Huis & Tuin

Ga je verhuizen? Check dan deze handige verhuistips!

Verhuizen: het is me wat! Ik heb onlangs mijn broer meegeholpen met zijn verhuizing en ondanks dat je vooraf weet dat het veel werk is, valt het toch altijd net even tegen. Want het is écht hard werken. Maar gelukkig zijn er een paar handige tips voor het verhuizen die ik graag met je deel.

Waarom ik trouwens over verhuizen begin? Nou, we gaan zelf hopelijk binnen nu en niet al te lange tijd verhuizen! We gaan namelijk op huizenjacht en daarmee gaat ook ons eigen huis binnenkort de verkoop in. Een spannende tijd, maar ook heel leuk! En dat verhuizen kan dus in een keer heel snel en heel dichtbij komen. Dus vandaar een blog vol handige verhuistips!

Een opslagruimte

Deze tip is met name van toepassing als je je huis al verkocht hebt, maar nog geen nieuw huis gekocht hebt óf wanneer je nog niet in je nieuwe huis kunt. Want je zult ergens al je spullen uit je huidige huis moeten laten. Dan is het huren van een opslagruimte dus écht een aanrader.
In een opslagruimte kun je je grote kasten, bureaus, meubels, bedden, enzovoorts kwijt en het staat er veilig. Dit soort handige opslagruimtes vind je door het hele land. Wil je bijvoorbeeld dat je tijdelijke opslag Amsterdam als thuisbasis heeft, kijk dan even op Google welke opslag voor jou in de buurt ligt. En nog een laatste tip: heb je geen zin om je spullen naar een opslag te moeten brengen? Kijk dan eens bij Kubox. Die zetten de opslag voor je deur neer, jij vult hem en Kubox neemt de opslagbox weer mee voor tijdelijke opslag. Wanneer je je spullen weer nodig hebt, brengt Kubox je box weer terug. Op je oude óf nieuwe adres. Hoe handig is dat!

Checklist maken

Een andere fijne tip? Maak een checklist! Ten eerste heb je met een checklist veel meer overzicht én weet je zeker dat je dingen niet vergeet. Zet de prijzen erbij zodat je weet wat je uitgeeft.
Daarnaast is het ook gewoon heel erg lekker om taken af te kunnen vinken. Zo wordt de verhuizing behapbaar en zie je steeds meer het einde in zicht komen. Ideaal!

Begin op tijd

Je denkt misschien: de verhuizing is nog maanden weg, we kunnen rustig aan doen. Trap er niet in, want het inpakken van je huis kost enorm veel tijd. Niets zo fijn als je tijd verdelen en rustig aan te beginnen met het inpakken van spullen die je niet direct nodig hebt. Denk aan de spullen die je achter een schot hebt staan, of in de garage. Die kun je alvast in dozen verpakken en klaarzetten. Of natuurlijk alvast opslaan in een tijdelijke opslagruimte.

Een hele praktische: denk aan het gewicht

En dan bedoel ik het gewicht van de verhuisdozen. Want het kan heel verleidelijk zijn om zo’n doos vol te duwen met boeken, maar geloof me: je wordt niet blij van het optillen van die doos. Je kunt dus beter de doos deels vullen met boeken en deels met iets wat minder weegt, zodat je de verhuisdoos gemakkelijker kunt optillen.

Hopelijk ben je met de praktische tips en fijne inpaktips voor het verhuizen wat verder op weg geholpen. Succes!


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.