Inspiratie

Halloween knutsel: monster spinnen knutselen

Halloween knutsels: monster spinnen knutselen

We zitten midden in de herfst en aan het einde van de maand oktober. Halloween is in aantocht! Boswandelingen zijn gemaakt en we waren weer op zoek naar paddenstoelen, bladeren, kastanjes en kriebelbeestjes. Oftewel spinnen met hun prachtige spinnenwebben. We hebben buiten inspiratie opgedaan en nu warm naar binnen om te knutselen. En wat is er knusser op een regenachtige dag dan knutselen samen je kind? Deze keer Halloween knutsels: spinnen, maar dan monsterlijk.

Wat heb je nodig voor deze Halloween knutsel spinnen? 

  • lege toiletrol/keukenrol
  • Schaar 
  • Zwarte verf 
  • Plakoogjes 
  • Papier 
halloween knutsel

Hoe knutsel je de spinnen?

Je knipt met de schaar inkepingen in de toiletrol. Vijf knipjes, stukje open laten en dan weer vijf knipjes. Dit zodat je 8 griezelige poten krijgt, vier aan beide zijde. Je buigt ze plat. Knip nog in het midden de laatste stukjes los zodat het echt op een spin gaat lijken. 

Verf de poten aan de binnenkant zwart. Vergeet niet het ronde randje mee te nemen. Stempel met je toiletrol-spin op het papier. Stempel er zoveel als je wilt. Dan pak je de plakoogjes en maak er een monsterlijke spin van. Hoe meer ogen, hoe griezeliger vinden wij!

Halloween knutsels: monster spinnen knutselen halloween knutsel

Van het gebruikte toiletrol-spinnetje kan je nu daarvan een spin gaan maken. Knip de rol wat kleiner. Verf dan alles zwart. En plak er op het laatst een paar wiebeloogjes op. Zo maak je de spin bijna tot leven. Brrrr. 

Wil je nog uitgebreider knutselen kun je natuurlijk altijd nog een spinnenweb erbij maken. Bijvoorbeeld van satéstokjes en wol. Ook een super leuke herfst activiteit. 

  • Halloween knutsels: monster spinnen knutselen

Griezelige hapjes

Van al dat knutselen krijg je natuurlijk honger. Zet wat lekkere snacks op tafel! Dat kan natuurlijk helemaal in Halloween stijl. Bugles chips zijn heksennagels en van mandarijntjes kun je gemakkelijk een pompoen maken. Knakworst met bladerdeeg zijn echte mummies. En als je druiven of blauwe bessen door het midden snijdt en er een eetbaar oogje op legt ziet dat er heel eng uit. Maar wel een lekkere en gezonde snack! 

Wil je je huis versieren met een leuke en enge Halloween knutsel? Deze monster spinnen zijn leuk om te maken en staan lekker griezelig!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.