Verjaardag & Traktaties

10x Coronaproof traktaties voor op school

Anne

Als je jarig bent mag je trakteren! Wat een feest als je dat mag doen! Het was voor mij vroeger een hoogtepunt van het schooljaar. Er zijn zoveel ideeën te bedenken om te trakteren, maar nu de regels voor traktaties vanwege corona zijn aangescherpt is het wat lastiger geworden en moeten we op zoek naar coronaproof traktaties.

Scholen hebben soms een eigen traktatie en vaak ook een eigen coronabeleid. Bij de meeste scholen moeten de traktaties verpakt zijn. En daarnaast vaak ook gezond. Onze school heeft nét de regels wéér aangescherpt en gaan dus sneller dan ik dit blog kan schrijven. De traktaties hoeven bij ons nu weer niet verpakt te zijn, want dat geeft extra rommel.

Coronaproof traktaties

Ik heb een aantal coronaproof traktaties verzameld voor je die verpakt zijn. Ook heb ik er één gemaakt met een printable. Deze mag je gratis gebruiken en downloaden! In plaats van cellofaan kun je ook kraft zakjes gebruiken: deze zijn beter voor het milieu. Hieronder vind je 10 tips met verpakte traktaties en tevens coronaproof traktaties.

Spookachtig simpel

Deze spookjes zijn gewoon lolly’s ingepakt in een dubbele tissue. Lintje erom en met stift 2 oogjes tekenen.

Toffe peer

Plak suikeroogjes of plastic wiebeloogjes op een peer, kaartje er aan met toffe peer en klaar

10x Coronaproof traktaties voor op school

Bingo!

Eigenlijk yahtzee, maar dat klinkt minder leuk. Bij de Action verkopen ze yahtzee blokken, vul aan met dobbelstenen, een potlood en eventueel wat snoepjes. Verpak het in een transparant zakje.

10x Coronaproof traktaties voor op school

Popcorn

Deze bekers koop je bij de action en vul je met popcorn. De bekers verpak je in cellofaan.

Chips

Oudere kinderen vinden het prima om chips te trakteren. Het zelf pimpen met een toffe wikkel maakt dit nog gaver. Op YouTube zijn er tutorials te vinden en zo heb ik het ook gemaakt. Ook zijn er zat bedrijven die dit voor je kunnen maken. Google op chips wikkel en je vindt het vast.

Wafels

Voorverpakte wafels kan je mega simpel pimpen met een kaartje en een touwtje. Zelfs een sticker er op plakken is voldoende.  Leuke stickers zijn er genoeg te vinden op internet.

10x Coronaproof traktaties voor op school

Puzzel kubus

De rubiks cube is een mega hit bij ons op school. Deze leuke kleine kubussen zijn maar 42 cent bij de action.  Zakje met gedroogd fruit erbij en klaar!

traktaties corona school

Maak je eigen chips ketting

Ken je het nog van vroeger?  Laat ze het lekker zelf rijgen. Een snoepveter, wat chips in een cellofaan met een kaartje erbij. Het kaartje maakte ik voor je als printable. Deze kan je zo uitprinten en uitknippen. Vouw het om je cellofaan zakje en niets het vast.

10x Coronaproof traktaties voor op school

De grabbelton

Koop allerlei kleine kadootjes. Stuiterbal, jojo misschien wat rolletjes snoep. Laat je kind alles inpakken. Grabbelen maar!

Kaartje met plaktattoos

Bij de Action zijn er leuke traktatiezakjes te koop, maar ook kleine enveloppen. Doe er een kaartje in met  “hoera … is jarig” en 2 of 3 leuke plaktattoos. Bij kleintjes succes verzekerd!

Heb je een leuke traktatie gezien en ga je die maken of gebruik je onze printable? Dan vinden wij het onwijs leuk als je ons tagt daarin! Wij zijn benieuwd naar jullie traktaties en creaties!

Ik heb een aantal coronaproof traktaties verzameld voor je die verpakt zijn. Verpakte traktaties en tevens coronaproof traktaties.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Floor
    4 mei 2021 at 20:17

    Coronaproof betekend: fabrieksmatig voorverpakt. Zelf chips of popcorn van de ene in de andere zak stoppen, wordt dus niet geaccepteerd. Erg jammer, want het zijn beide hele leuke ideeën! Ik bewaar ze voor een andere keer!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.