Vakantie in Europa Vakantie met kinderen

Rondreis Zuid-Italië met kinderen: Heerlijk idyllisch en verrassend!

Wat hadden wij zin in deze vakantie! Door die corona-periode merkte ik dat we écht behoefte hadden aan een ander ritme en andere omgeving. Heerlijk idee na alle interne logeerpartijen, trips naar de Action (voor iets wat we natuurlijk helemaal niet nodig hadden), taart of cakebaksel met de kids (met extra coronakilo’s tot gevolg). We mochten en wilden op reis! Met onze eigen SEH-er (mijn man) aan boord hadden we alles paraat voor een fantastische rondreis.

Vakantie naar Zuid-Italië met kinderen

Dus stapten we begin juli in het vliegtuig naar Bari (Puglia) voor een rondreis in de hak van Zuid-Italië. Op onze vertrekdag bleek de fotograaf van allerlei dagbladen ons gespot te hebben op Schiphol en stonden we in zeker 4 kranten als de eerste reizigers in de zomervakantie. Maar wat viel het allemaal mee. Wel even een temperatuur controle op de luchthavens en het dragen van mondkapjes als je ergens in een winkel naar binnen gaat. Dat was te doen natuurlijk.

Voorbereidingen rondreis met kinderen

Nog nooit waren we zo vroeg met onze vakantieplannen, want we hadden de tickets via Transavia al in december geboekt. Gewoon online en tegen een scherpe prijs! De 4 leuke locaties waar we de komende 2,5 week zouden gaan verblijven, hadden we al via booking.com gevonden en gereserveerd (en konden we kosteloos annuleren). We hadden reisgidsen doorgespit en besloten te trekken van plek naar plek met een  huurauto. We wilden niet te lang in de auto zitten, dus maximaal 2,5 uur tussen de locaties leek ons perfect. De Fiat 500L huurden we dan ook pas toen we echt akkoord hadden, via SunnyCars. De mondkapjes werden pas 1 week van te voren pas aangeschaft, ze waren net weer op voorraad 😉.

corona naar italie met kinderen

Stop 1 – Conversano (6 dagen)

We kregen de tip om het ‘echte’ Italië te proeven door een agriturismo te boeken. Ons oog viel op het prachtige Casina dei Preti. Gelegen tussen de olijfbomen en wijnranken. Ze maakten ook hun eigen wijn daar, heerlijk! Daarbij een super mooi groot zwembad, wat je dan deelt met andere gasten. Omdat het in deze periode erg rustig was, hadden we dus vaak het zwembad voor ons zelf. De kinderen hebben wat afgedoken naar munten met hun duikbrillen. Daarbij kon je ’s avonds mee-eten en kreeg je verschillende gangen met lokale en nationale gerechten. Ook aan de kinderen was gedacht, want ze hadden verschillende kindergerechten. We hebben ons hier prima kunnen vermaken. Er was veel ruimte om te rennen en natuurlijk ook leuke plekjes om te zitten en lekker spelletjes met elkaar te kunnen doen. ’s Avonds wel even spray op, want die muggen waren erg hongerig daar.

Rondreis Zuid-Italië met kinderen: Heerlijk idyllisch en verrassend!
Conversano

Tips voor uitstapjes in de buurt:

  • Monopoli: Authentiek havenstadje aan de kust. Lekker even doorheen lopen en een ijsje halen
  • Porto Ghiacciolo Beach: Toplocatie aan het strand met bedjes, snorkel opties voor de kinderen, schone wc en leuke bar, in het water plonzen kijkend naar de vestingsmuur en toren.
  • Grotte di Castellana: Onder de grond de grotten kijken met Engelstalige gids. Keuze uit wandeling van 1 of 3 uur.
Porto Ghiacciolo Beach
Porto Ghiacciolo Beach
Castellana Grotte rondreis kinderen
Castellana Grotte

Stop 2 – Muro Lecesse, vlakbij Maglie & Lecce (6 dagen)

