Voeding en gezondheid

Zomerse recepten met watermeloen

Watermeloenen zijn ontzettend gezond. Zo bevatten ze nauwelijks calorieën, bestaan ze voor 91% uit water en beschermt het je huid van binnenuit tegen de UV-straling. Dit maakt dus dat watermeloen ontzettend geschikt is als zomerse snack! Daarnaast is het natuurlijk onwijs lekker. Maar, wat kun je er eigenlijk allemaal mee? Bekijk onze zomerse recepten met watermeloen.

Blokjes/ schijfjes watermeloen

Natuurlijk kun je een bakje vullen met watermeloen. Snij ze het liefst in schijfjes met de schil eraan vast. Lekker makkelijk vast te houden en je hebt een iets grotere kans dat je niet knoeit. Iets zeg ik bewust, want als er één fruitsoort is waar ik vaak mee knoei, dan is het de watermeloen wel!

Zomerse recepten met watermeloen

Salade met watermeloen

Wat? Een salade met watermeloen? Jazeker! Heerlijk fris voor tussendoor. Vooral in de zomer echt een ontzettend grote hit. Vaak heb ik weinig trek en zoek ik iets simpels om te maken. Je hebt er namelijk weinig voor nodig, dus heel veel simpeler kan eigenlijk niet.

  • Watermeloen
  • Fetakaas
  • Muntblaadjes

Is dit alles? Ja echt serieus, mix deze 3 ingrediënten door elkaar en je zult genieten!

Natuurlijk kun je deze salade altijd nog uitbreiden. Zo gaat hij van een tussendoortje naar een heuze salade. Als voorgerecht of bij kleine trek als hoofdgerecht, of misschien wel gewoon voor bij de bbq. Mogelijkheden genoeg. Voeg bijvoorbeeld een dungesneden rode ui toe en een beetje zwarte olijven. Heerlijk! Nog steeds simpel, maar al iets meer gevuld. Om er nog iets meer groen aan toe te voegen kun je voor rucola kiezen. Daarmee gaat ook het salade gehalte iets omhoog.

Zomerse recepten met watermeloen

Smoothie met watermeloen
Ik meet met handjes omdat ik fruit vaak gewoon met de hand pak, niet met een lepel o.i.d. 🙂
2 handjes watermeloen
1 handje aardbeien
½ banaan
250 ml kokosmelk
200 ml water

Dit recept heb ik ooit eens van iemand gekregen. Ongelofelijk lekker! Je gooit alles gewoon in de blender en zodra het lekker glas is is hij klaar. Zoet, opgeklopt en hij vult ook nog eens! Met dit warme weer heb ik soms echt geen trek in eten, dus dan komt deze smoothie ontzettend goed van pas.

Watermeloenen zijn ontzettend gezond. Zo bevatten ze nauwelijks calorieën, bestaan ze voor 91% uit water en beschermt het je huid van binnenuit tegen de UV-straling. Dit maakt dus dat watermeloen ontzettend geschikt is als zomerse snack! Daarnaast is het natuurlijk onwijs lekker. Maar, wat kun je er eigenlijk allemaal mee? Bekijk onze zomerse recepten met watermeloen.

Ijsjes met watermeloen

Je kunt deze op 2 verschillende manieren maken.
1. IJsvormpje gevuld met watermeloen
Als je stukjes watermeloen over hebt blend je deze en giet ze in van die waterijs vormpjes. Super simpel! Je kunt hiervoor alleen watermeloen gebruiken, maar ook een combinatie met aardbei of banaan valt altijd goed in de smaak.

2. Watermeloen op een stokje
– Snij de watermeloen door midden.
– Snij daarna schijven van ongeveer 1,5 cm dik.
– Deze schijven snij je vervolgens weer in kleine pizzapunten, dus kleine driehoekjes.
Let erop dat de onderkant wel een stuk schil bevat.
– Om het voor jezelf makkelijk te maken snij je aan de onderkant een klein sneetje in de schil waar je het ijsstokje in kunt steken.
– Steek het stokje erin en klaar is kees!

Voor beide reepten geld; Leg ze daarna in de vriezer en na ongeveer 4 uur kun je genieten van je gezonde ijsje!

Pizza met watermeloen

Pizza met watermeloen, nou ja eerder pizza van watermeloen.
– Snij een schijf van de watermeloen af en snij deze in partjes als een echte pizza
Houdt de pizza punten wel tegen elkaar aan.
­
– Smeer een laagje Griekse Yoghurt over de pizzapunten heen, lust je geen Griekse Yoghurt dan kun je hier ook kiezen voor mascarpone. Iets minder gezond natuurlijk, maar wel ontzettend lekker!
– Decoreer je pizza met vers fruit, vooral rood fruit is heerlijk hierop
– Strooi als finishing touch wat kokosrasp over deze fruitige pizza heen. Deze combinatie is onwijs lekker namelijk en het ziet er ook nog eens goed uit. Lust je geen kokos? Ook honing is erg lekker om eroverheen te druppelen, dit i.c.m. de Griekse Yoghurt is ook echt top!

Met deze watermeloen tips kom je de zomer zeker door! Alvast veel plezier met genieten ervan. ♥


Lees ook: Gezond broodbeleg

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.