Gastblog Huis & Tuin

4 tips voor je badkamer

low budget badkamer droombadkamer

Nu het steeds kouder wordt buiten, heb je meer zin om lekker thuis te zijn met een dekentje op de bank. Warmte en gezelligheid in de verschillende kamers van je huis is belangrijk om je thuis goed te kunnen ontspannen en je op je gemak te voelen. Dat geldt ook voor de badkamer. Ben je niet tevreden met hoe je badkamer eruit ziet en ben je op zoek naar tips om deze ruimte gezelliger te maken en op te pimpen? Lees dan vooral verder voor vier tips om je badkamer knus en klaar te maken voor de herfst.

Kleuren

Één van de belangrijkste kenmerken van de herfst zijn de kleuren. Dit is natuurlijk ook direct wat de herfst zo sfeervol maakt. Deze rode, oranje en bruine tinten kun je heel gemakkelijk in je badkamer laten terugkomen. Je hoeft natuurlijk niet direct de hele badkamer te verven. Met een aantal kleine aanpassingen kom je al een heel eind. Daarnaast combineren deze kleuren heel goed met standaardkleuren voor de badkamer, zoals wit, zwart en beige. Als je niet wilt verven, dan kun je kleur ook aanbrengen door middel van accessoires. Daarover lees je hieronder meer.

Accessoires

Een badkamer zonder accessoires krijgt al snel een strak en kil uiterlijk. Met het toevoegen van verschillende decoratie creëer je dus al snel een heel andere look. Begin bijvoorbeeld eens met het neerzetten van een plantje. Dit zorgt voor een frisse en gezellige sfeer. Daarnaast kun je allerlei herfstkleuren gemakkelijk doorvoeren in de accessoires die je kiest. Zo kun je bijvoorbeeld je shampoo en douchegel in speciale flesjes doen in de kleur waarmee je je badkamer wilt decoreren. Andere accessoires die zorgen voor een knusse uitstraling, zijn bijvoorbeeld een badmat in een warme kleur. Als je een douchegordijn hebt, kun je die vervangen door een herfstig model. Heb je zin in een avondje ‘thuis-spa’, dan moet je vooral kaarsjes niet vergeten. Kaasjes zorgen voor een rustgevend effect en geven direct een warme sfeer aan de ruimte.

Geuren

en andere simpele manier om je badkamer klaar voor de herfst te maken, is het gebruiken van typische herfstgeuren. Geurkaarsen geven al snel resultaat. Kies bijvoorbeeld voor kaneel, sinaasappel en kruidnagel. Daarnaast werken geurstokjes ook prima. Zet ze in een hoekje in de badkamer en je verkeert direct in herfstsferen zodra je binnen komt.

Badjas

Wat verder niet mag ontbreken in de badkamer, is goede handdoeken en een fijne badstof badjas. Voor handdoeken kun je net als de accessoires kiezen voor mooie, warme kleuren. Bij de Handdoeken-discounter kun je genoeg inspiratie opdoen en kiezen voor de beste kwaliteit. Verder is een badstof badjas ideaal om na een douche of bad aan te trekken. Daarnaast staat het mooi in de badkamer als je de badjas aan een mooi haakje hangt.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.