Hier zaten we op een soort compound, in Tenuta Le Crie. Door corona waren 3 van de 4 huizen leeg en hadden we dus bijna de hele week weer een mooi privé zwembad. De locatie was wel wat afgelegen, maar wat een rust! Je hoorde de krekels sjilpen. Super wifi (dat vonden de kinderen dan weer leuk) en veel spelmogelijkheden, zoals; speeltuin, tafeltennistafel en tennisbaan waar je gebruik van kon maken. Doordat je daar je eigen plek hebt, kun je heerlijk relaxen, lezen en met elkaar film kijken of een spelletje of work-out doen in het zwembad. Of gewoon actief doen met een fietstochtje door de stad Lecce, echte barokstad, wat een ervaring! Afwisseling tussen chillen en rondkijken & wat doen, vinden wij als gezin heel lekker namelijk 😉

2020-07 Baja bikes Lecce rondreis italie
Baja Bikes

Tips voor uitstapjes in de buurt:

  • Fietstocht van Baja Bikes in Lecce
  • Vissersdorpjes Gallipoli & Porto Cesareo met mooie witte stranden en rustig aflopende blauwe zee. ‘The Malivides in Italy’
  • Torre dell’Orso & Grotta della Poesia: Groot gat in een rots waar de zwemmers induiken, heel indrukwekkend! Loop ook eens langs de kust en het oude middeleeuwse dorp en daarna richting het strand. Je dag vliegt hier voorbij…
Grotta della Poesia

Stop 3 – Bisceglie (2 dagen)

Omdat we ook iets boven Bari wilden bekijken, kozen we voor het stadje Trani. Daar vonden we iets onder deze plaats het prachtige Bisceglie aan het keienstrand, het B&B Torre Azul. Wat was het hier keurig netjes. Als gezin kregen wij de hele onderverdieping. Super veel ruimte dus, wel wat donker. Om de hoek een top koffietent, waar we rustig de zon zagen opkomen. In het hoogseizoen ook vaak livemuziek hier aan de boulevard, dus genoeg te beleven.

In Trani zelf is het ook prachtig oud, helaas was er veel dicht ivm corona, dus het had bijna iets weg van een spookstad. Wel heel veel terrassen en leuke plekjes in het centrum en aan de haven, dus zou daar zeker gaan kijken als het seizoen wel weer gaande is.

Tips voor uitstapjes in de buurt:

  • Bezoek het oude centrum van Trani
  • Loop vanuit de B&B naar de beachclub halverwege de boulevard daar. Je kijkt je ogen uit. Grote ruime open lucht bar met leuke muziek, verschillende hangplekken en heerlijke pizza & hamburgers!

Stop 4 – Martina Franca (2 dagen)

Weer een stukje meer naar het zuiden. Wat een prachtige weg van Conversano naar Martina Franca. Wij overnachten hier in een authentieke Trulli (“Een italiaanse troela dus”, zoals mijn dochter zei). Vriendelijke gastvrouw (die geen Engels sprak) bij Trulli Fenice en ze zaten op een topplek, want je loopt zo het centrum in en ze hadden een heerlijk privé zwembad.

Waterpark Egnazia

Tips voor uitstapjes in de buurt:

  • Fantastisch waterpark voor kinderen van verschillende leeftijden met klein kinderbad, golfslagbad, glijbanen, lazy river en live muziek. Erg schoon en goed eten, eigen plek met stoel en parasol. Wel wat prijzig, dus zie het als een dagje Efteling of Walibi!
  • Alberobello: authentieke trulli’s in een compleet groot dorp. Lekker toeristisch, maar hier kun je niet zomaar langsrijden! Veel leuke kleine winkeltjes en terrasjes.
2020-07 Arbellobelo
Trulli’s in Alberobello

Time flies….

Goh en dan moet je alweer stoppen met de rondreis en je vlucht terug halen. Wat is het allemaal snel voorbij gegaan. Dat heerlijke klimaat, die vriendelijke mensen, de vele mogelijkheden en dingen die we nog niet gezien hebben. Neem dus vooral de tijd en kijk je ogen uit in Puglia. Volgende keer Sicilië?





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.