Gratis uitstapjes en activiteiten Vakantie in Nederland

Staycation: besparen op je vakantie met kinderen

Staycation: besparen op je vakantie met kinderen

Het afgelopen jaar hebben wij thuis een staycation gehouden. Want hoe ga je anders: besparen op je vakantie wanneer je kinderen hebt?

Die staycation was op zich prima. Onze jongste was destijds twee jaar oud. Het is dan ook wel prettig, om niet alles mee te hoeven sjouwen op vakantie. Onze voorkeur ging de jaren daar voor uit naar een vakantiehuisje. Maar om nou extra te betalen voor een campingbedje en een kinderstoeltje, daar was ik wel een beetje klaar mee. Beide hadden wij thuis staan, dus we konden die we prima meenemen. Werd het nog een beetje een goedkopere vakantie.

Met als gevolg dat het toch eigenlijk best wel veel is wat je mee moet nemen, wanneer je op vakantie gaat met jonge kinderen. Dan heb ik de hoeveelheid luiers, lotiondoekjes en alle extra reserve kleding nog niet eens genoemd. En flesvoeding, flessen, potjes met hapjes enzovoorts. Wij zijn met de kinderen altijd in Nederland op vakantie gegaan, maar ik had dan geen zin om weer extra op pad te moeten voor luiers en dergelijke. En het wordt er vaak niet goedkoper op, als je regelmatig naar de winkel moet. Ik probeerde dan voor de tijd dat we gingen, alles mee te nemen.

Staycation

Dit jaar, het jaar van Corona, hadden wij in eerste instantie weer een staycation voor ogen. Hoe relaxed een staycation ook kan zijn, het gevaar dat je toch weer thuis klussen op gaat pakken is groot. En bij ons heeft dat dan weer tot gevolg dat wij beide niet echt fit zijn aan het einde van onze vakantie. Of hebben we de klussen verkeerd ingeschat, waardoor ze niet klaar zijn wanneer we weer aan het werk gaan. Dan wordt het nog vervelender, want als je beide aan het werk bent, blijft die bewuste half afgemaakte klus maar liggen.

Besparen op vakantie met kinderen

Dus kwam er een idee boven drijven om te besparen op je vakantie wanneer je kinderen hebt. In onze beginjaren als stel zijn wij een aantal keren wezen kamperen. Eerst een aantal keer met een tent, later met een bus die omgebouwd was tot twee persoonscamper. Toen ik zwanger was van de eerste hebben we de camper weggedaan, want dat zag ik echt niet zitten met een baby. Maar die tent, die hadden we nog. Hoe leuk zou het zijn om die in de tuin op te zetten en met de kinderen te gaan kamperen in de achtertuin? Dat is nog eens besparen op je vakantie wanneer je kinderen hebt.

Kamperen in je achtertuin

En zo gebeurde het dat wij onze oude tent van zolder haalden en op gingen zetten. Hij zag er nog prima uit. Een donkerblauwe vis-a-vis tent (nee niet die van de populaire Netflix serie ;-)), voor vier personen, met een los grondzeil. Er moesten snel luchtbedden en slaapmatjes geregeld worden, want die hadden we nog niet. Dekentjes die pakten we wel vanuit ons huis. We hadden ook nog een los pop-up tentje, die hadden we ook maar opgezet, onze oudste wilde wel alleen in een tent.

Naarmate de middag eindigde schoof onze oudste zijn tentje al steeds meer richting de grote tent en uiteindelijk stond hij zo ongeveer in de grote tent. Hij vond het toch wel spannend om helemaal alleen te moeten gaan slapen in dat tentje. Wat heel goed te begrijpen is. Toen ze alle drie in de tent lagen, vonden ze het helemaal geweldig. Van liggen en slapen was in eerste instantie geen sprake. Ze stuiterden rond in de tent. En ook daarbuiten, het was allemaal erg interessant natuurlijk.

Staycation: voor herhaling vatbaar!

Vanuit het terras hadden we een prima zicht op de tenten. Wij zaten op ons terras nog wat te drinken tot het voor ons ook bedtijd was. Onze jongste lag met papa in de cabine, de middelste bij mij en de oudste in het kleine tentje, wat in een ingang van de grote tent lag. Uiteindelijk hebben we best goed geslapen, voor een eerste nacht in een tent met onze kids. Het was voor herhaling vatbaar.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.