Gastblog Sinterklaas

DIY: maak een coole verlanglijst met je kind

DIY: maak een coole verlanglijst met je kind

“Mama, mag ik….”. Een vraag die de meeste moeders vaker dan eens horen. Zeker nu het oktober is. Nu vallen namelijk de grote speelgoedboeken door de brievenbus. Sinterklaas komt er alweer aan. Dat duurt natuurlijk nog even, maar toch is dat voor kinderen geen reden om niet nu alvast te beginnen met vragen. Wil jij graag van het gevraag af zijn én wil je graag een leuk knutselproject met je kind doen? Dan maken jullie samen een DIY verlanglijst!

Een DIY verlanglijst maken: het begin

Een DIY verlanglijst maken is niet zo moeilijk. Het belangrijkst is van tevoren nadenken over hoe je het vorm gaat geven. Het leukst is een ‘moodboard’ maken. Ken je dat nog niet? Het principe is eenvoudig. Je neemt bijvoorbeeld een poster, een groot blad of zelfs een mooi leeg notitieboek. Vervolgens print je afbeeldingen van wat je kind leuk vindt uit en kan hij/zij ze opplakken. Heb je een hp printer, dan is het wel praktisch om van tevoren alvast extra inktpatronen van hp in te slaan zodat je altijd kunt printen. Vraagt je kind in de komende weken weer eens “Mama, mag ik…” dan is je antwoord simpel: plak het maar op je verlanglijst. Wie weet krijg je het met Sinterklaas of met je verjaardag.

Een verlanglijst maken in boekvorm: een stappenplan

Wil jij een mooie verlanglijst met je kind maken in een boekvorm? Dan is dit een praktisch stappenplan. Je kan het plan ook grotendeels gebruiken voor verlanglijsten in andere vormen.

Stap 1: Het boekje

Koop een leeg boekje, een notitieboekje of dagboekje bijvoorbeeld. Kies een formaat dat goed past, zoals een dun a4 boekje of juist een iets dikker a5 of a6 boekje. Of gebruik een oud boekje dat je misschien al een beetje hebt gebruikt, want je kunt het gemakkelijk hergebruiken. Haal gebruikte blaadjes uit het boekje of beplak ze op zo’n manier dat de tekst die erop stond niet meer te zien is.

Tip: je kunt ook een leeg mapje of een snelbinder nemen en daar losse blaadjes bij kopen. Dit kan handig zijn om dat je overal extra blaadjes tussen kunt voegen als je kind dat nodig vindt. De blaadjes kunnen ook los drogen als ze net geplakt zijn.

Stap 2: Versier de voorkant

Maak de voorkant van het verlanglijst-boekje helemaal mooi. Dit kun je op allerlei manieren doen. Een leuke methode is om op de computer samen een mooie layout te ontwerpen en deze op het juiste formaat te printen. Met de juiste lijm kun je op bijna alle boekjes wel plakken. De voorkant kun je natuurlijk ook extra versieren met vilt, bolletjes, glitters of wat je maar mooi vindt. Maak er samen iets moois van!

Stap 3: Begin met printen, knippen en plakken

Het boekje is bedoeld voor cadeau-ideeën. Dus is het tijd om te gaan knippen en plakken. Misschien is het praktisch om gedeeltes van het boekje in te richten voor verschillende budgetten. Ga je veel printen? Dan kies je natuurlijk voor goedkope inktcartridges om je printer te gebruiken. Er zijn veel standaard formaten cartridges, zoals de hp 301. Deze zijn te verkrijgen van het merk hp, maar ook van huismerken, wat je veel geld kan besparen. Zo hoeft het maken van de verlanglijst maar weinig geld te kosten.

De verlanglijst goed gebruiken

Een verlanglijst heeft drie functies. In de eerste plaats kun jij natuurlijk een hoop gezeur voorkomen als je kind weer eens iets leuks ziet. Maar – veel belangrijker – je kind leert dat hij niet alles kan krijgen en soms gewoon geduld moet hebben. Als derde functie is een verlanglijst natuurlijk vaak super handig. Bijvoorbeeld voor Sinterklaas, als je even geen inspiratie hebt voor cadeaus. Of wanneer je kind jarig is en iedereen wil weten wat hij/zij leuk vindt.

Samen een DIY verlanglijst maken is erg leuk. Kleinere kinderen moet natuurlijk wat meer geholpen worden dan grote kinderen. Wist je trouwens dat dit een mooie gelegenheid is om zelf eens aan de slag te gaan met een moodboard voor jezelf? Zeker als je toe bent aan een nieuwe interieurstijl of een (kleine) verbouwing is dat erg fijn. Kunnen jullie samen gezellig knippen en plakken en krijg jij meteen allerlei leuke ideeën voor je interieur!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.