeft de rit natuurlijk weer een hele andere belevenis en daarmee kan de Tornado vanaf 2021 weer heel wat jaren mee! Wij kijken nu al uit naar een bezoekje in 2021!

Tornado Doop

Thuis zijn wij groot gebracht met de Tornado. Het was mijn eerste achtbaan over de kop en ook die van onze kinderen. Elk gezinslid heeft de – zoals wij die noemen – Tornado Doop gehad. Ook de Opa van Pipp En Mees is fan van het eerste uur, hij kon het niet laten om nog even een ritje te maken! Check hieronder de onride video :

Sfeer Impressie Heksendoorn 2020

 • Heksendoorn 2020
 • Heksendoorn 2020
 • Heksendoorn 2020
 • Heksendoorn 2020
 • Heksendoorn 2020
 • Heksendoorn 2020
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.